PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 29 tys. ocen
9,1 10 1 28523
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Przeszedłem grę na poziomie "hard" i chciałem zagrać w "start game plus". Jednak nie zachowały się upgrade'y broni i zdrowia. Próbowałem wszystkich możliwości z ładowaniem, ale nic z tego. W PS3 trzeba było najwyżej jeszcze raz wejść w save misji końcowej, trochę pobiegać Ellie, żeby z 99% complete zrobiło się 100% i wystarczył powtórny restart gry od początku. Teraz to kompletnie nie działa. Nie rozumiem, dlaczego nic się nie zachowuje w opcji "NG+".

ocenił(a) grę na 10

Dopiero po ukończeniu NG+ możesz upgradować broń i zdrowie.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
remigiusz19

Czyli jak wchodzę na NG+ to całkiem normalne, że nie mam nic? Jakby co, dziękuję za pomoc.

ocenił(a) grę na 10

Po ukończeniu NG+ odpal kolejny raz NG+ na wyższym poziomie, statystyki będą się nabijać dalej.

użytkownik usunięty
remigiusz19

Tylko że coś mi ty nie gra. Na PS3 po ukończeniu hard, gdy tylko zaczynałem NG+, miałem ulepszenia. W wersji remasterowanej na PS4 ich nie ma. Czy to jakaś zmiana w stosunku do PS3? A może się nie zrozumieliśmy? Na forach niektórzy piszą, że (cytuję): "poziom + on jest trudniejszy czy ty tylko tyle ,ze mamy wszystkie ulepszenia dla postaci od poprzedniej gry".

co tu nie gra?

użytkownik usunięty
remigiusz19

Widzę, że już nie odpisałeś. trudno. Zagrałem jeszcze raz i potem... NG+. dochodzę do misji z Tess i pełnego zdrowia nie ma. Pomyślałem, że zamiast z NG+ zrobię tak, jak robiło się na PS3, czyli uruchomiłem grę z ostatniego zapisu z Ellie. Niestety, znowu to samo. Jestem rozgoryczony i to bardzo. Czuję się oszukany przez programistów. Jak byk dają w menu głównym New Game Plus i to wcale nie działa. Straciłem chyba dwie doby. Mam nauczkę. Gra poszła do kibla. Już do niej nie wracam. Nie dość, że niemiłosiernie zabugowany syf, to poprawili tylko grafikę. Reszta została w wersji remasterowanej jeszcze bardziej spieprzona.