PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608113}
8,5 32 tys. ocen
8,5 10 1 31953
Assassin's Creed II
powrót do forum gry Assassin's Creed II

chodzi mi o część z Desmondem i teraźniejszością, historia Ezio była spoko. Tajemniczy templariusze zostali zastąpieni jakimiś pseudo kosmitami, którzy wyglądają jak greccy bogowie i świecą na żółto. Zepsuli to.

fightClub

Jacy Templariusze? Ci "bogowie" to nie byli żadni templariusze...

ocenił(a) grę na 8
Antatolak

wiem... bogowie nie byli tam w ogóle potrzebni

fightClub

To nie byli żadni bogowie tylko pierwsza cywilizacja.

ocenił(a) grę na 8
hr_dooku

wiem...,, bogowie" to taka ironia w stosunku do ich potrzebności i śmieszności w Assassin s creed.

ocenił(a) grę na 10
fightClub

Piszesz głupoty, jak dla mnie to najlepsza część.

ocenił(a) grę na 8
Eph

gra jest świetna nie licząc tego co napisałem

fightClub

jak nie rozumiesz to sie nie dziwie

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

czego nie rozumiem?

fightClub

Wątku Tych Którzy Byli Przed Nami.

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

rozumiem ale był on słaby i popsuł klimat

fightClub

Popsuł? Widzę, że piszę z kimś kto w ogóle nie ma pojęcia o tej grze. Wątek tej cywilizacji tworzy cały świat. Bez niego masa wątków nie mogłaby powstać, a sam w sobie jest interesujący.

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

nie jest interesujący bo nigdzie nie prowadzi i jest naciągany (świecący bogowie-kosmici) i wcale nie tworzy całego świata. Świat tworzą assasyni i templariusze i tajemnicze jabłka edenu co wprowadzono w jedynce. Plus jakieś tajemnicze siły które nigdy nie zostają ujawnione. I myślę, że seria dobrze by sobie radziła bez Tych Którzy Byli Przed Nami, jak to ująłeś.

fightClub

Tak się na nich w grze mówi. I tak też się piszę.
Owszem jest interesujący, to na nim opiera się główna fabuła.

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

Dla mnie to słabe rozwiązanie fabularne ale jak ci się podoba to cię nie przekonam

ocenił(a) grę na 6
fightClub

Zgadzam się, wprowadzenie tych kosmitów w dwójce to był beznadziejny pomysł, seria bardzo wiele straciła, ciężko traktować grę poważnie, gdy widzimy takie żałosne kreatury na monitorze.

fightClub

Zmarnowany pomysł to wątek Desmonda w ACIII

użytkownik usunięty
fightClub

Dwójka miała najlepszą fabułę ze wszystkich części i ogólnie była najlepszą częścią całej serii.

ocenił(a) grę na 10
fightClub

Fabuła zmienić się nie da by zachować ducha AC (eliminacja celów) jednak można zrobić tak by nie robiło sę tego monotonnie!
AC1 było fajne jednak monotoniczne STRASZNIE jedynie zabijanietemplariuszy było dla mnie ciekawe w AC1, tam gdzie już mieliśmy zlikwidować jeden cel.

Natomiasr w AC2 bardzo pozotywnie mnie zaskoczyli, dorobili coś takiego jak kase, sprzęt, ulepszenia do skrytego ostrza, 6 strzałowe "pisolety", nie mówiąć już o Leonardzie da Vinci i jego wylanazkach,(+++ za pomysłowość), tajemniczy sprzęt za 6 pieczęci (uzbrojenie altaira) już nie mówiąc o zaje***ym pomyśle na te sarkofagi! Każda jedna świątynia miała swoje, inne przeszkody :)
Do teog cała gama różnych technik zabijania, nowe z czasem poznawane wspinaczkowe techniki!
Jeszcze nie grałem w kolejne części ale AC2 zadowoliło mnie w pełni, wykorzystali atuty i zrobili tak gre, że nie było monotonicznie i świetnie się grało :)