Witam. Czy ktoś obeznany w fabule/ lub fan Rec-ów może mi wytłumaczyć co robiło w
filmie to coś
http://fc09.deviantart.net/fs70/i/2010/152/5/0/REC_monster_by_Daniel4life.jpg ????
Na dwóch scenach było bodajże. Skąd się to wgl wzięło na tym weselu? W Rec 1 i 2 też
to było pod koniec. Czy tych stworów jest kilka? Skoro akcja podobno toczyła się w tym
samym momencie co pierwsza część.
Tutaj jest gif z tym czymś: http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/92a21a34233f273530e5b923f3cfe384.g if
Może to nawiązanie do filmu z YT z 2006 roku (pierwszy [REC] jest z 2007) http://youtu.be/SmHmnfgON4A
No właśnie o to z gifa . Na tym filmiku na YT jest to podobne ( choć pewnie to fake ;d ) lecz nazwa jest nieadekwatna, jeśli wierzyć wikipedii, bo El Chupacabra jest bardziej połączeniem zwierząt, a tu mamy do czynienia z czymś ludzkim lecz strasznie oszpeconym. Jednak interesuje mnie skąd to się w Rec 3 wzięło i co to wgl jest. W Rec 1 było wspomnienie o jakiejś dziewczynce na któej prowadzono eksperymenty czy coś w tym stylu. Na pewno nie jest to stwór z którym bohaterowie spotykali się co chwilę. Jak pewne większość zauważyła to coś bardzo lubi ciemność.
"W finale horroru, kiedy na polu boju została już tylko dzielna reporterka, dowiedzieliśmy się, że winę za całą sytuację ponoszą egzorcyzmy (eksperymenty?), przeprowadzane na opętanej przez diabła dziewczynce, która uwolniła się i obecnie ukrywa się na poddaszu."
Tu jakiś opis z pierwszej części. Ale skąd to do cholery wzięło się właśnie w Rec 3? Ja słyszałem, że akcja toczy się równolegle do Rec 1.
Dziwne jest też to, że w odbiciach np. w lustrach widać to stworzenie, a w rzeczywistości jest to zombie o innym wyglądzie. W odbiciu miecza, było widać zarażoną Clarę gdy w rzeczywistości wyglądała jeszcze normalnie. Dziwne.
Ten stwór o którym mowa to dokładnie Niña Medeiros. Czyli tomplach na pewno sądzisz, że to nie była ona?
http://img687.imageshack.us/img687/7146/recjx.png
O ten screen wg mnie mówi wszystko - tak raczej nie wyglądały normalne zombie.
Myślę, że to było nawiązanie do tego, że są opętane przez to samo, z czym mieliśmy styczność w części pierwszej. Trzeba zauważyć, że zombie wyglądały normalnie, a tylko w odbiciu były inne ( jak wampiry -.- ). Wyjaśniałoby to też, czemu tak na zombie działały cytaty z Pisma Świętego.
Możliwe skoro były dwa ujęcia tego czegoś. Ciekawi mnie jednak druga teoria (jeśli istnieje), że ten stwór mógł być w tamtym miejscu. Czyli można też sugerować, że to jest w każdym miejscu gdzie takie epidemie się pojawiły. Hm jeszcze wcześniej pisałem, że to coś lubi mrok - jednak pierwsza scena z tym lustrzem bodajże przy schodach - wcale tam ciemno nie było. Tym bardziej to dziwne.
Ludzie co Wy pierdzicie..jakie kilka stworów i niby jakie ''co one robiły na weselu..''??? przecież wyraźnie jest pokazane w 3cz.którą zresztą obejrzałam przed chwilą,że to nie są żadne osobne istoty, tylko tak ci ludzie, przeistoczeni w te zombie,wyglądają w odbiciu w lustrze itp.W 1cz.pojawiła się ta istota na tym strychu nie jako odbicie w lustrze ale w swej pierwotnej postaci.I reszta w odbiciu wygląda jak ona.Od niej się zaczęło może więc dlatego one wyglądają w odbiciu tak samo.
Krótkie sprostowanie: REC 1 i 2 dzieją się w tym samym czasie, pożal się Boże 3 część rozgrywa się kilka dni wcześniej. Wszystkie osoby opętane są przez jednego demona i stad wyglądają w odbiciach lustrzanych jak pierwsza opętana (najwyraźniej demon upodobał sobie jej postać). Fabularnie wygląda to tak ze piesek jakiejś malej dziewczynki z bloku (część 1) został zarażony przez Medeiros, i został wysłany do weterynarza (pomijam wydarzenia z bloku z części 1 i 2). Weterynarz zaraził się od psa i pojechał na wesele (cz. 3), tak mniej więcej wygląda początkowy zarys fabularny.
co??? NIE nie nie 1i 2 nie dzieja sie w tym samym czasie tylko jedna po drugiej dpkladnie kilka minut. A 3 dzieje sie wlasnie w tym czasie co 1 2. 1i2 dzieja sie w jedna noc. 2 konczy sie jak zaczyna switac. 3 natomiast zaczyna sie w dzien trwa przez noc (ta co trwa 1i2) a konczy rankiem. A odbicia w lustrze to wlasnie jest medeiros ktora opetana przez demona „steruje” reszta zombie. Proste:)