PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Z każdą kolejną sceną było coraz gorzej. Ale zarazem można się było utwierdzić w przekonaniu, że twórcy mieli zamiar rozśmieszyć widza, a z samego filmu zrobić parodię. Może gdybyśmy byli uprzedzeni o tym, na jaki dokładnie gatunek się wybieramy - ocena byłaby wyższa. Swoją drogą nie za dużo wyższa, bo film nawet jak na parodię jest dość słaby.

Z drugiej strony, gdyby wyciąć zabawne sceny - zostałby sam bezsensowny rozlew krwi, a to już byłoby zupełnie miażdżące. Podsumowując - jako horror, w porównaniu do dobrego REC 1 i niezłego Rec 2 - ocena : słabe 3. Jako horror komediowy i parodia poprzednich części - niech będzie 5.

greenimagine

Jak ja byłem na seansie, to cała sala puszczała salwy śmiechu. Rzeczywiście, gatunkowo to był bardziej horror komediowy. Mnie chyba jako jedynemu nie było do śmiechu, bo szedłem z nastawieniem, że zobaczę coś w klimacie poprzednich części.

Miał to być prequel. Do ostatniej sceny miałem więc nadzieję, że pojawi się jakaś klamra spinająca tą część z poprzednimi. No i się nie doczekałem. Fabułą to się w ogóle nie trzyma poprzednich części. Jedynie motyw zombie jest ten sam.

Szkoda...