PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612160}

Blair Witch, część pierwsza: Rustin Parr

Blair Witch, volume one: Rustin Parr
2000
7,7 494  oceny
7,7 10 1 494
Blair Witch, część pierwsza: Rustin Parr
powrót do forum gry Blair Witch, część pierwsza: Rustin Parr

a mam ich sporo na swoim koncie. Jeszcze w zadnej grze las nie przysparzal mi takich dreszczow na ciele jak tutaj. Przy tej grze wlos staje deba grajac w nia nawet w dzien juz nie mowiac o godzinach nocnych i na sluchawkach ...

Pozostaje mi zyczyc sobie i wam azeby filmy mialy taka moc przerazania jak Blair Witch- Rusin Parr bo cos im niestety nie wychodzi ...

Z racji iz jestem ze starszego pokolenia horror nagrzancow takze przymykam oczy na jakies malutkie bugi, ktore wystepuja w grze i daje mocna 10/10

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Blair witch-Rustin parr miało gęsty klimat. Porównywalnie mocny miały tylko
Alone in the dark-koniec koszmaru 2001 oraz Silent hill 1 i 2. Od dawna takich gier się nie robi.
Nie zapominaj też, że Blar witch powstała na silniku tym samym co gra Nocturne wydana rok wcześniej.
Nocturne na koniec 1999 roku robił niesamowite wrażenie w Dx7 z grą świateł i cieni.

Polecam tobie te gry z gatunku horror:
Resident evil 1996
Resident evil 2 1998
Resident evil 3 1999
Resident evil-code veronica 2000
Resident evil 2002 remake
Resident evil 0 2002 prequel
Silent hill 1999
Silent hill 2 2001
Silent hill 3 2003
Nocturne 1999
Blair witch-Rustin parr 2000
Alone in the dark-koniec koszmaru 2001
Alan wake 2010
Blood 1997
Unreal 1998
Alien vs predator 1999
System shock 2 1999
Clive barker's Undying 2001
Amnesia 2010

Ewentualnie jeszcze te, ale tu już jest więcej akcji niż horroru:
Resident evil 4 2005
Resident evil-revelations 2013
Resident evil-revelations 2 2015
Evil within 2014

ocenił(a) grę na 10
returner

Wiem ja zyje horrorem, wszystkie te gry, ktore wymieniles mam na oryginalach na konsole oprocz tych kilku, ktore tylko wyszly na PC ale w takie fpp-eki jak Blood cz Unreal to nie gram bo to zadne horrory. Od siebie dodam jeszcze takie gry:

Echo Night Beyond
Rule Of Rose
Obscure
Obscure 2
Haunting Ground
The Thing
Kuon
Ghost Hunter
The Suffering
The Suffering 2
Call of Cthulhu: Mroczne zakatki swiata
Barrow Hill
Scratches
Harvester
Im Not Alone
Deadly Premonition
Forbidden Siren
Forbidden Siren 2
Siren Blood Curse
Dead Space 1
Obscuritas
Sacrilegium

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Ja grałem na C-64, Amidze i Pc.
Obecnie mam emulatory na XP do C-64 i Amigi z najlepszymi grami na te kompy.
Amiga to był najlepszy komputer lat 1985-1995. Jeszcze, że najlepiej się na nim grało to
graficznie te same gry z lat 1985-1992 wyglądały lepiej na Amidze niż na Pc.
Potem wiadomo co było. Tylko na Pc pojawił się Alone in the dark i Wolfenstein 1992,
Doom 1993, Doom II 1994, Mortal kombat 3 1995 i jakoś to przeszło.
Ale od 1996 roku był właściwie koniec Amigi. Monopol przejął Pc.
Konsol zawsze unikałem.

ocenił(a) grę na 10
returner

Mnie kult Amigi ominal kuzyn ja mial i mu zazdroscilem ja dostalem Atari w wieku 4 lat czyli w 1989, potem Commandore, w czasie przejsciowym rozne konsole typu Atari, potem Nintendo Nes, Pegasusy az w koncu pierwszy PC w 1996 chyba wrzesien do dzis pamietam numer Secret Service z tego miesiaca z demami promujacymi miedzy innymi Quake, Z, Toshinden, Tomb Raider, Mega Race 2, Gender Wars. Teraz najlepiej gra mi sie na konsolach w horrory. Specjalnie kupilem je wszystkie zeby zadnego tytuly nie ominac, niektore specjalnie dla 1-2 gier

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Ja używałem C-64 od 1990 do 1996. Amige 500 od 1993 do 1996.
Pierwszego Pc miałem w 1997, ale chodziłem do kuzyna w 1996 roku, bo miał wcześniej.

Było irytujące, że Re-Code Veronica 2000 nie pojawił się na Pc tylko Dremcast, a potem Ps2.
To samo w 2002 Re-remake i Re-0 tylko GameCube i Wii, a po latach ns Ps3 i Xbox i Pc..
Było trzeba mieć do nich konsole, albo po latach emulatory do nich.
Ostatnio wydali na Pc w Hd w 2015 Re-remake i w 2016 Re-0, ale ile lat było trzeba czekać,
a te gry przecież wyglądały porównywalnie z Alone in the dark-koniec koszmaru 2001.
Re-code veronica do dziś nie została wydana na Pc, ale prócz Dreamcast i PS2 także wypuścili na Ps3 i Xbox360 w HD.
Ja osobiście w Re 1,2,3 grałem wiele razy na Pc.
Code Veronica przeszedłem na Pc na emulatorze NullDC 1.0.3
Natomiast Remake HD i 0 HD dopiero niedawno na Pc.

Też zbierałem Secret service. Miałem prawie wszystkie numery od początku.

ocenił(a) grę na 10
returner

No ja przeszedlem Res 1 Remake i Res 0 jakies 2-3 lata temu wlasnie na Wii z padem od Gamecuba bo wiadomo, ze wii-owski pad to katastrofa. Piekna grafika i cudna grywalnosc. Duzo nowych smaczkow dodanych jak lokalizacje czy ulepszony system walki. Zbieramy np male mieczyki, ktore przydaaja sie w sytuacjach kryzysowych jak zombii zblizaja sie zebami do twojej szyji. Taka bron natychmiastowego reagowania. W Code Veronica jeszcze nie gralem ale mam na ps2. Alone in The Dark 4 przeszedlem calkiem niedawno swietna i bardzo dluga gra co mnie mile zaskoczylo.

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Najlepsze gry są z lat 1985-2005 - pod względem oryginalności, klimatu, miodności i wysokiego poziomu trudności.
Właściwie młodsze pokolenie od gier z C-64, Amigi czy Pc 1992-2003 odbiłoby się jak od ściany, bo nie miałoby żadnych szans ich przejść.
Wystarczy komuś pokazać Tomb raidery 1-4 z lat 90', Shadow man, Thief, Drakan, Soul Reaver, Baldury, Planescape Torment, Half life, Unreal, System Shock 2, Alone in the dark 4, Resident evil 1, Morrowind, Gothic 1,2 i tym podobne gry i stękają, że za trudne.

Alone in the dark przechodziłem we wrześniu 2001 i pierwszego Mad maxa w też tym samym czasie, bo to były hiciory oceniane w czasopismach na 9/10 lub 10/10. Z tego co pamiętam pierwsze dwie gry z DX8.

Code Veronica przechodziłem późno, bo na emulatorze w 2009 roku.

ocenił(a) grę na 10
returner

Mad Maxa? NIgdy nie slyszalem o takiej grze. Wiem , ze niedawno na playstation 4 jakis wyszedl pewnie na podstawie tego nowego filmu. W Unreala i Quake 3 Arena kiedys mocno grzmocilem ale to nie horrory. Half Life planuje przejsc dopiero 1 i 2, System Shocka 2 i Shadow Mana. Tomb Raider to nie dla mnie Soul Raver tez nie i RPG. W Starcrafta gram do dzis w sieci oczywiscie starego. Tam to jest poziom dopiero.

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Miałem na myśli Max Payne 2001 :)
Pierwsze gry pod Dx8 w 2001 to był
Alone in the dark 4 i Max Payne.