PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56080
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

[rec] 2

ocenił(a) film na 7

Spodziewałem się, że będzie trochę gorzej niż w części pierwszej. Przeczytałem sporo negatywnych komentarzy, ale i tak mi się podobało
Ja tam nie jestem sceptycznie nastawiony do opętania, zależy jak go rozwiną w następnych częściach. Dla mnie dobrze, że nie jest to 'zwykły' film o zombie, a przy okazji odpowiedziano mi na kilka pytań z końcówki pierwszej części.
Dalej cieszy sposób kręcenia filmu 'z pierwszej ręki', mogli w sumie trochę lepiej się przyłożyc to postaci policjantów, no ale nie było znowu aż tak tragicznie, bo nawet w jakiś tam sposób policjant po szkoleniach może się zagubic w takiej sytuacji, jaka była w filmie.
Na plus większa liczba kamer, i motyw z baterią, czy rozwaleniem jej, sceny w szybach wentylacyjnych, albo w kanałach równie miłe.
Scena z petardą również na plus, ale dziwi mnie toroche zachowanie jej męża, a i scena z niecelnym strzałem mnie rozwaliła...

SPOILER
Nie wiem tylko co mam myślec o ostatniej scenie, z tą larwą(?!) ale zobaczymy jak to wytłumaczą w kolejnej części
KONIEC SPOILERA

Normalnie bym dał 6/10, ale że daję twórcom kartę zaufania za swoje dotychczasowe osiągnięcia w filmach grozy i czekam na dalsze rozwinięcie historii to daję 7/10.