PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Komedia...

ocenił(a) film na 5

Komedia, nie horror... Byłem wczoraj na przedpremierze i no cóż... Cała sala się śmiała,
czasami odnosiło się wrażenie, że reżyser specjalnie wprowadza takie komediowe sceny...
Tofik w zbroi, szalony wujek, odgryzanie języków podczas całowania i łapanie się później za
ręce... Serio, szkoda kasy, poza nazwą z poprzednich Rec'ów nie zostało nic...

piatek33

Muszą się całować i łapać za ręce, w końcu to wesele :)

ocenił(a) film na 8
Zloty_Deszcz

ale nie po tym jak mu język odgryzła i dostali 20 magazynków z m4 w klatę

ocenił(a) film na 5
goral1991

dokładnie.....

ocenił(a) film na 7
goral1991

Po tym to oni mieli siłe tylko na podsunięcie sobie na asfalcie rąk. Aha, to była komedia romantyczna bardziej z elementami horroru. ;D

carlosss00

Mam rozumieć, że wszyscy piszecie tu o młodej parze?

ocenił(a) film na 7
Zloty_Deszcz

Tak, mowa o przesłodzonym wątku miłosnym...

carlosss00

No to dzięki za spoiler. Nie ma to jak dowiedzieć się, co spotyka głównych bohaterów i stracić przyjemność z oglądania filmu.

użytkownik usunięty
goral1991

SPOILER !

użytkownik usunięty
Zloty_Deszcz

SPOILER !

ocenił(a) film na 4
piatek33

Dla mnie generalnie przelew krwi jest zabawny, więc tylko dodatkowo mnie zachęciłeś :P

ocenił(a) film na 1
piatek33

Właśnie dlatego nie chodze do kin, żenujące polaczki nie potrafią uszanować ze nie są sami na sali. Lepiej oglądnąć sobie film w ciszy u siebie w pokoju

Rokefeler92

To raczej brak kultury.

ocenił(a) film na 8
kadim21

W tym przypadku, raczej nie ma mowy o braku kultury, film jest tak zrobiony że śmiech jest naturalną reakcją.
Dziwnym byłoby raczej jeśli kogoś by to nie śmieszyło.

ocenił(a) film na 8
piatek33

"czasami odnosiło się wrażenie, że reżyser specjalnie wprowadza takie komediowe sceny... "

W takim razie skąd przypuszczenie, że jest inaczej?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
piatek33

Oj tam, mi się podobało ;p Zdecydowanie inny niż poprzednie części, ale nie sądzę bym zmarnowała przy nim życie. Wrażenia, jakie wyniosłam z tej produkcji - momentami bardziej zabawne i absurdalne niż straszne, taka jakby mieszanka Planet Terror (w odniesieniu do bohaterki: tam panna z bronią zamiast nogi,a tutaj wściekła panna młoda z...nie będę spoilerować z czym,ale ta jej furia.. ;p) i trzeciej części Evil Dead (bardzo osobiste skojarzenie w odniesieniu do absurdalności szczegółów i ogólnego klimatu, trudne do wyrażenia słowami, to trzeba poczuć :D).

ocenił(a) film na 1
piatek33

Dla mnie ten film to dno zero porównania z 1 i 2.

ocenił(a) film na 6
ox1De

Krwawe love story ♥ Nie lubię horrorów i nie znam się na nich... ale jak dla mnie to nie warto iść na to do kina, ten film jest słabiutki :)

ocenił(a) film na 8
marzena0318

Te czemu oceniasz, jakby był niezły?

ocenił(a) film na 6
kangur_msc_CM

Bo nie był taki zły... momentami śmiałam się do łez :D

ocenił(a) film na 9
marzena0318

Nie zgadzam się z wami. Ja osobiście uważam, że film jest naprawdę dobry. Może odrobinę zawyżyłem swoją ocenę ale to tak ''dla równowagi''. W końcu po premierze znajdzie się kilkaset osób dla których ten film będzie zasługiwał na ''1''. Ja osobiście oceniłem tak wysoko nie ze względu na poziom straszenia czy bawienia (które było w znikomych ilościach, no ale jak uważacie) ale ze względu na dramatyzm. Czy naprawdę tylko mnie opowiedziana historia w tym filmie przygnębiła? Nie chcę spojlerować (co już kilka szanownych osób w tym temacie zrobiło) ale zakończenie mimo lekkiego naciągania dla mnie było na serio smutne (w końcu tak niewiele im brakowało), Więc dla tych którzy nie widzieli mała rada. Nie oceniajcie tego filmu pod względem horroru czy sposobu objaśnienia całej historii bo zaliczycie spory zawód. Ewidentnie samemu reżyserowi nie zależało na tych aspektach. Dlatego dla mnie ten film to przede wszystkim dramat, a nie horror czy powiedzmy komedia...

qualapec

Jestem przed seansem zachęcił mnie twój komentarz.
Nie ma to jak polemizować z małolatą he he.

ocenił(a) film na 8
qualapec

Bez przesady, to tak jakby powiedzmy "Dead Snow" nazwać dramatem... bo w końcu ostatniemu też niewiele zabrakło.
Ale rzeczywiście film nie mieści się w wąskich ramach komedii czy horroru.

piatek33

również byłam wczoraj na przedpremierze i stwierdzam, że nie pamiętam kiedy ostatnio się tak śmiałam. do teraz nie wiem czy to miał być serio horror czy może komedia romantyczna.