PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Hah!

ocenił(a) film na 6

I znowu wszyscy zginą na końcu po czym w 2013 powstanie [REC]4? xD

Wg. mnie zakończenie dwójki powinno być inne i na tej części powinni zakończyć.

użytkownik usunięty
el_Polaco

jakby na 2 sie skonczylo to bym sie zawiodl. Bo co bylo bylo ciekawego w tym filmie ? To , ze wchodzi grupa specjalna i powoli rozwala wszystkie potwory. Owszem akcja by byla ciekawa , ale fabula bylaby = 0. Jestem tylko ciekaw jak zamierzaja krecic to z 1 reki w [REC3] skoro to sie wydostanie. Jestem bardzo zawiedziony , ze fabula opuszcza kamienice :(

ocenił(a) film na 6

Nie chcę cię martwić, ale szatan w części 2. nie wyszedł z kamienicy ;)

el_Polaco

Ale jakbyś dokładnie oglądał, to wiedziałbyś , że Angela (która jest teraz opętana przez szatana) zamierza właśnie wyjść na zewnątrz, po co niby zmieniła swój głos na głos Owena i potwierdziła , że misja skończona?? PO TO ABY WYJŚĆ.

ocenił(a) film na 6
Devilll_3

Oby ją jednak jakoś zatrzymali wewnątrz. Jeśli wyjdzie i ruszy na podbój Barcelony, to już będzie całkowita kpina i parodia oryginału.

ocenił(a) film na 6
Devilll_3

Ale czy Angela wyszła? Nie wyszła. To jest film sci-fi, nie wiadomo co się wydarzy. Nie doszukuj się tutaj logiki :)

el_Polaco

W REC jest co doszukiwać się logiki :) Sam jestem ciekaw czy skubana opuści kamienice.

ocenił(a) film na 3
el_Polaco

Jestem tego samego zdania co wy. Jeśli Angela wyjdzie z kamienicy, to film straci cały swój urok.

Tylko, tak z drugiej strony, co innego pozostało? Wyślą druga grupę specjalną? Chyba (oby!) nie.

W sumie to po co się tym przejmujemy? Pożyjemy, zobaczymy. Owszem, ja tez jestem fanem pierwszej części, ale po "[Rec]2" przestało tak mnie to emocjonować.

Grunt, że znowu pojawi się Manuela Velasco - jeden z moich podstawowych powodów, żeby wybrać się kolejny raz do kina.

użytkownik usunięty
Enigmatyk

Cos mnie ruszylo - pomyslmy :

- akcja [REC2] toczy sie 10 minut po zakonczeniu [REC] , wiec sa duze szanse , ze [REC3] bedzie toczyc sie odrazu po zakoneczniu [REC2] (sam podejrzewam , ze pierwsze ujecie to bedzie wyjscie Angeli z tunelu).

- nie ublizajac szatanowi , ale watpie zeby w ciagu (okolo godziny bo tyle trwaly obie czesci) zdobyl cala Barcelone (nei mowiac o calej Hiszpanii) gryzac ludzi ...

- powracajac do punktu 2 mojej wypowiedzi - akcja toczy sie na zywo - nie ma urywek etc. bedziemy wszystko dokladnie widzieli , raczej kamerzysta nie bedzie chodzil po calym miescie i filmowal kazdego gryza

- co to za fabula , ze szatan chodzi i gryzie ludzi ? nawet robiac cos dla kasy nikt tak NUDNEGO scenariusza nie wymysli ...

badzmy dobrej mysli , ze zatrzymaja Lucka w kamienicy

Cloverfield. Mówi Ci to coś? tam też chyba polem manewru było całe miasto, a kamera jakoś statyczna nie była :)

ocenił(a) film na 4

.... najpierw jednak czas na prequel. Zapewne nie cofniemy się w czasie i przestrzeni do Portugalii lat xxxx-tych(?), ale z pewnością badania księdza nad demonem mogą wnieść wiele do fabuły. W szczególności:
1) dlaczego monstrum widać tylko w ciemnościach
2) skąd wzięły się opętane dzieci (sztuk co najmniej 4)
3) dlaczego opętana dziennikarka...nie wygląda na opętaną :-)
4) co się stało z zakażonym pieskiem
5) dlaczego za miejsce badań wybrano Barcelonę
6) jak się wydostało "zakażenie", skoro drzwi był zamknięte "na anem"

Generalnie kipię z ciekawości. :-)

baraja_2

Odnośnie pieska to jest już w pierwszej części informacja że go uśpiono i zakopano, gdyż zachowywał się agresywnie do innych zwierząt. Możliwe, że je też zakaził.
Sam wirus jak podaje głos badacza z taśmy odsłuchiwanej pod koniec REC 1 przez dziennikarkę jest podobny do wirusa grypy i przenosi się również drogą kropelkową. Nie tylko od ugryzień.

ocenił(a) film na 2
Enigmatyk

Ludzie! Księżycu! Genesis - początek! Nie dowiemy się czy ZUO opuści kamienice, tylko jak się w niej znalazło. Pewnie dostaniemy nagrania z egzorcyzmów na dziewczynce, a potem nagrania z badań tego dziwaka z kamienicy.
A odpowiedź czy Angela wyszła jest prosta - nie oglądaliście 28 dni później? :P

ocenił(a) film na 5
el_Polaco

nastepny REC moze byc nagrany podobnie kamera amatorska kilka dni pozniej jak juz cala Hiszpanie zajmie wirus i bedzie garstka ludzi ktorzy przezyli i akurat mieli kamere.

użytkownik usunięty
Attacker

no to ich 28 dni pozniejsz/wczesniej do sadu pozwie ;p

Na logikę to demon sam sobie gola strzelił tym zgłoszeniem przez krótkofalówkę:
- jak wyjaśni, że kobieta przeżyła?
- -//- że ksiądz mówił przez krótkofalówkę, ale z nią nie wyjdzie(nie ma go nawet jak opętać, bo złamała mu kark, a w pierwszej części tak jeden z opętanych został zneutralizowany przez strażaka).
- przy takich hardcorowych środkach ostrożności oraz, że nad całą misją mają pieczę wtajemniczeni z Watykanu nie puszczą jej przecież do domu, wszystkich by dokładnie oddzielili oraz sprawdzili, ją też.

Demon zostałby królikiem laboratoryjnym. Oczywiście trzecia część będzie o opętanej Hiszpanii/Madrycie oraz grupce ludzi, którzy schronili się w kościele.

ocenił(a) film na 6
Abukashi

możesz mieć rację co do tego, że 3 część będzie nagraniem z laboratorium... nagraniem z telefonu pokażą jak Angela zostaje wyprowadzana z kamienicy, po czym obezwładnia ją kilku silnych panów w białych kombinezonach, zamyka w vanie i transportuje do jakiejś placówki, gdzie nagranie z kamer ukaże nam jakie badania nad nią przeprowadzono, próbę egzorcyzmu, który wymyka się spod kontroli a następnie już tylko zapis z kamer przemysłowych na którym wszyscy pracownicy laboratorium poza garstką ludzi mają ochotę napić się krwi.

ocenił(a) film na 1
G_R_Z_3_C_II_U

ja to mysle ze Angela-sztana nie bedzie gryzc wszystkich ludzi na ulicach Barcelony. Bo jak widzimy nie zostala ona zarazona wirusem (bo przeciez nie biega jak opetana, powykrzywiana we wszystkie strony). Szatan przywlaszczyl sobie tylko jej cialo. Mysle ze szatan jak to szatan bedzie chcial przywlaszczyc sobie swiat. Ale jak to zrobi to nie wiem. Moze zaatakuje Rzym albo Watykan?? (Angela wyjedzie tam na wyceiczke a tam jest duzo turystow ktorzy mogliby krecic 'z reki'-chociaz mam andzieje ze tak nie bedzie). Niestety po obejrzeniu drugiej czesci moj entuzjazm opadl... moim zdnaiem byla kiepska. Lcize ze 3 czesc podniesie cala trylogie.

Jagodnik

proponuję obejrzeć trainer
http://www.youtube.com/watch#!v=g3IAmF9UhFg&feature=related

ocenił(a) film na 3
januszmyslisz

Ludzie, bez przesady. Parę kwestii - po pierwsze mogli tylko z księdzem
wyjść, innej opcji nie było - rozkaz wypuszczenia kobiety wzbudzi
wątpliwości. Po drugie dwójka dzieciaków z tego co pamiętam została
zamknięta w osobnym pokoju. Moje założenie jest takie, że wprowadzą kogoś
nowego i pociągną wątek nawiedzonej kamienicy, przez wzgląd na dwie
zamknięte, żywe postacie właśnie.

ocenił(a) film na 5
Advenae

Angela -demon powiedziała głosem tego księdza coś mniej więcej w stylu "przeżyłą jedna kobieta ja jestem zarażony i zostaje tutaj spalić wszystko "

użytkownik usunięty
januszmyslisz

to jest FANMADE... ten filmik nie ma najmniejszego zwiazku z fabula REC3... a tam typem wczesniej sie walna

1. nie po Madrycie tylko Barcelonie
2. Ksiadz mowil przez krotkofalowke, ze zostal zarazony i zostaje wiec dlatego z nia nie wyjdzie

ocenił(a) film na 2
el_Polaco

jeśli akcja ma się dziać tak jak w REC 2 zaraz po części pierwszej. To kto ma nagrywać?

The_Shedow

AQLE BZDURY wszyscy gadacie film genialny jeden z innych i dobrze niech będzie kontynuacja ; D

ocenił(a) film na 7
sa1mon

zgadzam sie
jeden z najlepszych horrorow tego stulecia
wspanialy, trzyma w napieciu daje do myslenia...
jak ogladalam pierwszy raz RECa nie spalam cala noc.
polecam1

ocenił(a) film na 7
LeatherFace_Teksas

szczerze przerazila mnie koncowka rec2.
angela zostala opetana,.nie spodziewalam sie tego zakonczenia.
fabula wspaniala/ powiazana z egzorcyzmami...

el_Polaco

Przepraszam jesli juz ktos to napisal, ale wydaje mi sie, ze skoro w tytule znajduje sie slowo "genesis" , to ta trzecia czesc bedzie raczej opowiadac o tym jak to sie wszystko zaczelo . Mam na mysli opetanie, przygody dziewczynki ze strychu etc . Moze byc ciekawy film, podobnie jak czesc pierwsza ...

Tommy_Red

Zobaczycie w Rec3 będzie jak wychodzi Angela i tam wchodzi druga grupa by zobaczyć jak wygląda sytuacja w kamienicy.I jak będą wracać to usłyszą krzyki i strzały na ulicy i zacznie się jak w świt żywych trupów xd.Czyli dużo strzałów przekleństw i pytań typu ,,co kurwa jest !`` Mam nadzieje że będzie lepsza niż dwójka

ocenił(a) film na 5
Tommy_Red

Dokładnie. Będzie pokazany początek, jak to się stało, skąd wirus itd. A w Apokalipsie mogą wyjść na zewnątrz.

Toolbar

I będzie nowa kamera tym razem innej ekipy telewizyjnej co stoi przed budynkiem.Będą się gonić 1,30 h i wkroczy wojsko i zacznie się burdel

ocenił(a) film na 2
Tommy_Red

Widać jedna osoba myśląca przeczytała tytuł ze zrozumieniem genesis - początek .
Tak samo myślę jak Ty , że pokażą co działo się przed umiejscowieniem dziewczynki w kamienicy, a następna część Apokalipsa będzie zbiorem Waszych wszystkich wątków ;D

seban17

Nie no, jeszcze Toolbar to zauwazył :P . Jeżeli będzie pokazane to o czym myślimy, to możemy mieć naprawdę ciekawą produkcję . Ja mam tylko nadzieję, że się nie mylimy ...

ocenił(a) film na 2
Tommy_Red

No tak rzeczywiście , mój błąd wybacz Toolbar ;))

ocenił(a) film na 5
seban17

Nie wybaczam! Wyślę cię na plan zdjęciowy Apokalipsy. Niech cię ten wirus zeżre! Ale jest w tym jakiś plus: może Angelę ujrzysz na własne oczy. O ile przeżyje.

ocenił(a) film na 2
Toolbar

Trudno , no to się szykuję na plan zdjęciowy . Trochę czasu mam na przygotowanie się na tą Apokalipsę i oczywiście pozdrowienia przekażę ;D

seban17

W tej kamienicy został jeszcze sparaliżowany ojciec tej azjatki, nie wiadomo co z nim się stało.

ocenił(a) film na 4
Tommy_Red

no wlasnie, poczatek. trojka jeszcze ma dla mnie sens, jak to wszystko sie zaczelo. jednak po czworce mam nijakie mysli. zaraza ( czy tam szatan) wyjdzie na miasto? wg mnie wyklucza to juz "nagrywanie" kamera amatorska. czyli niezla lipa moze byc. jednakze ktos wspominal o laboratorium, heh w sumie to moze byc dobry pomysl, byle tego nie spieprzyli.

el_Polaco

Pierwsza część świetna, druga mimo wszystko tez nie była zła. Co do Genesis to także może być dobry film. Ostatnia odsłona mogłaby np. składać się z luźno połączonych ujęć lub epizodów z kamer różnych ludzi rozsianych po mieście, zupełnie ze sobą nie związanych.

sulival

Moim zdaniem pierwsza część była ok, Rec2 mnie rozczarował, po tej części za wiele nie oczekuję, czyżby szykował się tasiemiec a la "Piła"?Pomysł się sprzedał, tendencję zniżkową także widać... ;-)

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

Mi się wydaje, że dopiero na koniec filmu będzie pokazane jak Angela wyjdzie z tej kamienicy (jak oni już to wszystko połączą).