Po genialnej 13 tworcy z EA zrobili taka kupe że nie wierze. Odliczałem dni do premiery i sie bardzo zawiodlem. Po 2 tygodniach grania z duma odkładam gre na półke bo nie ejstem w stanie psychicznie dalej w nią grać.
1. bramki z główki padają nawet z zerowych kątów a niby miało być realistycznie
2. zwykłe odepchniecie w srodku pola konczy sie zółtą kartką... podobnie gdy biegne sam na sam i dostaje kose, wtedy tez zółtko :)
3. piłki nie da sie dogonic jak leci ku koncowi pola
4. zawodnicy ruszają się jak gówno a ich reakcje są spóźnione conajmniej jak by byli retarded
5. częściej podają nie tam gdzie chce a troche juz gram w gry pilkarskie i totalnie mnie to w......
6. można przegrac nawet z amatorem- wystarczy ze biega na skrzydlo i wrzuca na banke
7. ogolnie gram w futa ale poziom trudności z kompem jest "lekką" przesadą - professional to jak legendary wczesniej
8. tempo gry jest znacznie za wolne nei wspominając co sie dzieje gdy pada - wtedy nie da sie zrobic składnej akcji
9. bardzo mało zawodnikow w trybie ultimate (moze tylko w bundeslidze jest taka posucha- nie wiem jak reszta lig)
10. Ciekawi mnie tez czemu przy wbieganiu w pole karne gdy zbiega sie do srodka to zawodnik scina pod tak duzym katem, że zawsze odbiorą ci piłke (moze poprostu nie warto zmieniac kierunku biegu skoro to taki problem)
Ale mam jedno znaczące pytanie- skąd taka średnia?? ta gra to SKANDAL, granda i absmak
Tych ktorym sie podoba - nie chccialem was urazic ale nie jestem odosobniony w takich osądach - zepsuli gre poprostu
Chodzi mi o to, że na PS3 i Xboksie to zupełnie inna gra, bo stworzona na innym silniku. Gram na PC i "14" podoba mi się znacznie bardziej od "13", mimo że to bądź co bądź odgrzewany kotlet.
Toż to ten sam silnik! :D Co ty wypisujesz? Cytuję jeden news z serwisu "gry-online":
"Podczas wczorajszej konferencji zapowiadającej konsolę Xbox One firma Electronic Arts ujawniła nowy silnik graficzny Ignite, który będzie napędzać przyszłe odsłony sportowych serii wydawcy. Technologia prezentuje się wyśmienicie, ale niestety okazuje się, że nie będą się mogli nią nacieszyć posiadacze pecetów.
Jeden z członków zespołu deweloperskiego odpowiedzialnego za FIFA 14 poinformował na swoim koncie Twitter, że silnik Ignite zostanie wykorzystany jedynie w wersji gry na konsole PlayStation 4 oraz Xbox One, a edycja pecetowa powstanie w oparciu o starszą technologię."
100 % racji. Rozegrałem sobie z 50 meczy na necie w zwykłych Sezonach, w tym przegrałem z 20 meczy. Może 15 z tych 20 meczy co przegrałem to była zasługa dobrej gry przeciwnika. Reszta 15 porażek to czysty FART, to gra farta. Nawalam po 20 strzałów w bramkę na mecz, 70% posiadania piłki, ładne składne akcje. Nie gram od dwóch tygodni i trzymam tylko dlatego, że nie mam 13 a w coś trzeba grać jak znajomi przychodzą. Teraz co czytam jest jeszcze gorzej. Wystarczyło zawsze, że ktoś ma Mandzukica w składzie i wygrywa on każdą główkę i padają gole. Zawodnicy ruszają jakby w gacie narobili. Miało być realistycznie, a wyszło "zbyt realistycznie"
Trochę w tym prawdy ale nie do końca. Zgodzę sie, że główki są denerwujące ale wystarczy dobrze operowac bokami obrony to nie będą wchodzić skrzydłowi jak w masło. Też miałem trochę nie farta ale jeśli mówisz, że masz 70 % posiadania piłki w każdym meczu to trochę mi w to cięzko uwierzyć :D możemy zagrać sparing jeśli ktoś posiada xbox 360 Tag: Jashin89. a co do pierwszeo posta to troche mnie to smieszy :D fakt faktem amator i początkujacy jest trudniejszy niz w 13 :D ale haha :D to chyba chłopie grać nie potrafisz :D na klasie światowej radze sobie bez problemu jeszcze nie próbowałem legendarnego :D a co do amatora i początkującego grałem w zadaniach tygodnia :D i wchodzę jak w masło :P