PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29555
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Niewiem , czemu ma ocenę 3,9 . Chodzi o ''wątki fabularne'' ? Fakt , fabuła zdecydowanie kupy się nie trzyma , jednak sam film był super ! To chyba najlepsza część [REC] ze wszystkich (według mnie) . Ja to widzę tak : Że gdyby to był film pod innym tytułem (np. Outbreak , albo coś takiego) , to byście dawali 5/10 , 6/10 , 7/10 , a nawet 8/10 . ALE , że to jest (ponoć kolejna część RECa) , to daliście 4/10 . Dziwne rozumowanie człowieka , tak , czy siak odemnie dostaje 9/10 ^^ .

BadMichael07

Proszę, wytłumacz mi za co dałeś te 9 pkt...

ocenił(a) film na 7
Wacho88

Za akcję , za końcówkę (nienawidzę happy endów) , za śmieszne momenty (co nie powinno być w horrorach , jednak horror to nie tylko strach i krew) , za grę aktorską , muzykę i oczywiście za piękną Pannę Młodą ;)

BadMichael07

Czyli pomijasz żenującą ostatnią scenę (i wiele innych po drodze), absurdalną miejscami fabułę (szczyt szczytów to "zbroje", które im się trafiły). I do tego film tak naprawdę w żaden sposób nie pasuje do pozostałych dwóch części - gdzie ta geneza? Z fabuły wynika, że te wydarzenia mogłyby się dziać równocześnie z tymi z pierwszej części.

ocenił(a) film na 7
Wacho88

Może rzeczywiście ze zbrojami przesadzili , ale lepsze zbroje , jak coś innego (np. jakieś inne średniowieczne łaszki . Zgoda , fabuła (jak wspomniałem w pierwszym komentarzu) kupy się nie trzyma . Nieobecność Genezy to też jakiś tam fakt , ale jaki inny podtytuł mieli dać twórcy ? ,,Party z nieproszonymi gośćmi'' ? Chociaż mogliby dać tytuł [REC] Zero . OK , obniżę ocenę tylko o 1 punkt w dół , bo ja do tego filmu praktycznie nic niemam . I dla tych , którzy nie wiedzą (chociaż napewno wszyscy wiedzą) w 2013 ma wyjść [REC] : Apocalypse . Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 3
BadMichael07

film słaby. Nie zasługuje na nawet 5. najbardziej żenująca scena wg. mnie ta scena jak Panna Młoda bierze piłę i po chwili atakuje demony w tle z muzyką z filmy akcji.

PS BadMichael07 zastanów się co piszesz i jak oceniasz filmy. Zmieniasz zadanie jak rękawiczki.

ocenił(a) film na 7
woju555

Dobrze przyglądam się filmom , jednak (tak , jak wspomniał arek_polak6) nie powinno się stawiać ocenę TYLKO I WYŁĄCZNIE za fabułę . Fabuła się nie klei , jednak czy oceniamy film za samą fabułę ? Ocenę zaniżamy i podwyższamy za : akcję , muzykę , efekty specjalne , fubułę , itd. , jednak to zależy także od nastawienia (np. myślisz/wiesz , że dany film to będzie dno , a itak go oglądasz , to przyczepisz się do wszystkiego (mówię ogólnie) . A ja tak , jak wspomniałem - nic do tego filmu niemam . Tak , siak ja nie oceniam filmu tylko i wyłącznie za fabułę , jak niektórzy .

ocenił(a) film na 7
BadMichael07

Aha, obniżyłeś ocenę o jeden punkt tylko dlatego że przetłoczyła Cię jakaś banda bez swojego gustu?!
Jeśli tak dalej pójdzie dasz temu filmowi 1/10.
Gratulacje, oby tak dalej, takich ludzi nam trzeba.
Myślałem, że znalazłem ocenę, która będzie tak jak ja bronić tego filmu, a tu okazuje się kolejne rozczarowanie. Cóż.

ocenił(a) film na 7
Peter_Quinzel

Zapewniam Cię , że niżej nie ocenię . A co do tych osób , które oceniają na 1/10 poprostu brak mi słów . Nie chcę nikogo tu obrażać , jednak to nie jest w porządku , gdy film jest pełen akcji i daje mu się 1/10 , to coś jest z takimi osobami nie tak . Pozatym ocena 1 , to ocena prawie zerowa , a jeśli wszyscy dają 1/10 , to albo się do tego wzajemnie namawiają , albo oceniaja nieoglądając filmu . Pozdrawiam ; )

ocenił(a) film na 1
BadMichael07

Jest też trzecia przyczyna takich ocen: film jest rzeczywiście słaby. W kategorii komedia dałabym z pewnością 8 może nawet 9. Jedno jest konsekwentne w filmie: państwo młodzi cały czas utwierdzają widza w przekonaniu, że są idiotami. Brak logiki w niektórych scenach jest powalający i zamiast z zaciekawieniem oglądać film, irytował mnie debilizm postaci.

ocenił(a) film na 7
BadMichael07

Zgadzam się! Końcówka była EPICKA!

ocenił(a) film na 7
BadMichael07

Trochę się z Tobą zgodzę, film rzeczywiście ma za małą ocenę.! nie zasługuje na 3.9 tylko na dużo więcej. Film jest straszny, jest czasem śmieszny i trzyma w napięciu. Jednak wszyscy się do niego zrazili tylko dlatego ,że część nie klei się z pozostałymi. Powiem szczerze też mi się to nie spodobało ,że film nie jest już zrobiony tak jak dwie pozostałe części Rec'a. Jednak to nie jest powód żeby dawać za film 1/10. Ostatnio wyszła 5 część Drogi bez powrotu, obejrzyjcie sobie to, a może wtedy zobaczycie jakie są filmy zasługujące właśnie na 1 czy 2 punkty. Ja osobiście Rec 3 oceniłem na 7/10 i trzymam się swojego zdania, w przeciwieństwie do innych ludzi którzy patrzą tylko na opinie innych, pozdrawiam;

ocenił(a) film na 4
arek_polak6

Ja dałem ocenę 4, bo się pośmiałem, ale teraz poważnie. Nawet podchodząc do tego tak jakby do kompletnie osobnego filmu, który nie ma nic wspólnego z REC, no to klapa straszna. "Straszy" tylko żałosnymi jump scenkami, które nawet nie straszą, przynajmniej mnie nie wystraszyły. Jestem fanem horrorów, szczególnie zombie, no i dałbym 5 tylko wtedy, gdybym na siłę szukał plusów, których pewnie i tak za wiele nie ma.