PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644019}

South Park: Kijek prawdy

South Park: The Stick of Truth
2014
8,3 10 tys. ocen
8,3 10 1 10442
South Park: Kijek prawdy
powrót do forum gry South Park: Kijek prawdy

Witam, zachęcony wysokimi ocenami myślałem o tym czy by nie zagrać ;) Jednak zupełnie nie śledziłem serialu ani historii postaci w świecie South Park. Czy z tego powodu dużo stracę i krótko mówiąc jest do gra "nie dla mnie" ?

jarr25_filmweb

Niby możesz grać, ale licz się z tym, że South Park ma bardzo specyficzny humor i może cię odrzucić. A prawda taka jest, że jest to raczej gra dla fanów, ponieważ jest tu masa nawiązań i odniesień do serialu. Sama gra jak się obedrze ją z tego humoru jest bardzo uproszczonym, krótkim (10-12h to max) pseudoRPG. Ale polecam przesłuchanie soundtracku bo to złoto.

ocenił(a) grę na 9
jarr25_filmweb

Powiem szczerze, że serialu za bardzo nie znam, obejrzałem w życiu może ze dwa odcinki, ale ten humor nie jest mi obcy. Na razie przy grze się bawię znakomicie, chociaż pewnie masa rzeczy mi umyka

ocenił(a) grę na 9
jarr25_filmweb

Obejrzyj jeden, losowy odcinek.
Jeżeli Ci się spodoba ten specyficzny humor - graj ;)
W grze są nawiązania do serialu, ale jeżeli go nie znasz, nie przeszkodzi Ci w dobrej zabawie. Jednak gra nie wyjaśnia "kto jest kim dla kogo", więc czasem można się pogubić ;)
Ja serial śledzę gdzieś od 2001 roku ;)

ocenił(a) grę na 8
jarr25_filmweb

myśle że tak

jarr25_filmweb

polecam obejrzeć serial, jeśli ci się nie spodoba, to gra też raczej nie

jarr25_filmweb

gra ma wysoką ocenę, bo wysoko oceniają ją fani serialu, ze względu na humor serialowy, ale gra sama w sobie nie jest jakaś rewelacyjna, ja jestem fanem serialu, ale pograłem w to jakiś czas i mi się znudziło, wziąłem się za inne gry, skończyłbym to tylko gdybym miał słaby komputer i nie miał nic innego do grania