PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 8,9 tys. ocen
7,1 10 1 8944
Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

.

ocenił(a) grę na 10

Jedno jest dziwne bardzo dlaczego na filmikach pojawia się 4 głównych bohaterów?? to głupie skoro gram jedną z postaci a reszta nie bierze udziału, inaczej by do wyglądało jakby np cała 4chodziła razem a tu taki bezsens....

agahub37

Mnie to jakoś nie raziło, bo grałem w Co-Opie. Ja mimo wszystko wolę takie wyjście, niż np wlokących się za Tobą bezmózgich eNPeCów. Samotnie też dużo się nie osiągnie w przypadku takiej apokalipsy. Można zaś tłumaczyć wspólne cutscenki jako motyw tego, że grupa się rozdzielała i gracz szedł robić jedno zadanie, a reszta jakieś inne i spotykali się co jakiś czas. Ani puści NPC ani gra 'na rambo' mnie nie przekonują, szczerze mówiąc.

Rejan22

No dokładnie. Mnie także to nie raziło. Przecież w kilku scenach nasi bohaterowie mówili,że muszą się rozdzielić i tak tez czynili. Nie grałem w multiplayerze ale słyszałem,że tam to dopiero jest zabawa przednia ;)

wiltord

Najlepszą rzeczą, jaką zrobili w multi było utrudnienie gry. Może to wciąż nie jest jakieś super wyzwanie, bo można wykorzystywać rzeczy takie, jak furgonetki, by Cię nic nie dosięgnęło, ale już jest trudniej. Najgorzej jest, jak ktoś padnie i zostanie odcięty od grupy. W multi jest więcej truposzów, więc trzeba biegać razem. A wczoraj Steam reklamował nową kampanię za €6... ciekawe jak długa jest. :D

Rejan22

No to czyli w multi gra staje się bardziej wymagająca ;D a jak z grafiką? Trzeba zmniejszyć detale by dobrze gra śmigała czy chodzi bez kłopotu?

wiltord

Wiesz.. mi ciężko powiedzieć, bo koło mojego biurka stoi coś, co przy odrobinie wyobraźni można by brać za jednostkę centralną Skynetu ale zanim wymieniłem w niej bebechy, to spokojnie hulało. Trochę wymaga od karty(grzeje się odrobinę), ale nie ma problemów ze ścinkami czy coś. Miałem duże problemy z półminutowymi obrazami wczytywania, ale podmieniłem plik .ini i działał idealnie.

Głównym problemem z PeCetami jest to, że na różnym sprzęcie gry różnie działają.. będziesz musiał sprawdzić jak to tam jest u Ciebie ale multi nie wpływa ani trochę na performance gry. Jak hulało w singlu, tak hula w Co-Opie. :D

Rejan22

Czyli muszę sprawdzić i wtedy się wyjaśni ;) A jeżeli chodzi o internet,to ile masz mega ? bo to też jest priorytetem by gra dobrze śmigała w multi ;D No póki co zacząłem trochę siekać w Bulletstorm, minimalnie jestem zawiedziony z powodu,że gra pochodzi z konsoli a jej przerobienie na kompa nie wyszło tak cudownie,mowa o grafice,ale ogólnie grywalność i kombinacje na wypasie ;D Ale z niecierpliwością oczekuję na Hitmana ;D mrrrr ;D

wiltord

No, ostatnio kupiłem Bulletstorma ale jeszcze go nie wypróbowałem - zbyt wiele gier do grania! Co do neta - ja osobiście mam 25Mb/s z UPC, ale 5Mb spokojnie starcza do bezlagowej gry jak nie łączysz się z rosją. :D A pomyśleć, że obywatele Korei Południowej mają mieć zapewniony przez rząd 1Gb/s niedługo.. albo i już mają? I to za grosze - ich rząd o to dba.

Rejan22

No przy łączu 25Mb/s to jest bomba,net żyleta ;D Ale o 1Gb/s to nie słyszałem ;D To dopiero musi być power , film czy gra w zaledwie parę sekund ;D No to skoro masz tyle gier do grania to może coś polecisz dobrego ? byle nie rpg ;D Wczoraj grałem w kane and lyncha, całkiem całkiem ale po 5 godzinach był finał,zbyt krótkie robią niektóre gry i to odpycha ;///

wiltord

Hmm.. ostatnio tnę w Deus Exa(świetna gra, jeszcze nie skończyłem), BF3- najlepszy nowoczesnowojenny shooter pod względem.. cóż, każdym. Dorwałem się do Assassin's Creed: Brotherhood i Revelations, też świetne gry. Dead Island akurat wywaliłem z dysku, ale jak będą pozytywne opinie o kampanii, to reinstaluję. Od czasu do czasu partyjka Red Alerta 3 i rzadziej 'odgrzewam' Skyrim ale to rpg. Niedawno przeszedłem Saints Row: The Third na Co-Opie - świetna gra jak się ma z kim grać. Kupa dobrej zabawy.. co do krótkich gier - niestety Warhammer 40,000: Space Marine był robiony na modłę roku 2006 - krótki, okrojony i nieco niedopracowany choć to wciąż niezła gra. Z darmówek - świetnym shooterem jest All Points Bulletin: Reloaded(niestety przejawia skłonności P2W - Pay 2 Win cechujące się tym, że jak zapłacisz prawdziwą kasą za itemki w sklepie, to będziesz miał przewagę nad wrogami ich nie mającymi).

A sam się zamierzam na Anno 2070 teraz.

Co do premier w tym roku.. nie mogę się doczekać Syndicate(o ile go nie spieprzą), dodatku do Shoguna 2, Resident Evil: Operation Raccoon City, (może) Ghost Recon: Future Soldier i Overstrike.. i mam wielką nadzieję, że w tym roku wyjdzie też Aliens: Colonial Marines i Dust 514(na PlayStation 3 albo PS Vita, bo już mam pre-order.. zobaczymy jak będzie z różnicami w grafice między tymi dwoma).

Rejan22

a ja dziś zacząłem grać w grę Limbo ;) jest to zręcznościówka,która na 1 rzut oka wydaję się propozycją banalną i dla młodszych graczy, ale 1 raz naprawdę tak mnie wciągnęła tak gra ;D Jest bardzo ciekawy mroczny klimat, gra wydaje się prosta... ale taka nie jest ;D trzeba naprawdę wykazać się niesamowitym sprytem i szybkością ;P Kto by pomyślał,że taka gra może tak wciągnąć,długa nie jest z tego co widzę,ale naprawdę jest to coś innego,pierwszy raz spotkałem się z taką propozycją ;D

wiltord

A słyszałem o Limbo - nawet miałem zamiar wypróbować ale brakło czasu. Ludzie wychwalają je strasznie.

ocenił(a) grę na 10
Rejan22

czy saints row 1 był wydany na pc?

agahub37

Nie sądzę.. ale, tak szczerze mówiąc, nie boli mnie to szczególnie.. zagrałem w 2 po tym, jak przeszedłem 3 i się bardzo zawiodłem. SR2 to był perfidny klon GTA. Nie miał własnego stylu(poza tymi gangami) a sterowanie i mechanika były absurdalnie niedopracowane.

Saints Row: The Third jest zdecydowanie najlepszą grą z tej serii bo ma ten swój komiczny, przerysowany i napakowany nawiązaniami do popularnych serii styl. Niestety jest dość 'krótkie' jeśli nie robi się wszystkich misji. No i najlepiej jest je robić na Co-Opie, bo można się pośmiać z kimś.

ocenił(a) grę na 10
wiltord

To fakt, gry są za krótkie, a strasznie drogie....;/ ja za Dead Island dałem 6dyszek... ale tu było warto. za Beattle of LA dałem 40zł a przeszedłem w godzine, porażka....

ocenił(a) grę na 10
Rejan22

5mb starcza ja mam i przeszedłem grę.

ocenił(a) grę na 9
agahub37

No mogliby zrobić coś w stylu left for dead.Kompani byli bardzo przydatni.Tu miejscami miałem kłopoty w późniejszych starciach .

ocenił(a) grę na 10
terron

dokładnie, przeszedłeś gre?

agahub37

No ale tak już jest, niektóre gry są naprawdę bardzo krótkie,człowiek zaczyna grać a tu się okazuję,że finał ;D Ale jeżeli chodzi o gatunek : survival horror, zombie to w moim odczuciu Dead Island jest niekwestionowanym numerem 1;) Grafika jak dla mnie bajka,wszystkie misje bardzo ciekawe i co najważniejsze gra nie jest krótka. Wyszedł dodatek do Dead Island, Ryder White,który moim zdaniem spowoduje,że rozrywka będzie jeszcze większa ;)

ocenił(a) grę na 10
wiltord

a gdzie można ten dodatek zdobyć? ja mam oryginalną grę, dodatek do kupienia czy na steamie za free? i zgadzam się z Tobą, gra jest długa, grafiki jeszcze lepszej nie widziałem, ogromna mapa. świetne szczegóły, misje naprawdę bajeczne i różnorodne, survival horror Dead Island zdecydowanie nr1 :) Resident Evil Silent Hill itp się chowają daleko daleko w cieniu.

agahub37

Dodatek dostępny na internecie ;] No gra w swoim gatunku tak jak mówiłem jest miazgą ;D Także ją przeszedłem i jestem bardzo zadowolony,grałem w nią bodajże we wrześniu,ale pozostawiła po sobie ogromne wrażenie ;) Wczoraj przeszedłem bulletstorm,dziś pobawiłem się w limbo ,które już ukończone i teraz odpaliłem grę Shank ;D Ciekawa grafika rodem z komiksów, gra dobra na rozluźnienie i wyżycie się ;)

ocenił(a) grę na 10
wiltord

XIII fajna komiksowa ;p Bulletstorm fajne? a gdzie ten dodatek mam znaleźć?

agahub37

Bulletstorm jak dla mnie dobra gierka ;p Grywalność na wysokim poziomie,i co najważniejsze co chwilę akcja;D No wpisz sobie w google Ryder White i powinno znaleźć ;)

ocenił(a) grę na 9
agahub37

Nie .Doszedłem już do konkretniejszych mutantów ale komp mi się zwalił i nie mam zapisów.Gra jest naprawdę długa jak na dzisiejsze produkcje.

ocenił(a) grę na 10
terron

szczerze powiem że to chyba najdłuższa gra tego typu w którą grałem 52h przeszedłem 1postacią. drugą już trochę mi się nie chce. każdą grę max 10h przechodziłem. polecam ją przejść.