PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734810}
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6730
Battlefield 1
powrót do forum gry Battlefield 1

Ocenianie gry na podstawie bety może nie jest zbyt uczciwe, ale z drugiej strony wypuszczenie tej wersji gry daje możliwość zapoznania się z rozgrywką. Ta wypada dosyc blado. Kampania reklamowa zrobiła swoje, przeniesienie rozgrywki w czasy 1 WŚ to dobry pomysł ale... sama rozgrywka prezentowana w becie łudząco przypomina ta z Battlefront... Tam dosyć szybko mi się znudziła. Teraz od samego początku mam wrażenie, że gdzieś już w to grałem... Może tryb single wypadnie lepiej, ale na razie multi na kolana mnie nie powalił. Wg mnie nie jest to gra warta swojej ceny.. szkoda.

ocenił(a) grę na 4
castaway08

Szczerze to dice klepie ciagle to samo zmieniajac jedynie grafikei dorzucajac kilka bajerow co wersja. W Battlefront'a nie gralem, jednak co do BF1 to:

+ optymalizacja gry
+ zmienne warunki pogodowe (na prawde zmienne, a nie skrypty i to samo co rozgrywka) - swietnie wyglada burza piaskowa i ta widocznosc zjezdzajaca prawie do minimum :D
+ grafika

- brak oddania realiow 1 WS
- czolgi sa zbyt OP - gralem nimi sporo i nawet nie bedac mechanikiem to tylko raz stracilem czolg, sa za szybkie i mozna nimi wjezdzac na strome wzniesienia
- medycy i snajperzy, a pozniej dluuuuugo nic - debalans klas, a podobno konny juz w ogole OP
- za szybkie respawny, nieoplaca sie medyka wolac
- dosc ciezkie sterowanie samolotami - przynajmniej myszka i klawa

Z osobistych wrazen to rozrywka zbyt szybka, a jeszcze bardziej chaotyczna jak na 1WS. Pkt. podboju sa bezmyslnie umieszczone na mapie. Dodatkowo frakcja, ktora miala duzy udzial w 1WS dopeiro w dlc o,O Po trailerach uleglem hype'owi, ale po bedzie kompletnie mi przeszla ochota na ta gre.

sephiroh

O multi nawet nie będę pisał, bo to strata czasu, jak i nerwów.
SP wydaje się strasznie niedynamiczny, ale takie uroki konfliktów, które toczyły się w poprzednich wiekach.

ocenił(a) grę na 10
sephiroh

brak oddania realiów 1 WS to minus wciśnięty na siłę albo z głupoty, naprawde chciał byś grę w której siedział byś w okopie przez godzine żeby po jej upływie usłyszeć gwizdek i zginąć wybiegając z niego?
później piszesz że medycy i snajperzy za mocni a reszta słaba, no to zastanów się w końcu czy chcesz realiów czy nie, podczas 1 wojny to właśnie tego typu broń była używana najczęściej, pistolety czy karabiny maszynowe zaczynały dopiero udział w walce nawet na początku 2 wś nie było ich wcale jakoś przeważająco dużo. "Za szybkie respawny"- chyba rzeczywiście chciałbyś gre w której tydzień siedzi sie w okopie, radzę się przerzucić na jakieś symulatory, nie wiem po co w ogóle interesujesz się battlefieldem który zawsze był dynamicznym fps'em, moze nie tak jak cod ale jednak, a na pewno nie symulatorem. jedyne z czym sie zgadzam to zbyt mocne czołgi ale z drugiej strony, tak właśnie było, czołgi siały postrach wśród szeregów piechoty i były prawie nie zniszczalne, według mnie powinno sie zmniejszyć ich ilość a niekoniecznie je osłabiać, powiedzmy maksymalnie 1-2 na mape, z długim respawnem po zniszczeniu. cieżkie sterowanie samolotami to też bliskość realiom, samoloty tamtych czasów nie były ani specjalnie zwrotne ani szybkie, wiem ze to tylko gra a nie, jak sam zauważyłem, symulator, ale w 1 minusie chciałeś realiów więc masz realia.

ocenił(a) grę na 4
Bujak77

Slaba reakacja samolotu/pojazdu, a skopane sterowanie na klawiaturze i myszy to 2 rozne rzeczy.
Co do czolgow, jesli maja byc tak op, jak sa to powinny byc wg. realiow znacznie wolniejsze i bez mozliwosci wjazdu pod bardziej strome zbocza wzniesien. I jak piszesz ograniczone ilosciowo.
Respawny powinny byc dluzsze z powodu nieuzytecznosci klasy medyk - raptem 5-10s roznicy.
Nie mowie o siedzeniu w okopach ale spowolnieniu biegu graczy i wprowadzeniu okopow, co by wymusic poruszanie sie nimi. Wtedy granaty dymne itd. bylyby znacznie uzyteczniejsze.

A tak mamy stara bron, a konflikt przypominajacy te wspolczesne.

ocenił(a) grę na 10
sephiroh

na szczescie oceniasz tylko bete ;)

ocenił(a) grę na 4
arasik

a co sie zmienilo niby po becie? nagle zmiana o 90*?