Przeszedłem grę na poziomie "hard" i chciałem zagrać w "start game plus". Jednak nie zachowały się upgrade'y broni i zdrowia. Próbowałem wszystkich możliwości z ładowaniem, ale nic z tego. W PS3 trzeba było najwyżej jeszcze raz wejść w save misji końcowej, trochę pobiegać Ellie, żeby z 99% complete zrobiło się 100% i wystarczył powtórny restart gry od początku. Teraz to kompletnie nie działa. Nie rozumiem, dlaczego nic się nie zachowuje w opcji "NG+".
Czyli jak wchodzę na NG+ to całkiem normalne, że nie mam nic? Jakby co, dziękuję za pomoc.
Po ukończeniu NG+ odpal kolejny raz NG+ na wyższym poziomie, statystyki będą się nabijać dalej.
Tylko że coś mi ty nie gra. Na PS3 po ukończeniu hard, gdy tylko zaczynałem NG+, miałem ulepszenia. W wersji remasterowanej na PS4 ich nie ma. Czy to jakaś zmiana w stosunku do PS3? A może się nie zrozumieliśmy? Na forach niektórzy piszą, że (cytuję): "poziom + on jest trudniejszy czy ty tylko tyle ,ze mamy wszystkie ulepszenia dla postaci od poprzedniej gry".
co tu nie gra?
Widzę, że już nie odpisałeś. trudno. Zagrałem jeszcze raz i potem... NG+. dochodzę do misji z Tess i pełnego zdrowia nie ma. Pomyślałem, że zamiast z NG+ zrobię tak, jak robiło się na PS3, czyli uruchomiłem grę z ostatniego zapisu z Ellie. Niestety, znowu to samo. Jestem rozgoryczony i to bardzo. Czuję się oszukany przez programistów. Jak byk dają w menu głównym New Game Plus i to wcale nie działa. Straciłem chyba dwie doby. Mam nauczkę. Gra poszła do kibla. Już do niej nie wracam. Nie dość, że niemiłosiernie zabugowany syf, to poprawili tylko grafikę. Reszta została w wersji remasterowanej jeszcze bardziej spieprzona.