PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29555
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Geneza?

ocenił(a) film na 2

"Sprytny zabieg scenarzystów "Rec" i "Rec 2" pozwoli widzom, spragnionym wyjaśnień co do źródeł zagrożenia, pójść śladami ukrytymi w fabule dotychczasowych części, ku rozwiązaniu zagadki rozprzestrzeniającego się zła." Oglądałam te filmy dość dawno i przez przypadek ostatnio natrafiłam na ten opis. Czy ktoś mi może wyjaśnić jak ta "Geneza" łączyła się z częścią pierwszą i drugą? Chyba tego wyłapałam.

ocenił(a) film na 1
Ingenue

Ten ksiądz prowadził badania na "dziewczynce" na poddaszu - występował tylko na zdjęciach i jako stare zwłoki =P Poza tym też niczego nie wyłapałem, a ogólnie to ta część nijak się ma do pozostałych, skala ocen jest za mała aby móc ocenić tą przepaść =S

ocenił(a) film na 2
krawco

To na pewno nie był ten sam ksiądz :)

ocenił(a) film na 4
Ingenue

"Wujek" został pogryziony przez psa. Prawdopodobnie ten sam pies należał do rodziny zarażonej dziewczynki. Odrazu wyjaśniam ze nie było tak że zaraza pochodziła od psa, lecz to dziewczynka biednego czworonoga ukąsiła :D

No i w scenie gdzie rycerz spieszący na ratunek swojej księżniczce i znajduje się w pokoju monitoringu jest na ścianie mały telewizorek i tam jest relacja z przed domu w kamienicy z pierwszej części, poza tym maszkarony (w scenie gdzie gruby kaszalot stoi na schodach i słucha się owego gargulca, a tenże stoi nad zombiakiem) są takie same jak na końcu jedynki. Więcej powiązań nie pamiętam za wszystkie szczerze żałuje i proszę o wyznaczenie pokuty :D

PS. Wydaje mi się że (lecz może to być mylny trop) na początku przed kościołem jest ujecie na taka starą babę która się patrzy z tyłu z wąskiej uliczki na weselników, i w tym właśnie momencie jest taki (nie wiem jak to nazwać) efekt muzyczny, dźwięk w każdym razie coś niepokojącego. Coś w tym jest. A druga możliwość że ta jędza jest podobna do tej wiedźmy z pierwszej części co tam chyba strażaka pogryzła.

ocenił(a) film na 3
Ingenue

nie chodzi tutaj o geneze jako o początek tego całego syfu. Chodzi tu o Genesis jako słowo Boże czyt. Biblia,. Młodym udaje sie wydostać z kuchni przez to że ksiądz czyta właśnie księgę genesis. Skoro widać w tle że akcja z pierwszej cześci dzieje się równolegle nie można powiedzieć że ta jest prequelem. Jedyny motyw wiążącym część pierwszą z trzecią ( po za oczywiście czasem) jest właśnie pies o którym była mowa wcześniej AMEN