PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Czy film jest aż tak zły, żeby miał ocenę 4.5??
Jeszcze na nim nie byłem, ale zamierzam się wybrać, także SPOILERY nie mile widziane xD

ocenił(a) film na 3
bmhannahmontana

rowniez walcze z checia pojscia na ten film, ale juz nie zeby zobaczyc jaka to swietna nowosc, a raczej sie posmiac. z tego co tu czytam, to chyba bardziej komedia niz horror. dolaczam sie do pytania: az tak zle? widzialem dwie poprzednie czesci po pare razy. jak wypada w porownaniu do nich?

bmhannahmontana

Odpowiem Wam BEZ spoilerów.

zależy oczywiście czy REC 1 i REC 2 oglądaliście, bo film jako tako wcale nie jest zły. Reżyser gra na emocjach widza i pokazuje sceny zarówno straszne jak i miejscami dramatyczne a w niespodziewanej chwili śmieszne. Ja do filmu nic nie mam. Podobał mi się, stawiam ocene 9/10.

Jednak nawiązując do poprzednich części, jest to porażka. Film od dawna był zapowiadany jako prequel pokazujący Geneze wirusa a tak to nie ma nic wspólnego! Pojawiło się kilka nawiązań, między innymi z Medeiros i kamienicą - ale to już spoiler więc do waszej interpretacji po obejrzeniu zostawiam :)
Ogólnie film zepsuł całą serie REC i jednym wrzutem pozbył go klimatu, tak że oglądając zdajesz sobie sprawę, że to nie jest to na co poszedłeś...

Ale jako tako można iść, nie jest najgorzej, jednak każdy ma swoje gusta!

Pzdr.

ocenił(a) film na 3
Recorder

kamera dalej jest z pierwszej osoby, czy w tej czesci juz nie?

bigpenguin

Przez pierwsze 25 min jest kamera z ręki, potem Koldo ją rozdupca - było widać nawet na trailerze.

Wyskakuje napis REC 3: Genesis na czarnym tle, a potem reszte filmu kamera z trzeciej osoby, czyli normalna :)

Dokładniej się nie dało napisać.
Pzdr.

ocenił(a) film na 3
Recorder

ogromne dzieki za info;). nie zapowiada sie najlepiej, ale i tak sie na niego wybiore, zeby wyrobic sobie swoje wlasne zdanie.