Ogólnie trochę nie jestem w temacie, bo nie wiem co się działo w jedynce,
ale dostałem darmowe zaproszenia na ten film i zastanawiam się czy pójść.
Jak bardzo dwójka związana jest z jedynką?
Myślę, że oglądanie dwójki bez jedynki jest bez sensu. Jeśli bardzo chcesz
zobaczyć w kinie obie części to chyba multikino robi noc z REC i wtedy
zobaczysz obie cześci.pozdawiam
dzięki za szybką odpowiedź:) Faktycznie multikino organizuje takie pokazy i
okazało się że w moim mieście też jest:) Także już zarezerwowałem bilet:)
To znaczy ja tez nie ogladalam 1 ale kumpela mi opowiedzial mniej wiecej wiec wiedzialam.
Ale kurde dobry film,ja bym sie mowiac bala isc na ten noc z Rec nie wrocila bym pewnie do domu bym sie bala.
Ale jedynke jak bedzie na DVD to kupie i obejrze bo jestem ciekawa ale raczej nie sama nigdy w zyciu
W zasadzie ogladanie tego filmu bez znajomosci The Exorcist, The Thing, Assault on Precinct 13, Ringu czy Shivers moze odebrac wiele radosci z ogladania ;)
A moim zdaniem jak najbardziej mozna. Powiazania sa i to bardzo wyrazne, ale w pewnym momencie w REC 2, mamy calkiem klarownie wytlumaczone co, jak i dlaczego sie stalo. Kilka smaczkow moze nas ominac, ale spokojnie da sie ogladac bez uczucia niejasnosci.
moim zdaniem nie koniecznie. Oczywiście każdy film da się obejrzeć bez znajomości poprzednich części, ale czy to ma jakiś
sens. Ludzie którzy widzieli jedynkę od razu wiedzą skąd wzięła się plama krwi przy schodach czy kajdanki przyczepione do
poręczy. Także polecam obejrzenie obu części. Looknij sobie na stronę multikina, tam mają maratony rec.