Spojler! Czyli przyczyną tej całej infekcji było ugryzienie przez psa tego wujka?
nie "lipa lipa" ale jeden z najlogiczniejszych momentów tego filmu! wróć sobie do jedynki. tam dziewczynka miała psa i to był właśnie ten pies.
A to przepraszam bardzo. :) Faktycznie, był pies w 1 części o którym zapomniałem.
Choć tak na prawdę... dalej nie wiadomo co było przyczyną infekcji...
Nie wiesz o co chodzi przez głupie poplątanie infekcji która zmienia ludzi w zombie z religijnym wątkiem opętania. Film niczego specjalnie nie tłumaczy. Mało tego! Jest scena co Pan młody stoi w pokoju nagrań i w tle widać telewizor który pokazuje, jak się domyślam wydarzenia z REC 1. Czyli jak coś dzieje się równolegle to nie jest tym samym początkiem... Pozdrawiam!
Dzięki daniel_wski.
Czyli jeśli dobrze zrozumiałam, po twoim nadmienieniu o psie z 1 części, akcja wszystkich Reców dzieje się ..
Spojler!
.. w tym samym mieście, w zbliżonym do siebie czasie.
Pies z kamienicy (Rec.1) trafia do weterynarza i gryzie go będąc już martwym/opętanym. Zainfekowany weterynarz trafia na wesele (Rec 3).
Ode mnie 6-7/10.
Niepotrzebnie pojawiły się niekiedy elementy komediowe, zwłaszcza że poprzednie części były ich całkowicie pozbawione, co było ich niewątpliwą zaletą.
Czekam na Rec - Apocalypse
I tak to najslabsza czesc .. jestem teraz w 50 ktorej minucie i postanowilem zobaczyc wasze opinie na temat tego filmu bo mnie juz powoli trafia jak go ogladam ... "przytrzymaj suknie " strasznie groznie to zabrzmialo do przeciecia takiego materialu potrzebna jej byla pila lancuchowa nawet nie chce dociekac czym ona kroi ser bo pewnie ta maszyna zajmuje pol kuchni ;) No i scenka chwile pozniej jak rozwala 4 zombie wylaczona pila a typek ktoryt byl z nia nie poradzil sobie nawet z jednym no i jeszcze te wspaniale kopniecie rodem z filmow karate , nie wiem co chcial zrobic rezyser ale poza wkur wieniem widze nic nie zrobil ... Jak bym chcial ogladac "super" laske ktora radzi sobie z nawalnicami wrogow wlaczyl bym tomb raider lub inny szajs takiego typu ktore sa owiele lepiej nagrane z lepszymi aktorkami i fabula , ogolnie nie jestem fanem dziewczyn jako wojowniczek dlatego tez nie ogladam filmow tego typu a tutaj bardzo nie mile zaskoczenie bo w REC filmie ktory w pierwszych czesiach byl dosc dobry ukazuje sie tak beznadziejny watek ... dac dla tego filmu wiecej niz 3/10 to przegiecie .... Cholernie sie zawiodlem , no ale coz ide obejrzec pozostale pare min moze cos podciagnie ta ocene do 4/10 , w co niestety szczerze watpie ...
Przepraszam za bledy w pisowni - pisalem dosc szybko , ze wzgledu na pozna pore i duze niezadowolenie wkradlo sie pare bledow - "ktorejs" "widza" "czesciach"