PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29592
3,9 11 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

REC 4

ocenił(a) film na 7

wie ktoś coś więcej odnośnie REC 4? wiki ang i hiszpańska niezbyt mi pomogły, na filmwebie też cicho, a chciałoby się już poznać kontynuację historii z 2ki. Są już jakieś konkrety? Na jakim etapie jest produkcja tego filmu?

Shedao_Shai

zero informacji narazie. Prace ruszyły w sierpniu.

ocenił(a) film na 7
Recorder

:/ ... szkoda. Chciałoy się 4kę już :)

Shedao_Shai

zapowiadali na jesień 2012, więc pewnie pojawi się na wiosne 2013.

Z REC 3 właśnie tak było, chociaż nigdy nie wiadomo :)
Też na czwórke czekam, tylko dlatego że ma być sequelem dwójki. Bo jak narazie trójka mi obrzydziła serie :/ Tymbardziej czwórka też ma być nagrana w konwencji naturalnej a nie z pierwszej ręki :/
Ciekawe jednak co tam wykombinują w fabule.

Pzdr.

ocenił(a) film na 7
Recorder

no ciekawe... oby tego tak nie zepsuli jak zakończenia serii Pił.

Shedao_Shai

Jak to też naturalnie??????????? Możesz podac źródło tej informacji? Seria Rec zakończyła sie na 2 części.

dawid13

nie będe Ci dawał źródła, poszukaj se sam.
Wiadomość ta pojawiła się razem z zapowiedzią Genesis i Apocalypse, że zrobią w naturalnej konwecji.

I zgodze się, że REC skończył się na drugiej części...

Recorder

Przeciez "kamera z ręki" była ikoną filmów "REC" i właśnie przez to powstał ten tytuł...To jest cały klimat tych filmów i nie rozumiem jak można z tego zrezygnować..."Pozostał tylko jeden świadek - kamera" a teraz? Teraz kontynuacje reca powinny się nazywać "Zombiaki Atakują" - [REC] Genesis a kolejna poprostu "Apokalipsa".

dawid13

co ty nie powiesz? :)

Recorder

Powiem więcej - Jaume Balagueró powiedział: "Pracując z Paco, zawsze mieliśmu ubaw, jednak czasami trudno zrobić coś twórczego, kiedy musimy odrzucać pomysły, ponieważ nie spodobały się współtwórcy. Kiedy tworzysz film z kimś innym, musisz szanować partnera i zgadzać się z nim, natomiast gdy jesteś sam, masz więcej swobody." - Plaza za bardzo wyluzował z klimatem i zrobił z tego kompletną porażkę. Widać, że miał dzięki temu większy luz - ale efekt końcowy to gówno a nie prawdziwy Rec. No cóź...poczekam aż poleci w telewizji...bo do kina nie zamierzam sie wybierać a jestem fanem poprzenich części a bardziej pierwszej.

dawid13

Ja wierzę w Balagueró - to dobry rezyser ;)

ocenił(a) film na 8
dawid13

"efekt końcowy to gówno a nie prawdziwy Rec"
Ale ile można oglądać >prawdziwych "Reców"<? Ja tam mam już dość kamery z ręki, na dłuższą metę mnie to męczy. Paco zrobił dobry rozrywkowy film o zombie, szkoda tylko, że podpiął go pod serię [rec] - niepotrzebnie.