................................................................................ ................................................................................ ......
................................................................................ ................................................................................ ......
................................................................................ ................................................................................ ....
Czemu geneza? Po co okłamują ludzi że dowiemy jak się to wszystko zaczeło skoro nic tam
nie ma. Po prostu kolejne miejsce gdzie pojawiły się zombiaki-opętańce. Mam takie
pytanie. Czy wam scena z języczkiem też wydała się obrzydliwa? :D To chyba było
"najpiękniejsze" według niektórych. NO bo w końcu tyle im brakowało a tu nagle ten głuchy
dziadek dziabnął tamtą Clarę, mąż ją wyniósł przez bramę a tam wojsko już jest i on ją
zaczyna całować a on co? Jako kochająca żona odgryza mu język :D hahahaha To było
poje$ane. Piszcie które sceny najbardziej was rozśmieszyły i zapadły wam w pamięć i czy
warto obejrzeć ten film bo według mnie to niezła komedia więc warto ;D
było jedynie powiedziane, że pies ugryzł wujaszka, jak wcześniej pisałem, ten pies był dziewczynki(Jennifer) którego oddała do weterynarza(tego wujaszka) pies był dziwnie chory, a później sie przemienił i dziabną wujaszka :D pokazali jak wirus inną droga opuścił kamienicę :P Ona odgryzła mu język bo się przemieniła w zombie xd
poprzednie części też są takie śmieszne?
Mnie rozwalilo jak ten maz zobaczyl te stroje, koelznaka do mnie : "zobaczysz ,on sie rpzebierze za rycerza", jak zobaczylam jak oni biegna z tymi tarczami i mieczem to nie mogłam hahaha xD.
Albo ta laska jak chce iść do sali balowej do swojego lubego,a tu zombiaki, ten gosciu jej mowi zeby odpuscila, na co ona "ani mi się, ku*wa śni" i ich powycinała wszystkich ;DDD jest moc!;D
Scena z przemokniętą , ociekającą krwią panną młodą w poszarpanej i zakrwawionej sukni ślubnej w reku z piłą mechaniczną, zakochałem się :D ale mieli jakiś pomysł zombie by żeby połamał na kolczudze :D
Nooo, hahaha, jakbym była facetemt o tez bym sie zakochala:D
Ja sie zakochalam jak on sie za rycerza brzebrał, achhh ta walecznosc xDDD Albo jak jej reke odcial, to było takie romantyczne... *chlip*
ja myślałem, że przeżyje, ale to nie Walking Dead i szkoda dziudziusia :C Ale ciesze się, że Paco rozluźnił atmosferę kamienicy, troszkę powiązał dwie części, ten film był w stylu 28 dni później, Devil playgrounds i Świt żywych trupów (2004), a lubuje się w takich produkcjach :D
Nie widzialam zadnej z tych produkcji ktore wymieniles/las, ale jesli podobne klimaty to chyba tez bym ze smiechu nie wyrobila. ;D
No w kazdymr azie w kinie bylo przezabawnie, jezeli porpzednie czesci tez doprowadzaja do takich atakow glupawki to musze to zobaczyc! :D
nie jednak poprzednie części to horror pełną gębą :) źle zrozumiałaś, tamte filmy może nie są zabawne, ale mają dużą ilość zombie i bohaterowie straają się uciec z zamkniętej opanowanej przez zombie lokacji :P (w dwóch pierwszych był to londyn) ;p
Ach, przepraszam, nie rpzeczytałam ze zrozumieniem najwyraźniej, to przez ten maraton:).
To chyba nie moje klimaty akurat, zombie mnie tak nie kręcą. ;D wolę horrory bardziej wydające się hmm,r ealne, rpzez co bardziej trzymają w napięciu.
Ale może będzie okazja kiedyś zobaczyc coś z tego, co wymieniłes;)
jaki londyn chłoopie, przecież to España, Barcelona :)
REC cieszył mnie bo zachowywał autentyczność. Oglądanie to sama przyjemność. Dwójka troche skrzywdziła ten klimat, lekko ironicznymi scenami, ale da się oglądać - horror pełną gębą jak to ktoś wyżej wspomniał :)
Trójka to wogóle bajka, sam film może akurat spoko, ale z racji że to REC, da się znienawidzić twórce.
Jeszcze ten tytuł: Geneza, i wielka reklama jakoby ta część miała spragnionym widzom coś wyjaśnić.
To jakiś spinclip nie potrzebnie zrobiony. Ani to sequel, ani prequel. A tyle na niego czekałem.. aż czkawki dostałem.
Pzdr.
ale mi chodziło o 28 dni później i Devil Playgrounds i tam uciekaja z londynu ;p
Tytuł nawiązuję jedynie do tego, że ksiądz czytał Księgę Rodzaju(z gr.Genesis)..
Ale jak dla mnie najlepszy patent i tak był z blenderem xd
Ja Wam mówie, że scenariusz został zmieniony a ksiądz z tą swoją genezą i powieściach o "Powstańcach" został podstawiony żeby tytuł usprawiedliwić -.-
Nie wierze że taki midquel od początku planowano. Naprawde.
I to jest cały problem. FIlm jako film, jest nawet ciekawy, jednakże jako Rec, jest beznadziejny. Zabrali kręcenie "z ręki", co było pomysłem wybornym. Zrobili z tego jakąś komedie, w której zwykli ludzie zamieniają się w krwiożercze bestie, które chcą zabijać bardziej, niż ziombiaki. Niedoróbek mnóstwo. Fabularnie słabiutko. Ja po obejrzeniu 2, wyobrażałem sobie 3 część, jako to co nastąpi po wyjściu tej babki z tego domu. Początkowo kamery telewizyjne ją pokazują, jak "ocalała" wychodzi, następnie podczas przesłuchań z jakichś policyjnych kamer jest obraz i wtedy zaczyna się jatka. Tak nie było, jako Rec film ssie, jako zupełnie inny film jest nawet dobrze.