PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29580
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

...

ocenił(a) film na 1

Czy to warto oglądać ?

ocenił(a) film na 1
Vito36

Szczerze mówiąc nie polecam . Jeśli będziesz na tyle zdeterminowany aby to obejrzeć to przewiń na 17 minutę gdzie zacznie się akcja z zombiakami. Przez 17 minut jest jakieś beznadziejne wesele co bardziej przypomina komedię romantyczną. Niestety reszta filmu jest jeszcze gorsza i coraz bardziej niedorzeczna :)

ocenił(a) film na 2
Darkadi15

Potwierdzam totalna porażka, zawsze jednak mam nadzieje że kolejne części filmów będą choć w połowie tak dobre jak poprzednie. niestety w tym przypadku tak nie było...

ocenił(a) film na 1
Vito36

Może nie jest taki zły ... zobacze :D

ocenił(a) film na 1
Vito36

właśnie obejrzałem... Amerykanie kręcą głupie filmy ale konkurencja zza oceanu ich przerosła... NAJGŁUPSZY film jaki widziałem albo w życiu albo jaki pamiętam ;/

ocenił(a) film na 7
maciejdarmofal

Przesadzasz. Jeśli chcesz obejrzeć coś głupiego to obejrz taki film jak np. 'Adrenalina 2' albo 'Śmieciojebcy'.

ocenił(a) film na 7
maciejdarmofal

To po części film:
- Rec (fragmenty kręcone z ręki, kamera w ciemnościach, pierwszy atak zombie)
- gore (wesoło tryskająca krew i ewidentne nawiązania do Martwicy Mózgu)
- paradokument (studium obyczajów, oraz wywiady)
- rycerski (rycerz w lśniącej zbroi rusza ratować swoją damę)
- tarantinowski (panna młoda rodem z Kill Bill)
- filmu romantycznego (chyba oczywiste)
- komedia pomyłek (rozmijanie się ze sobą nowożeńców)
- ....

Jeśli szykujesz się na film w stylu Rec, lub generalnie dzieło jednolite to bez kija i przez szmatę nie podchodź, bo to ZUPEŁNIE CO INNEGO.

ocenił(a) film na 7
YouzeQ

PS. Film powinien mieć podtytuł "Genesis" albo księga rodzaju. Żadnej genezy u nie ma, ale gdy usłyszysz czytanie biblii powinieneś zrozumieć.

YouzeQ

To dlaczego nazwali go Rec 3, kontynuacje horroru i czemu reklamowali go jako horror. Byłem przygotowany na kontynuacje, przez to ocena 4/10

ocenił(a) film na 7
Macieks300

W zasadzie to mogliśmy się domyśleć po plakacie i oficjalnych trailerach, że z REC wiążą tą produkcję tylko opętane przez demony zombie.

Cóż daliśmy się jednak nabrać (przynajmniej ja) polskiemu dystrybutorowi kóry wypaczonym tytułem i pseudomarketingiem sugerował nam, że poznamy genezę wydarzeń z REC.

ocenił(a) film na 2
maciejdarmofal

Najgłupszy? Oglądaleś Braindead?

ocenił(a) film na 1
Vito36

Obejżałem i oceniam ten film na 7/10

ocenił(a) film na 4
Vito36

to nie jest już REC. tylko 20 min jest nagrane kamerą z ręki bez stabilizacji, a to było najlepsze w poprzednich cześciach. szczególnie ten zielony tryb nocny z jedynki. ogólnie krwawa jatka, brak oryginalności. i czego mnie zawiodło to że nie jest to geneza jak w tytule. nic więcej się nie wyjasniło skąd pies był zarażony

ocenił(a) film na 7
Vito36

Nie zgadzam się z resztą opinii. Film jest bardzo oryginalny i ciekawy, tylko trzeba go umieć zrozumieć. Ja po seansie przez parę dobrych tygodni rozpamiętywałem wiele scen zwłaszcza końcówkę.
Ja gorąco polecam.
A te osoby, które dają temu filmowi 1/10 stanowczo przesadzają.

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Clara powinna przeżyć ....

ocenił(a) film na 7
Vito36

Moim zdaniem jej śmierć była bardzo oryginalna i wniosła wiele do filmu i ten film faktycznie byłby komedią gdyby na przykład Klara i Koldo przeżyli...

ocenił(a) film na 1
Vito36

Tragedia, szkoda czasu na ten film :/

ocenił(a) film na 6
Vito36

Warto, tylko zapomnij o poprzednich filmach z serii REC i obejrzyj z otwartym umysłem. Gdyby ten film miał inny tytuł to ludzie pialiby z zachwytu, że oryginalna komedia gore.

ocenił(a) film na 4
Lu_0

Lu_O ma rację, jeśli nastawiasz się na kontynuację poprzednich części to się zawiedziesz jak to było w moim przypadku dlatego 4/10

Stigg

Ej no słuchajce , super film i moim zdaniem najlepszy z całej serii REC-a ; ) wgl to na tym w kinie byłam i było suuuuper . polecam jak najbardziej. I wg mnie logiga REC-a to jest tak pierw była 3 czesc , potem jedynka , potem dwojka . ale to moje zdanie . Ja czekam teraz tylko jeszcze na nastepna cześć apkalipse ; D i na chwile oderwe sie od watku ; gdyby koldo i clara by przezyli to niebył by horror ani nic tego typu podobne . zyczyłąm im szczescie , ale no cóż po takim filmie mozna bylo sie tego spodziewac , a zwłaszcze jesli sie ogladało poprzednie czesci ; ] pozdrawiam ; D

FelloxMello

Kobieto, daj mi numer do Twojego dielera...... Też chce tak mieć.

Co do filmu to tragedia, ale może i nie dokońca. Dałem ocene 3/10 dlatego że ma w nazwie REC. Normalnie dałbym 6-7/10, jako komedia.

ocenił(a) film na 3
Vito36

Podchodziłem to tego tytułu z niemałym podnieceniem po dobrych poprzednich częściach. Pierwsze parę minut i myślę, że coś tu nie gra. Kiedy zaczyna się coś dziać to koniec tytułowego REC i mamy klasyczny tani horror nakręcony dla nastoletnich amerykanów. Na siłę romantyczny (w scence kiedy parka w końcu do siebie dociera z jakiegoś powodu zombiaki zrobiły sobie przerwę i poczekały aż się młode małżeństwo wyściska!!) pełny błędów (np. gość pod koniec filmu chodzi po głównej sali nikt mu nie przeszkadza a potem wchodzi do kuchni, którą sam wcześniej od środka zabarykadował!?)
Mogę tak dalej ale w skrócie nie oglądaj, zepsujesz sobie humor...

Vito36

Właśnie skończyłem oglądać. Pierwsze beznadziejne 20 minut na podglądzie czytając napisy a później było już tylko gorzej. Dawno nie widziałem takiego gniota. Odpowiedź na pytanie z tematu: w moim odczuciu zdecydowanie nie warto...

Vito36

Dobry film, dawno się tak nie uśmiałam. A tak poważnie to jeśli ktoś chce to obejrzeć to jednak musi wziąć pare przykrych rzeczy pod uwagę:
To nie jest "ten sam" Rec.
To nie jest w ogóle horror.
To jest komedia i to średniej klasy.
No i oczywiście ma się nijak do słowa 'geneza'.

ocenił(a) film na 2
Vito36

Nie.

rusofil

to jest to? http://n.pl/film/rec-3-geneza ? cena niska 6 zł. chyba się skuszę

fation

Warto się skusić. Film jest całkiem dobry, choć inny niż wcześniejsze części. Ale nie było sensu kręcić po raz kolejny tego samego.

tarek12

Obejrzałem wczoraj wieczorem. Super sprawa, również polecam.

fation

Przede wszystkim zrywa z dokumentalnym sposobem narracji, poza początkiem. To także luźniejsza i żartobliwa forma.

tarek12

Nie zauważyłem, ale może masz rację, za to przetestowałęm ten film na nowej usłudze nGo, działa rewelacyjnie na ipadzie.