PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Siemka,

kojarzy ktoś kim była to kolumbijka w REC?
W obsadzie trójki widze tą kobiete pod nazwą Wendy, a w poprzednich częściach, poprostu- Kolumbijka.

Nie moge sobie przypomnieć kim była ta kobieta i jakie nawiązanie może mieć w prequelu.
Kojarzy ktoś? ;|

Pzdr.

ocenił(a) film na 5
Recorder

Co do tej kolumbijki to pamiętam, że na górze policjanci strzelali do niej, po tym jak ta wyleciała opętana z jakiegoś mieszkania. Gdy poszli później sprawdzić, jej już tam nie było. ;)

Devocion

Chodzi Ci o tą starą kobiete?

Recorder

Ta starsza kobieta nazywała się Konczita. (spolszczone) Chyba chodzi o tą chinkę, co jej ojciec został na górze w kamienicy.

ocenił(a) film na 5
dawid13

nie, chodzi o kolumbijkę. http://www.youtube.com/watch?v=Lg7r8IAuo7w minuta 19:55 pamietacie .? ;)

Devocion

A to pamiętam, właśnie podejrzewałem, że to o nią chodzi, ale pisałeś że do niej strzelali ;p
Strzelali do tej starej.

No to wszystko jasne ale nic o tej postaci nie wiemy.
Widocznie w recu 3 prawie napewno pojawi się nawiązanie do kamienicy :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Recorder

wiem wiem, sorki, bo na początku wydawało mi się, że do niej strzelali ;)

Ja mam wrażenie, że ta cała Wendy została ugryziona na weselu, po czy uciekła, wróciła do domu, gdzie mieszka w tej kamienicy i zaraziła tą starą babkę, bo zamieniła się po jakimś czasie w te zombi ;)

Devocion

No no... ciekawe spostrzeżnie ;)
Jeszcze tylko ciekawi mnie jak Medeiros się mogła tu dostać. Ciężko coś wymyśleć, musiala chyba kanalami i poprzez szyb się tam dostać. (na trailerze bylo kilka scen w kanalizacji - a ogladajac dwojke dobrze wiemy ze z niej latwo do kamienicy).

ocenił(a) film na 5
Recorder

no z tymi kanałami to na bank będzie powiązane z nią ;) w trailerze ( chyba 3 ) widać ja przez chwilę, odbicie w lustrze.
Może zaprosili ją na wesele .? xD

Devocion

Ciekawi mnie, że w tej scenie są dwie postacie które wyglądają jak Medeiros.

Poczekamy zobaczymy, z nudów przeanalizowałem wszystkie 4 trailery jeszcze raz klatka po klatce i dodałem troche domysłów i fragmentów z poprzednich części. Jak wspomniałem na 100% pojawi się nawiązanie do kamienicy i nawet...postaci np. staruszki i kolumbijki, która jest wymieniona w obsadzie.

Skupmy się na Medeiros. - czyżby cały film, nawet scena z weselem miała szczególne powiązanie z dziewczynką? Ktoś musiał rozpętać tam wirus. A skoro Medeiros była pierwsza to...?

http://zapisz.net/images/256_medeiros_rec_tn.jpg
(pamiętajcie żeby przybliżyć)

na dole zebrałem do kupy postacie z trailera przypominające Medeiros z porównaiem.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Recorder

Wow, niezła robota ;)

Może wpływ też miał kościół, podczas tego ślubu ? przecież ona jest '' osobą '' opętaną ..

Już się doczekać nie mogę. Tyle czasu oczekiwania na kolejną część, ale dla tego filmu, trzeba być cierpliwym ;) Szkoda, że w tej części nie będzie Manueli Velasco, choć może pojawią się jakieś urywki i z 1 części .

Devocion

Możesz mieć racje, ale trzeba też podkreślić, że pierwsza zarażona nie była dosłownie zarażona tylko nosila tego robala - i to ten robal (szatan) ją kontrolował.
Skoro miałoby być tak jak mówisz to musialaby nabyć dopiero podczas wesela... tylko jak?
z REC 2, dobrze wiemy że to "coś" jest cholernie sprytne. W związku z tym możliwe że od początku ta dziewczyna będzie "zarażona" i nie dowiemy się jak wogóle do tego doszło - bo w sumie już w pierwszej części byla cala ta kaseta i wycinki z gazet - po co więc do tego wracać, ten caly watykan, badania, naukowiec, PO CO ? :)

Co do Angeli Vidal, póki to prequel to nie ma co rozpaczać, że jej nie ma... No najwyżej jak w czwórce się nie pojawi to wtedy :) Fragmenty jeśli mają (chociaż wątpie) pokazywać to już gotowe nakręcone przy poprzednich częściach. Inaczej wymienili by bohaterow w obsadzie pod tagiem "gościnnie" albo coś w tym stylu.

Premiera filmu już jutro, więc pewnie masa debili pościąga i wrzuci spoilery w postaci informacji ktore zepsują przyjemność z ogladania, bo nie ma nic "przyjemniejszego" niż poznać zakończenie przed obejrzeniem filmu :/ dlatego w związku z tym wyłączam się z przegladania filmwebu i czekam do 13 kw. - polskiej premiery, większości też to polecam.

Pzdr.

Recorder

Wiesz co jednak, znalazlem nowe info z angielskiej wikipedi, ktory troche przeczy naszym przewidywaniom więc wątek z Medeiros znowu pozostaje tajemnicą :D

- Jeśli nie chcesz nie czytaj, bo zdradza fabule! [SPOILER]

tekst oryginalny: en.wikipedia.org
moje tlumaczenie.

--------

Koldo i Clara zamierzają uczcić ich ślub, i wszystko idzie zgodnie z planem. Ślub jest filmowany przez przez wynajętego dokumentatora o imieniu Atun, którego zalatwil kuzyn Koldo- Adrian. Podczas przyjęcia, Adrian nagrywa wuja, który mówi, że nie czuje się dobrze, bo został ugryziony przez psa (oczywiście odnosząc się do psa z pierwszego filmu), ale twierdzi, że będzie dobrze. Podczas imprezy w nocy, wujek upada z balkonu i umiera, ale szybko budzi się i gryzie swoją żonę, a następnie zaraża inny i wywoluje chaosu, Koldo i Klara są rozdzieleni. Koldo zamyka się z Adrianem, Atunem i dziewczyna. Koldo pyta Atuna dlaczego jest on nadal filmowany i niszczy aparat. Koldo i Clara następnie wyruszają w poszukiwaniu zakażonych osób, aby dowiedzieć się co jest przyczyną.

------------

Czyli wiemy tyle że jednak ten pies o ktorym wspominali w jedynce rozpętal zamieszanie.
Czyli gówno wiemy.

Pozostaje czekać dwa tyg.

Pzdr.

ocenił(a) film na 5
Recorder

Kurde no, popsuli nam nasze plany ;D

Też sądzę, że nie dowiemy się jak została opętana, zarażona dziewczynka, wszystko już było wymienione w poprzednich częściach, że jest demonem, opętana.

Co do tego psa, to w pierwszej części, mówili, ze jest u weterynarza.
Może właśnie ten ugryziony jest weterynarzem.

Musimy być cierpliwi ;)

Devocion

Wiesz co, aż musze obejrzeć obydwie części, zaraz przed premierą trzeciej bo już pozapominalem troche wątków :)

No czas zleci szybko mam nadzieje. Tyle już czekalismy to i wytrzymamy jeszcze te 13 dni :P
Najważniejsze żeby tylko tego nie spieprzyli, bo być może szykuje się naprawde dobry film :)

ocenił(a) film na 5
Recorder

Ja dzisiaj sobie włączę dwie poprzednie ;)

Nie.. chyba nie spieprzą, bynajmniej po traillerach widać, że dobry ;)

Devocion

a dupa tam, przenieśli premiere na 20 kwietnia ;x

ocenił(a) film na 5
Recorder

w końcu to Polska, po naszym narodowych zacofaniu mogliśmy się tego spodziewać ; /

ocenił(a) film na 10
Recorder

To jakaś pomyłka -.-" W "Multipremierze" na Eska TV mówili wyraźnie, że za tydzień w polskich kinach pojawi się ;; /

Michal1996

Nie koniecznie pomyłka.
Jeszcze przedwczoraj jak szukalem nowych newsów, natrafilem na informacje, że w kinie Helios premiera odbędzie się 20 kwietnia... w sumie nie znam tego kina i mialem nadzieje ze to jakieś malopopularne i dlatego premiera później...
Ale spojrzalem jeszcze raz na filmwebową date premiery i.. "o kur*a, 20 kwietnia" :P
Myślę, że jakis bogatszy dystrybutor poprostu wcisnął się w kolejke i dlatego nagle przenieśli.

No nic, poczekamy ten tydzień dłużej ...

ocenił(a) film na 10
Recorder

Z innej beczki ...

http://multikino.pl/pl/news/zombie-tez-chca-byc-glamour/

Michal1996

widzisz :P
Wszystkie serwisy wspominają o 20.

Ale co tam, tydzień dłużej tylko...