PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 8,9 tys. ocen
7,1 10 1 8944
Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

Gra

ocenił(a) grę na 9

Gra jest naprawdę dobra, niestety trzeba wytrzymać początek, który może dla
niektórych okazać się nudny. W miarę przechodzenia gry staje się ona coraz
trudniejsza, a zarazem ciekawsza. Niesamowity klimat tropikalnej wyspy mocno
kontrastuje z panującą na niej krwawą sieczką.
Gra ma wiele plusów m.in.
-możliwość rozwijania umiejętności swojego bohatera, co zwiększa jego poziom, a
jednocześnie podwyższa poziom Zombiaków,
-Bardzo dobre efekty dźwiękowe, odgłosy dżungli, a także wyraziste i niekiedy wręcz
przerażające odgłosy nieumarłych,
-trzyma ona w napięciu, z własnego doświadczenia wiem, że klimat tej gry nie
pozwoli Wam spokojnie usiedzieć w fotelu,
Oczywiście można także doszukać się minusów, np. niedopracowania graficzne.

Jeżeli jesteś miłośnikiem karabinów maszynowych odłóż grzecznie tą grę na półkę,
ponieważ najczęstszą bronią jaką posługuje się nasz bohater jest broń znaleziona w
dżungli, na plaży (wiosła, gazrurki, deski), ma to na celu bardzo EFEKTOWNE
spuszczenie zombiakowi porządnego wpierdziel.
W grze nie ma pójścia na łatwizne, trzeba robić wszystko aby przetrwać.
Powodzenia i polecam, nie dajcie się zjeść:)

ocenił(a) grę na 7
aurea007

racja trzyma w napięciu gdy nagle zza krzaków wyskakuje na ciebie 5 zombiaków, a broń się akurat skończyła, pozostaje tylko spier... albo kopać z buta, co jest mało efektywne przy takiej grupce
no i druga rzecz, bardzo monotonna gra, grałem w nią na jesień, max. 2h dziennie idzie grać bo nudzi niesamowicie, doszedłem na razie do momentu gdzie w bazie gł. bohater przebywa z innymi przetrwanymi, także sam początek dopiero; na dodatek wkurzające są te zadania, że coś musisz zrobić dla kogoś, najczęściej po jakiegoś pier.. misia trzeba zapierniczać aż na drugi koniec wyspy, ale jak piszesz "trzeba wytrzymać nudny początek", to zachęciło mnie to i może ponownie powrócę do grania :)

ocenił(a) grę na 7
Pauleta

wiesz nawet dobrze że po lalke czy coś trochę trzeba połazić, więcej rzeczy lub dowodów morzna znależć!!!
ps. i kasy oczewiście

ocenił(a) grę na 7
aurea007

Gra bardzo fajna, jednak polscy producenci strzelili sobie nieźle w stopę ze zrąbanym respawnem po śmierci od razu W TYM SAMYM miejscu. Weź tu się czegoś takie przestrasz, takie rozwiązanie naprawdę niszczy klimat.

ocenił(a) grę na 10
aurea007

Najlepsza gra o zombiakach. I do tego polska gra :)

aurea007

Mówisz początek czyli ile czasu bo gram już w nią 2 godziny i nie widze w niej nic spycjalnego??
Wiem, że tych gier nie powinno się porównywać ale dużo osób to robi ta gra nie zbliża się wogule do poziomu pierwszej części left 4 deada...

PlopiX

No dokładnie, gram właśnie w Left for dead i Dead Island, no i o ile przy pierwszym tytule nie idzie się nawet na chwile znudzić to przy Dead Island miejscami można usnąć, mam 10% a już gram w nią coraz mniej bo zwyczajnie nudzi, zobaczymy może przebrne jakoś. Jedynie są fajne metody uśmiercania zombiaków (o ile można uśmiercić coś co już w teorii jest martwe :p)