Witam, gram sobie właśnie w Castlevanie Lords of Shadow 2. Mam prośbę czy mógłbym ktoś z
fanów strescic mi fabułę pierwszej części ? Da się dużo dowiedzieć/domyślić po fabule dwójki ale
wolałbym mieć to jasno opisane. W jedynke raczej i tak już raczej nie zagram więc byłbym bardzi
wdzięczny. :) Pozdrawiam
To ja Ci proponuje zagrać w część pierwszą bo jest bardzo dobra,a nawet niektórzy twierdzą,ze lepsza. Ja szukam streszczenia fabuły do 2: bo tak jest zamotana,ze nie zrozumialem wszystkiego po angielsku :):P
Właśnie nie za bardzo mi się chce bo zagrałem w dwójkę dlatego że główny bohater to wampir a ja lubię te klimaty.A mógłbyś mi chociaż powiedzieć jak to się stało że Gabriel stał się zły i został wampirem ? Bo bardzo mnie to ciekawi
W jedynce też jest dużo wampirów z którymi właśnie walczy Gabriel(a nawet gra się wampirzycą w DLC). Był i w sumie jest dobry tylko ciągnie go do krwi teraz i sie wkurzył,ze w jedynce wykorzystał go Zobek do zabicia swojej żony. Nie wiem za bardzo jak to teraz jest,ze syn go chce zabić, chyba dlatego,ze Gabriel dał mu swoją krew żeby uratować syna,a mu sie nie spodobało,ze jest wampirem i chce zabić ojca, troche to głupie. Stał się wampirem przez to, zeby przedostać się do świata gdzie ludzie nie mają wstępu i miał tam pokonać Szatana zanim przedostanie się na ziemie. No i stał się wampirem plus przejął jego moc.
Aha dobra dzięki :D Czyli stał się wampirem z własnej woli bo chciał po prostu zniszczyć zło ? W dwójce własnie widać że im dalej w fabule tym więcej jego "dobra" powraca. Chyba jednak zagram w tą jedynkę :P
Dokładnie tak heh:) Właśnie podobno ma problemy z pamięcią przez to długie leżakowanie w trumnie w dwójce i dlatego tak to wygląda na początku. W jedynce lokacje są bardzo ciekawe, a w dwojce te fabryki w teraźniejszosci mi sie nie podobają za bardzo. Chociaż początek jedynki i mnie nie zachęcił ale szybko się rozkręca.
Właśnie przeszedłem fabułę dwójki. Na koniec gry wyjaśnia się wiele kwestii więc polecam. No to teraz zacznę pykać w jedynkę :D