Szkoda kasy na ten film. Oczekiwałem choć trochę dreszczyka a tu śmiech na sali. Dobre filmy powinny się kończyć na 1 części.
właśnie wróciłem z kina, przecież ten film to totalne nieporozumienie, rec 1 coś pięknego, nowa era horroru, 2 tak samo jeszcze nawet lepsza bym powiedział ale 3 ?? heeeeeeeeeeeee poje..ło ich chyba z tym filmem, ludzie do okoła się śmiali, ja byłem w szoku sam zaczołem się śmiać, kur.a zbroja i miecz z torta ?? :O mam ochote krzyczeć, jak można tak zje............. taki film, taką ekranizacje ŻAL
Też przed chwilą wróciłem z kina. Dwie pierwsze części miały swój klimat a ta żadnego. Zbroja wszystko popsuła. Najlepszy moment w filmie to sam ślub za nim zaczeła się zaraza. Potem już tylko żenada. Po za tym film nie był kręcony tak jak wcześniejszych częściach kamerą :(. Jedyna fajna rzecz że panna młoda była bardzo piękna. I scena jak z piłą mechaniczną szła taka ładna :*
Właśnie wracam z kina i uważam, że szkoda czasu na ten film. Początek fajnie się zapowiadał, ale to co działo się później... Moim zdaniem to bardziej czarna komedia niż horror. Pan młody w zbroi, śmiesznie poruszające się i trzęsące się zombiaki, aparat słuchowy dziadka..wtf?
Tak dokładnie istna komedia. Ale musisz przyznać że panna młoda była niczego sobie ? ;P
Ktoś tutaj nie zrozumiał motywu z aparatem słuchowym i tym dlaczego się trzęśli...
Trzęśli się dlatego bo słyszeli słowa z Bibli a oni byli opętani. Dziadek miał aparat słuchowy dlatego nie usłyszał słów Bibilijnych dlatego ugryzł.
Głupie to. Miała aparat w jednym uchu przecież !!! A drugie "? Poza tym ... aparat sprawia przecież że słyszy się lepiej, nie ?? ?? Film się nie trzyma kupy ani dupy :D
zrozumiałam motyw z aparatem słuchowym i wiem dlaczego się trzęśli, mówię tylko, że zostało to przedstawione w dosyć zabawny sposób, a co do panny młodej, przypominała trochę główną boheterkę "Lśnienia", tyle , że w ładniejszym i bardziej kobiecym wydaniu
Ale ludzie są dziwni, przecież mówili, że ten film nie będzie taki jak dwie pierwsze cześć. Mówili, że będzie coś w stylu Martwe zło 2, po części 28dni później itp Ale wy idziecie na film nie mając o nim bladego pojęcia... Reżyser chciał Tu pokazać jak w skrócie, będzie wyglądała apokalipsa zombie, żeby ludzi przygotować na 4 część gdzie będzie zło chodziło ulicami, bo taki przeskok w fabule byłby dziwny. A, że zrobił to w sposób dowcipny i ciekawy chwała mu za to. Ja nie przyszedłem na Reca tego by się bać, bo wiedziałem, że nie będę bo to zombie slasher i tyle w temacie
Skoro film gatunkowo oznaczony został jako horror, to odbiorca ma prawo spodziewać się czegoś więcej - strach i podniesiona adrenalina, tym się charakteryzuje taki typ filmów, dlatego nie rozumiem komentarza, że przychodzimy nieprzygotowani itp, horror to horror, wystarczyło zmienić gatunek na np: czarna komedia, wtedy dałabym nawet 7/10, ale za horror mogę dać jedynie 3-4.