PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28234
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Pojedynek dwóch gigantów. Przez wielu wyczekiwana kolejna część GTA czy rewelacja, gra która podbiła listę przebojów. Która według was lepsza, gta zapewniło mi rozrywkę na wiele dni. Grałem po 8 godzin dziennie, wówczas uważałem, że ta gra wymiata i nie ma sobie równych. Wciągała i bawiła. Misje fabularne, poboczne i różne ciekawostki dawały masę przyjemności. Jednak po skończeniu fabuły, poznaniu miasta, nie ma w grze nic do roboty. Jakoś powracać się do niej nie chce. TLOU też doskonale bawiło, grafika podobnie jak w gta jest bdb, jednak czas gry jest wyraźnie krótszy od gta. Nie spiesząc się grę ukończyłem po 20 godzinach, poznając liczne sekrety i odnajdując przedmioty. Mimo przejścia tego tytułu mam ochotę by zagrać w nią ponownie. Fabuła robi wrażenie, po przejściu gry człowiekowi zostaje to wszystko w pamięci, a w gta tego nie ma. Różnica między tymi tytułami jest następująca, w gta się gra, zaś produkcję studia Naughty Dog się przeżywa. Człowiek zaczyna czuć sympatię do postaci, zauważa, że są przekonujące, czego w gta się nie zazna. Tym oto sposobem tlous przebija gta5.
Należy również pamiętać o bdb tomb raiderze, przy którym również bdb się bawiłem.

ocenił(a) grę na 10
ByMat

gta lepsze ale of us też niczego sobie

ByMat

podpisuje się pod tym rękami i nogami :) :)

ocenił(a) grę na 10
ByMat

Zgadzam się z Tobą. Gta V to przykład sequelu doskonałego, jednak większe brawa należą się twórcą The Last of Us, którzy wyznaczyli nową markę, tworząc coś nowego od podstaw. ;)

ocenił(a) grę na 10
ByMat

The Last of Us wygrywa to starcie

ocenił(a) grę na 10
ByMat

"w gta się gra, zaś produkcję studia Naughty Dog się przeżywa" - ten cytat całkowicie oddaje 100% prawdy! Ja kupiłem GTA 5 w dniu premiery i świetnie się bawiłem na tyle że myślałem że żadna gra mnie już nie wciągnie bardziej. Ale gdy kupiłem TLoU to szybko zmieniłem zdanie :) Teraz przechodzę 3 raz :) I uważam że ta gra faktycznie przebija GTA 5. Jest to nowe IP, super dojrzała fabuła i rewelacyjne postacie. GTA nie ma takiej głębi i nie zapada tak w pamięć. Myślę że TLoU będzie nominowane jako najlepsza gra wszech czasów obok Legend of Zelda, Final Fantasy VII czy Half LIfe 2.

użytkownik usunięty
ByMat

Zdecydowanie GTA V!!!

ByMat

The Last Of Us za całokształt.