PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Co z panią Ángelą Vidal ? To ona wychodzi na koniec 2 części z tego budynku.. a teraz
nawet nie ma jej w obsadzie.

mejki

Bo to jest prequel i pokaze jak dziewczynka i wogole ta zaraza dostala sie do kamienicy, dlatego wlasnie Nina Medeiros gra, a ona zginela w 2 części i przeniosla tego pasożyta na Angele Vidal.

Toteż w części [REC]4: Apocalypsis, zagra Angela Vidal i to bedzie pokazane jak zaraza wydostala sie na świat. Wejdz w podstrone tamtego filmu i w komentarzu dalem źródlo o roli Angeli Vidal :)

Pozdrawiam,
P.S chcialbym REC 5 zeby zrobili albo chociaz serial z tego bo film zajebiaszczy normalnie :D

ocenił(a) film na 10
Recorder

Na stronie bloody-disgusting(kropka)com pisali, że mają już pomysł na 5 cześć ;D

Michal1996

Jak Angeli Vidal nie bedzie to niech nawet nie robią :)
Trójke da się usprawiedliwić tym że to prequel a nie kontynuacji jak w przypadku REC 2 i REC 4.

Ciekawe co z tego wogole wyjdzie, bo to najlepszy horror jaki ogladalem.

ocenił(a) film na 3
Recorder

Leticia Dolera też ładna i dobra aktorka. Byle fabuła nie była denna.

Recorder

Jedynka była przeboska świetna straszna i z fabułą a nie siekanka. Kurde oglądając ten film nie byłam ciekawa kto komu łeb oderwie tylko co jest na strychu co to za dziewczynka ! dwujka mniej straszna jak dla mnie ale też dość dobra .Trójka nie zapowiada się dobrze .

Recorder

To nie jest prequel idioto. Obejrz pierw zwiastun potem gadaj.

The_Fallen

Proponuję Ci się bardziej wgłębić w tematykę serii i być na bierząco bo właśnie tu się mylisz ;)

Recorder

Kim ona była ta Nina Medeiros?, nie moge sobie przypomnieć a oglądałem 2 poprzednie części.

ocenił(a) film na 10
Snajper_21

Nina była opętaną dziewczynką z Watykanu. Ta sama co przekazała Angeli robaka w formie pocałunku na koniec "Rec 2"

Michal1996

Dokładnie. Warto wspomnieć jeszcze, że w przed ostatnich scenach filmu, sama Angela już mając w sobie tego robala, odstrzelila łeb poprzedniemu nosicielowi więc Nina Medeiros tak czy inaczej -nie żyje.

Cholernie mnie ciekawi fabuła nowej części. Wraz z nowymi informacjami dowiadywalismy się że to prequel, potem że sequel, a obecnie polączenie prequela z sequelem - chociaż filmweb i inne serwisy twierdzą znowu inaczej.

P.S nie wiem czy wspominalem, ale na wikipedii, Manuela Velasco (Angela Vidal) ma wpisana w biografii rolę w REC 4.

Pzdr.

Recorder

z tego co pamiętam to wymazali już z jej biografii REC 4 ale nie jestem pewien

cedro11

Masz rację wymazali ją.
Ciekawe czy to ma związek z nowymi informacjami?
Czy poprostu taki wyglup?

Nie wiadomo przecież czy wogóle jest znana pelna obsada bo jeszcze w listopadzie, rezyser wspominal ze jest w fazie scenariusza a kiedy zdjecia ruszą tego nie wiem, jeszcze casting musi być :d

Z rec genesis gdy ruszyly pracę nad zdjęciami to chyba poznalismy obsade główną. Mam nadzieje ze teraz będzie nie inaczej :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
mejki

To już się całkowicie pogóbiłem. To jest prequel ale czy on się dzieje wiele lat wcześniej jak jeszcze Medeiros była małą dziewczynką, zachorowała i zabrali ją egzorciści? Czy też dzieje się w dniach przed atakiem na kamiennicę?

Niezależnie kiedy to się dzieje - dziwi mnie że o tak wielkiej masakrze może nawet kilkuset osób w trakcie wesela nie wspomniano podczas kręcenia dwóch cześci.

tc1987

Odnośnie tego że się pogubiłeś to wcale Ci się nie dziwie. Praktycznie tak jak każdy. Dlatego napisze raz coś ostatecznie!

Co do czasu akcji to naprawde źródeł jest wiele i sporo jest wiarygodnych....ale!
- Balauergó w wywiadzie dla fanagoria.com mowil ze REC 3 ma miejsce na chwilę przed pierwszą częścią. Na francuskim trailerze w ktorejś minucie udalo się zobaczyć Nine Medeiros. Ale byla juz jako zarazona. Być może będzie nawiązanie do tego jak ona się pojawila w tej kamienicy. Na 100% będzie to część prequela, a może nawet wydarzenia będą rownolegle z pierwszą częścią? Wg. dystrybutorów, akcja jest sequelem -,-

Balauergó odnośnie czwórki pisal że zaczyna się w miejscu ukończenia dwójki. A Trójka rozwiąże przebieg akcji poprzednich dwóch części .

Jeśli wierzyć współ reżyserowi, szykuje się kupa dobrego filmu, po za tym trojeczke kręcił sam Plaza a Balargu wziął się odrazu za czwórke.
Jak będzie naprawde? - Pozostaje czekać do 13 kwietnia.

Pozdrawiam.

mejki

Bo to miało byc Genezis czyli jak to powstalo tak choroba ale cos im nie wyszlo chyba ! to przeciez się zaczęło od tej opętanej dziewczynki a nie od jakiegoś ślubu .... beznadzieja

olkunka

Ja też bym inaczej ten film zrobił, ale możliwe że akcja z weselem to tylko przykrywka żeby film nie toczył sie wokól jednego wątku, bo.. ludzie to musi trwać poltorej godziny. A same sceny wyjaśniające zajmą co najwyzej 30 min.

Co do prequela to mamy na to stu-procentową, że nim będzie.

Na czwartym zwiastunie jest Nina Medeiros... i wyjaśnione.

Recorder

Na 4 zwiastunie rec 3 nie ma Medeiros ;P Przynajmniej na tym co ja oglądalam nie było ,jeśli masz jakiś inny to proszę podaj mi proszę ;]

olkunka

http://youtube.com/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DKQ0gmSNJ-hE&v=KQ0gmSNJ-hE&gl =PL

Minuta 1:03 :)
Ale nie ma się co kłócić, bo nawet Javier Botet oficjalnie potwierdził że znów odtworzy rolę Medeiros. Mnie ciekawi dlaczego jest pokazana jako już zarażona a nie jak byla jeszcze ''normalna''.

Recorder

Oo bardzo dziekuję za podanie mi linku jeszcze tego nie widziałam ;))