6,8 49 tys. ocen
6,8 10 1 48684
7,1 47 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu (Nie)znajomi

Film pokazuje że wszyscy czasem jesteśmy dla siebie nieznajomi nawet jak ladny pary lat mieszkamy ze sobą za swoje małe tajemnice
mamy w telefonie którą nie chcemy dzielić nawet z najbliższymi . Grupa znajomy postawia czytać sms i wlaczać rozmowy na głośno -
mówiące se swych telefonów miało być nie winna zabawa .No i nie które sms są takie które są zabawne a nie które troszczeke gorczycy
a nie które powodują zamieszanie . Cały fllm opiera się na roli aktórów ich wypowiada kwestii nie stety w poslkim filmach nie
zawsze dobrze działa musiałem pare razy pogłaszać i nie zawsze też pomagało .Ale to ogólnie jest problem jakby ogólny .Film
to gorzka komedia .Mówiąca o tym że jak czasem coś ukrywamy czy kłamiemy to prawda kiedyś wyjdzie na jaw .Ale tu nie tylko jest
mowa oszukiwaniu drugiej nam osoby ale też przyznania się przyjaciołom pewnych informacji bo boimy jak za reagują i czasem jak
pokazuje film że mamy racje czasem nie .I też że może czasem za szybko wyciągamy wnioski pokazuje to sytuacja .Gdy żona odczytuje
wiadomość że mąż jest gejem .No świat kobiety może się zawalić co śmieszne jest że ona też ma pewne sekreciki do ukrycia .A wszystko
okazuje że mąż nie jest gejem a właśnie wspólny kolega który nie miał odwagi powiedzieć co okazało że może słusznie bo chyba
przewidział rekacje swoich znajomych .Nie wiem tylko w czy Polskiej wersji jak we Włoskiej była zamiana telefonów która wywoła
tą jakby największą burzę w tym filmie .Nieznajomi został dla mnie fajne zagrany film toczy się w jednym miejscu opiera się w prawie
całości na grze aktorów nie ma tu dodatkowych elemetnów typu ładnych zdjęc scenaografii czy akcji w różnych miejscach .Nie mu
tez nawet aktorów drugoplanowych .Prawie wszyscy grają pierwsze skrzypce.7/10