PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037527}
7,3 3  oceny
7,3 10 1 3
The Mobius Machine
powrót do forum gry The Mobius Machine

OD razu przejdę do rzeczy, mapa w tej grze jest fatalna, jedna z najgorszych jakie widziałem, bardzo słabo czytelna i mało szczegółowa, markery niby są, ale tylko jeden rodzaj, więc nie będziemy wiedzieć, jakiej umiejętności w którym miejscu potrzeba by dostać się do znajdźki, i to jest mój największy zarzut. Kojeny jest taki, że absolutnie nie miałem potrzeby ani chęci cofać się do wcześniej odwiedzonych miejsc z nowymi umiejętnościami by dostać jakieś nowe blueprinty, a to dlatego,
że po pierwsze gra jest łatwa, zwłaszcza starcia z bossami, że nie widziałem sensu w dodatkowym ulepszaniu postaci, wystarczało mi to co zdobyłem przechodząc pierwszy raz lokacje.
a po drugie, jest mało teleportów, a te co są znajdują się w takich dziwnych miejscach, że by dojść do wcześniej zaznaczonego miejsca, musimy przebiec przez naprawdę duży obszar mapy, a nie chciało mi się tego robić. Save pointy są też dziwnie porozmieszczane, czasem znajdują się co dosłownie 10 metrów, a czasem liczymy na to by w końcu jakiś się pojawił niczym ogniska w "Dark Souls".
Drugi największy zarzut mam do muzyki, tak jak mapa dla mnie jest jedną z najgorszych jakie widziałem, tak muzyka również jest jedną z najgorszych jakie słyszałem, poważnie muzyka tutaj jest nijaka, bezpłciowa, teraz kilka godzin po ukończeniu gry nie pamiętam choćby jednego utworu.
Do broni również mam zastrzeżenia, mamy 5 rodzajów pocisków, ale przez 95% czasu używałem podstawowej amunicji krą mamy od początku gry, jest najbardziej wszechstronna i uniwersalna, reszta zdobytych amunicji przydaje się jedynie sytuacyjnie .
Za to eksploracja jest całkiem przyjemna, i znajdowanie połączeń do wcześniej odwiedzanych miejsc. Podsumowując mimo wielu wad, gra jest całkiem wciągająca i można się dobrze bawić, ale jest to słaba metridvania a zagrałem tą grę tylko dlatego, ale biorąc pod uwagę, ze jeżeli wierzyć napisom końcowym tworzyło tę grę zaledwie 8 osób to jest nieźle.