PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29554
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Pytanie

ocenił(a) film na 1

ok, niby to jest geneza ale jak ten pies sie zaraził i skąd nagle na to wesele wtargnęły inne
zombiaki.. skąd one sie wzieły ?

ocenił(a) film na 2
monika951

O psie nic nie wiem bo sobie tego nie przypominam... A co do zombiakow to to nie byli goście? Zombie który ugryzie innego zaraża... Ugryziony staje się zombie.. Chyba chodziło Ci o psa który ugryzl tego wujka? Hmm.. Pies mógł się zarazić w różnorakie sposoby, jak wiemy z poprzednich części w 2 zombie wyszło na świat...

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

tak, to byli goście ale kiedy ten wujek zaczął atakować gości nagle przez okno wpadly jakies inne zombiaki i nie wiem o co kaman

ocenił(a) film na 2
monika951

Aaa.. No to w sumie tak... Ale wujek juz na balkonie był przemieniony.. Wiec mógł przed imprezą nawet ugryźć parę osób i one wyskoczyly.. Jakby się uprzec..

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

własnie to troche dziwne, skoro opetanie prenoszace sie jako wirus zombie, nagle dostaje sie na psa, no ale ok...a co do tego ze w 2 czesci zombie wyszlo na swiat to uprzedzasz fakty bo dopiero wyjdzie w 4. A ta " geneza" dzieje sie rownolegle z 1/2 albo wczesniej, wiec troche bez sensu sa te wyjasnienia, ktore nic nie wyjasniaja

ocenił(a) film na 2
jojo666

Nie pamiętam dokładnie ale czy w 1 części nie było czegoś takiego ze rodzina poszła z psem do weta gdzie chyba nawet pogryzl dziewczynkę? Mógł zarazić inne psy..

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

no tak, sam na to wpadlem, ale nie ma o tym ani slowa i sa to tylko spekulacje, a tutaj raczej chodzilo o (jak tytul wskazuje) GENEZE

ocenił(a) film na 1
jojo666

no właśnie, a geneza ma cos wyjaśnic no i to im średnio wyszło, mam nadzieję, ze 4 bedzie choć troche lepsza

ocenił(a) film na 2
jojo666

No tak... Faktycznie pewne braki są.. A w poprzednich częściach modlitwa na nie działała? Bo coś kojarzę ze niezbyt się to im udawało... W sumie to rozsądnie postapili z dodaniem kościoła jako ochrony... Zawsze to coś do fabuły a nie bezmyslna rzeznia...

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

pewne braki ? sa dziury jak w polskich drogach... w 1 nie probowali, w 2 troche pomagala. Serio ? twierdzisz ze w 3 bylo cos z sensem ?

ocenił(a) film na 2
jojo666

No cóż.. Jeden kamień nie tworzy budynku ale lepsze to niż nic.. Geneza była wszędzie... Wiec zaczęła się w 3 miejscach.. Czy 2? Bo właśnie dwójka dzieje się tam gdzie 1?

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

Tak, w 1 i 2 czesc dzieje sie w tej samej kamienicy i postaci z 1 czesci w 2 sa zombiakami.
I moim zdaniem te 3 czesc mozemy roznie nazwac ale na pewno nie geneza, oprocz motywu z tym nieszczesnym psem nic sie nie laczy ( przynajmniej jak dla mnie ), nic nie wyjasnia, a wnosi pelno nic nie potrzebnych wrecz grosteskowych scen. Moment kiedy ida w tych zbrojach.. no serio ? Jezeli tworcy Reca chcieli zrobic z tego komedie gore to powiedzmy, ze im wyszlo, tylko, ze wydaje mi sie, ze to mial byc horror, a nie komedia gore, no ale wyszlo jak wyszlo. Mam tylko nadzieje, ze 4 nie schrzania i bedzie w klimacie dwoch pierwszych czesci.

ocenił(a) film na 1
monika951

niepotrzebnych *

ocenił(a) film na 2
monika951

Hmm.. Pewnie w takich scenach reżyser powatpiewal i robił wszystko aby "zapchac" czas...

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

No to jezeli chcieli "zapchac" czas to po co tworzyc taki film ? Tylko dla komercji ? Jezeli chca juz zarobic kase to niech zrobia chociaz cos znosnego. W sumie mogli odpuscic sobie te geneze i zrobic nastepna czesc opowiadajaca o wydarzeniach dziejacych sie po 2 czesci.

ocenił(a) film na 2
monika951

No tak.. Tylko ze zapewne 4 cześć będzie jak 3 skoro 3 tez zrobili aby cis dodać do scenariusza.. Bezsensu robić kolejne części..

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

To, ze 4 bedzie jakby 3 to jest waidome przeciez.

ocenił(a) film na 2
monika951

A my dalej oglądamy stawiając niskie noty :d

ocenił(a) film na 1
Ellen Page

dokladnie ;)

ocenił(a) film na 1
monika951

Pies zaraził się wcześniej. Przecież w jedynce było powiedziane, że u psa wykryli wirusa, a w trójce na początku wujek, który jest weterynarzem mówi, że pies go ugryzł. To pies jako pierwszy wyniósł wirusa z kamienicy, zaraził weterynarza, a weterynarz wszystkich na weselu.

ocenił(a) film na 1
JWF

to wiem, ale jak oni byli na weselu w tym budynku, to nagle przez okno zaczely wpadac te zombiaki i chodzilo mi o to skad one sie wziely

ocenił(a) film na 1
monika951

A tego już nie pamiętam, musiałbym jeszcze raz obejrzeć, a raczej nie mam na to ochoty.

ocenił(a) film na 1
JWF

no zdecydowanie Ci sie nie dziwie, bo film jest tragiczny