PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

2/10 SPOILER

ocenił(a) film na 2

Właśnie wróciłem z kina po nocy horrorów, pojechałem głównie właśnie dla tego filmu. Czekałem, jeden film, drugi i nareszcie.
Podczas seansu ludzie się smiali, a ja siedziałem zażenowany.
Nie wiem, co twórcy myśleli sobie, gdy ukończyli i obejżeli ten film.
Dno, jak można po dwóch bardzo dobrych częciach filmu zrobić takiego gniota?
Odpowiedź niby prosta,
wystarczy wpatrzeć się w tanie horrory amerykańskie.
- miłość
-śmierć
-obrzydzenie
-śmiech i zarazem płacz
Byłem bardzo rozczarowany, gdyż czekałem na ten film, a ostatnia scena, gdy ich już rozstrzelali i łapią się za ręce, fuj, przecież ona była już zmieniona, głuchy dziadek nie słyszy modlitwy?- tandeta
Panna Młoda bierze piłę mechaniczną i bawi się w "skórzaną twarz" ? - niesmaczne.
Zombiaki pokazane w pełnym świetle- zupełna odskocznia od poprzednich części, których głównym urokiem było właśnie to, że atakowały one w zaciemnionych pomieszczeniach, z nienacka.
"Don Kichot" i jego giermek w walce k ukochaną tego pierwszego w zbrojach rodem z "Ogniem i Mieczem" - śmiech przez łzy.
Na początku niby amatorska kamera, a potem zupełna reżyserka. Kicz.
"Spuch John" ? co to wogule miało znaczyć, w komedii typy "Wysyp żywych trupów" byłoby to ciekawe, ale tutaj ? w filmie, który swoimi poprzednimi cześciami kazał czekać na kolejną, może już nie świetną, ale dobrą, który zalicza się do kategorii "horror" ?
Widać, że to było poprostu nieudane pójście na komerchę, miłość i śmierć, przeciętny gap to kupuje, ale tego filmu raczej nikt nie kupi nawet gdyby sprzedawali go za złotówkę, więc pozostane przy dwóch poprzednich częściach i kino będę omijał z daleka, gdy tylko pojawią się zapowiedzi części czwartej. Ale raczej jej realizacji nie podejmie się już nikt przy zdrowych zmysłach.
"Rec" jedynka zapoczątkował u mnie zainteresowanie hiszpańskimi horrorami i thrillerami, a trójka chcę abym na zawsze o nich zapomniał.
Hiszpańskie horrory i thrillery moim zdaniem są lepsze od amerykańskich, a "Rec 3" był tylko próbą podrobienia "gównianego" amerykańskiego gniota nastawionego tylko i wyłącznie na "money" .

ocenił(a) film na 2
dakot

P.S. Gdyby ktoś miał jakieś piosenki z filmu ( bo akurat mi wpadły w ucho mimo, że nie pasowały do niego zupełnie) prosze o nadesłanie informacji na dakot44@wp.pl

dakot

Hej, mnie z soundtracku interesują wszystkie te utwory, które nie były jakimiś miłosnymi balladami - w pewnym momencie taka rockowa gitara leciała, co to było?

ocenił(a) film na 2
Paz_Vega

raczej trzeba poczekać na soundtrack, jeśli będzie, a mnie wszystkie interesują.

ocenił(a) film na 6
dakot

Jednym z najśmieszniejszych momentów w filmie było podkładanie muzyki pod konkretne sceny- masakryczne... Powinni zwolnić i pobić tego, kto się tym zajął.
Jedna dobra rzecz- wiem już, że boję się zombie XD

ocenił(a) film na 5
dakot

To była pierwsza część tej serii, którą oglądalem. Wczoraj byłem na tym z dziewczyną w kinie. Powiem szczerze, że klimat tego filmu mi się podobał, wesele itp. jednak teraz na pewno nie kupiłbym na to biletów. Jak dla mnie, to jakoś strasznie krótki był ten film. Oczywiście nie nazwałbym tego horrorem, bardziej możnaby powiedzieć, że dramat miłosny hah. Niektóre momenty były wręcz wkurzające, np gdy para młoda była już niedaleko wyjścia, to już nie było słychać słów modlitwy, a zombie i tak się nie ruszali. Co jak co, ale można było to zrobić o wiele lepiej

ocenił(a) film na 6
Bidon44

Zgadzam się, mieli fajne pomysły, choć i nie zabrakło oklepanych (scena kiedy panna młoda zamienia się w ,,wojowniczą kobietę, która tylko może uratować ukochanego")- dobre chęci ale wykonanie już pozostawia wiele do życzenia.
Najlepsza z tego była gra aktorów;)