Witam, zachęcony wysokimi ocenami myślałem o tym czy by nie zagrać ;) Jednak zupełnie nie śledziłem serialu ani historii postaci w świecie South Park. Czy z tego powodu dużo stracę i krótko mówiąc jest do gra "nie dla mnie" ?
Niby możesz grać, ale licz się z tym, że South Park ma bardzo specyficzny humor i może cię odrzucić. A prawda taka jest, że jest to raczej gra dla fanów, ponieważ jest tu masa nawiązań i odniesień do serialu. Sama gra jak się obedrze ją z tego humoru jest bardzo uproszczonym, krótkim (10-12h to max) pseudoRPG. Ale polecam przesłuchanie soundtracku bo to złoto.
Powiem szczerze, że serialu za bardzo nie znam, obejrzałem w życiu może ze dwa odcinki, ale ten humor nie jest mi obcy. Na razie przy grze się bawię znakomicie, chociaż pewnie masa rzeczy mi umyka
Obejrzyj jeden, losowy odcinek.
Jeżeli Ci się spodoba ten specyficzny humor - graj ;)
W grze są nawiązania do serialu, ale jeżeli go nie znasz, nie przeszkodzi Ci w dobrej zabawie. Jednak gra nie wyjaśnia "kto jest kim dla kogo", więc czasem można się pogubić ;)
Ja serial śledzę gdzieś od 2001 roku ;)
gra ma wysoką ocenę, bo wysoko oceniają ją fani serialu, ze względu na humor serialowy, ale gra sama w sobie nie jest jakaś rewelacyjna, ja jestem fanem serialu, ale pograłem w to jakiś czas i mi się znudziło, wziąłem się za inne gry, skończyłbym to tylko gdybym miał słaby komputer i nie miał nic innego do grania