Witam! Mam pytanie odnośnie fabularnych związków Genezy a historią zarazy kamienicy, o której
jest mowa w pierwszej i drugiej części. Czy są jakiekolwiek wspólne mianowniki między tymi
historiami? Jeśli tak, proszę o wyjaśnienie. :)
Wujek Pepe Víctor jako weterynarz został ugryziony przez zarażonego psa tej małej dziewczynki z części pierwszej-Jennifer. Po czasie on też się przemienia. To tyle,
Jeszcze w telewizji (kiedy panna młoda jest z księdzem w dyspozytorni) można zobaczyć reportaż sprzed izolowanej kamienicy ;)
Zaraz, film ma podtytuł "Geneza", jeśli filmy mają taki podtytuł to zazwyczaj pokazują jak coś się zaczęło. W opisie czytam ze to prequel, czyli film pokazujący wydarzenia które działy się przed tymi pokazanymi w poprzedniej części, a tu dowiaduję się ze jednak to jest kontynuacja? To bezsensu!
Jak zwykle tytuł został źle przetłumaczony. Owa Geneza odnosi się do Księgi Rodzaju, gr. Γένεσις Genesis. To po prostu pierwsza księga Biblii cytowana przez księdza by powstrzymać zombiaki.
Btw, oceniłam film na 8, bo świetnie się na nim bawiłam - pamiętam, że całe kino wybuchało salwami śmiechu.
Dzięki za wytłumaczenie. W takim razie w tym opisie filmu na filmwebie też jest błąd bo napisali ze to prequel, a tak z innej beczki to skoro się śmiałeś a to jest horror to znaczy ze twórcy filmu dali ciała.