PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29555
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Genesis

ocenił(a) film na 4

Polscy dystrybutorzy wprowadzaja w blad: nie chodzi o zadna geneze, tylko o ksiege Genesis, z ktorej ustepy odczytuje w filmie ksiadz. Tak wiec przetlumaczenie podtytulu swiadczy o tym, ze w dystrybucji nie ogladali filmu, albo kompletnie nie zrozumieli jedynego momentu, gdzie chociaz na moment trzeba bylo uruchomic szare komorki.

sirduch

Zadaniem dystrybutora jest nagonienie jeleni do kin. To, że to była Księga Rodzaju nie ma żadnego znaczenia dla fabuły, równie dobrze ksiądz mógłby czytać Księgę Hioba albo Wyjścia, Captain Obvious. Nie wiem, jakie poważanie ma u demonów Nowy Testament.
Powinni go nazwać "Rec 3: prawie-prequel prawie-horror prawie-ma-coś-wspólnego-z-1-i-2", czuję się oburzony!

ocenił(a) film na 5
sirduch

Dokladnie tez to zauwazylem. Dlatego szlem do kina w innym nastawienie i bylem zawiedziony potem obejzalem film na spokojnie i ogladajac go drugi raz z aspekcie ksiegi genesis film nabiera sensu. No niestety ale zyjemy w Polsce...

ocenił(a) film na 2
gajos1111

Oglądałeś ten film 2 razy?? Ja rozumiem Mulholland Drive oglądać parę razy albo Foresta Gumpa ale to? Po co - i co mówisz że lepszy za 2gim razem? mniej nijaki i mniej byle jaki?

ocenił(a) film na 5
mrkrizold

tak jak napisalem 2 razem ogladalem go w innym aspekcie i mimo ze film nie byl najlepszy to nabral innego sensu, zreszta jestem fanem serii i licze ze 4 znow bedzie zajebista bo bedzie ja robil juame, anie tak jak w przypadku 3 paco plaza ktory ja po prostu zknocil

ocenił(a) film na 5
sirduch

dokładnie, wprowadza w błąd.... sam generalnie przed obejrzeniem tej części oparłem się tylko i wyłącznie na przetłumaczonym na polski tytule - przez to byłem przekonany, że wreszcie się wyjaśni skąd wziął się ten wirus itd..... no i po filmie - jestem rozczarowany.... Wszystko wskazuje na to, że producenci szykują kolejnego tasiemca dla zbijania hajsu kosztem jakości ;/

havan

Nie jestem pewna, alę w drugiej części jak ten niby lekarz powiedział im, że jest egzorcystą i przysłał go Watykan bo to nie wirus, a opętanie. Według mnie to jest wyjasnienei skąd się wziął.Radzę się przysłuchac momentowi jak wchodza na strych w 2 części.
P.S Wiem, że to porąbane, żeby demon przenosił sie przez ugryzienie, ale taka ich wizja:)

ocenił(a) film na 5
izzy3600

ok, zaufam Ci na słowo, tak czy siak 3 część ssssieeee ;p
ale dzięki za info
:)

ocenił(a) film na 6
sirduch

Sirduch, zgadzam się z Twoim komentarzem w 100%. Mało kto zwrócił na to uwagę.

ocenił(a) film na 2
sirduch

No i gites - a film i tak słaby jak był tak jest

ocenił(a) film na 3
sirduch

nie od dzis wiadomo ze polscy tlumacze jadą na jakis dopalaczach..

krolowa_sniegu_2

Ale to ty jesteś królową czegoś co topnieje w temperaturze większej od 0. Duuh. ;-)

ocenił(a) film na 3
Wina_Woltera

no tak wyszło.