Ci którzy kiedyś już w to grali powinni odświeżyć tą pozycję. Natomiast Ci którzy nie mieli z tą grą nigdy do czynienia powinni to nadrobić. To nic, że grafika jest już przestarzała (ja sam pierwszy raz grałem w tą grę jakiś rok temu), najważniejsza jest bowiem grywalność, a tej grze nie można jej odmówić. Szybka akcja, zabawne dialogi, trzy różne postacie reprezentujące zupełnie inny charakter gry, ciekawa i różnorodna rozgrywka (oprócz zabijania wrogów w perspektywie trzeciej osoby, pojawiają się także elementy strategiczne - rozbudowa bazy, a także wyścigi na skuterowodnopodobnych pojazdach). Niektórzy narzekali na poziom trudności tej gry. Osobiście wolałbym, żeby gra mimo wszystko była pod pewnym względem jeszcze trudniejsza, a mianowicie chodzi o misje z rozbudowywaniem bazy. Irytowało mnie kiedy po stracie życia zamiast rozpoczynać budowę bazy od początku, mieliśmy już do dyspozycji budynki, które wcześniej udało nam postawić. Tym bardziej było to drażniące, ponieważ przerywniki filmowe ponownie przekazywały nam wskazówki jak zbudować bazę od podstaw. Według mnie mogli albo zrezygnować ze wszystkiego i rozpocząć całą misję od początku, albo pozostawić stan dotychczasowych osiągnięć wliczając w to oprócz postawianych budynków, także liczbę Bystrzaków i ilość nacierających oddziałów wroga, czyli ogólnie mówiąc poziom trudności zwiększający się wraz z upływem czasu. Gdyby nie to byłaby to gra idealna, a tak to daję 9/10