PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29555
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Moim zdaniem film mogę ocenić 3/10. Prędzej to mógłbym nazwać filmem sensacyjnym.
Muzykę to chyba brali z piosenek Rihanny i Britney Spears, totalnie nie dobrana. Te teksty "Ach,
kocham Cię!"... ten film można by nazwać także nowelą, taką Modą Na Sukces, tylko że mnie
odcinków :D

"[...]pozwoli widzom, spragnionym wyjaśnień co do źródeł zagrożenia, pójść śladami ukrytymi w
fabule dotychczasowych części, ku rozwiązaniu zagadki rozprzestrzeniającego się zła".

Ja nic nie zauważyłem tutaj, co mogłoby wskazywać jakiekolwiek powiązania z Recami
poprzednimi. Nie wiem nawet o co chodziło z tymi Ninami Medeiros w lustrach. Wiem tylko, że
całe zakażenie pojawiło się od ugryzienia psa. A jak Nina i zakażenie dostały się do kamienicy
to nie wie.

Panna młoda z piłą motorową - to jest dopiero komedia. A tak w ogóle to co robiła piła
motorowa i kłoda drzewa w kanałach? Hm, może zakażeni przynieśli, żeby zrobić tratwę.

Pan młody w zbroi. To już jest totalny odlot i Resident Evil. Z tą różnicą, że Resident Evil to o
wiele lepszy przynajmniej dla mnie film. Mam nadzieję, że w czwórce, tak jak piszą znów wróci
nasza prezenterka i to co najważniejsze w tym filmie - kamera "z ręki".

To tak jak pisałem. Z filmu zrobili totalny Resident Evil i oceniam go na 3/10. Chyba, że zmienią
z "horror" na "film SF" to mogę ocenić wysoko. Pozdrawiam