PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Snazol otóż twoje pytanie jest proste tak jak i odpowiedź na nie jest prosta. Zarażeni jak się okazało w 2 części stawali się opętani przez szatana o charakterystycznych objawach dla wścieklizny. Czyli można przyjąć że szatan nimi "sterował" więc swoich jak ich nazwę podwładnych chciał mnożyć by było ich coraz więcej i zło się szerzyło a nie by się na wzajem zabijali. Najprostsze i właściwe wyjaśnienie. Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie do mnie postaram się wyjaśnić sens każdego filmu. CZEKAJMY RAZEM NA NASTĘPNY FILM Z SERII [REC]. Przepraszam ze w nowym temacie ale przed chwilą sie zarejestrowałem i muszę ogarnąć.

Korsarz_filmweb

Witam, słuszna uwaga. Uwielbiam ten film. W części Rec 2 na końcu przeżyła ta reporterka opętana, która wydostaje się jako jedna która przeżyła, jednak ksiądz zostaje zabity a budynek spalony jak mówi na końcówce sceny filmu. W rec 3 zostanie przedstawiona widzą tej części to co się działo przed chorobą, tak jak w tych ilustracjach co były na ścianie w pomieszczenie i o tej dziewczynce będą pokazywać, bardzo jest to ciekawe. W rec 4 kontynuacja będzie już tej reporterki (szatana) . Nie mogę się doczekać już. Pozdrawiam

Danielultras1

Nie można powiedzieć, że "przeżyła". Została opętana tym robalem, który został jej siłą wciśnięty do gardła :)

tinisy

Z całą pewnością można powiedzieć że przeżyła ponieważ szatanowi nie przydają się martwi ludzie tylko żywi i zdrowi. Nie bez powodu w drugiej części ksiądz kazał grupie ratunkowej strzelać wszystkim w głowy strzał w głowę zabija i uszkadza mózg który według kościoła jest chory u człowieka opętanego i co można wyleczyć, tylko trzeba na podstawie krwi pierwszego ogniwa czyli krwi dziewczynki sporządzić lekarstwo. Kto pyta nie błądzi :p.

Korsarz_filmweb

No wiec nie mozna wyleczyc, bo krwi nie maja i juz miec nie beda, skoro w koncowce sie okazuje ze caly blok ma byc spalony. Nawet gdyby nie zostal spalony to musieliby dowiedziec sie jak dostac sie do ciala. Wiec jedyna szansa dla naszej kochanej reporterki jest gdyby potrzebna byla nie krew pierwszego ogniwa, tylko krew aktualnego nosiciela tego robaka, czyli jej samej. Tyle ze to jest strasznie naciagane i watpie zeby zdecydowali sie zrobic cos takiego.

W kazdym razie, czekam niecierpliwie na czesci 3 i 4, mam nadzieje ze zachowaja klimat 1 i 2, jednoczesnie pozbywajac sie idiotyzmow jakich w 2 bylo PELNO. Niech chociaz nastepne czesci beda rownie dobre jak 1...

Danielultras1

Ja też nie moge się już doczekać. Ciekawe co pokażą w trójce, ale najchętniej już ciąg dalszy bo zakończenie 2 byłe świetne. Pozostaje czekać na 4 część ;D