PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29580
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

O ile w 1 i 2 części mówili ze to jest choroba, wirus to teraz nagle wyskakują z jakimiś aniołami ciemności ;/
Popsuli to całkiem skoro wirus to wirus. Ale oczywiście musieli do dobrego filmu dodać wątek religijny ;/
Nie rozumiem dlaczego jednego z gości weselnych ugryzł pies skoro był w nim jakiś anioł-bo wirus to ok.
Głupie to strasznie było jak ksiądż czyta biblie a one nagle sie zatrzymują-bez sensu.
3 nie ma nic wspólnego z 1 i 2 (bo w którejś częsci było mówione ze na jakieś dziewczynce zostały przeprowadzane eksperymenty i dlatego powstał wirus) a teraz to wszystko nie trzyma sie kupy;/

Asiek666

Oglądałaś w ogóle 1 i 2?
SPOILER
SPOILER
SPOILER
W jedynce może nie zostało to do końca wyjaśnione ale dwójka już była jasna.
Po pierwsze nie ma tam mowy o żadnym wirusie(no może na początku jest domniemanie ale zostaje później obalone). Jeśli sobie przypomnisz dwójkę to kto miał największą władzę w opuszczonym budynku..? Ksiądz. Wyjaśnia się, że demon kontroluje "zombiaki" a jego głównym nosicielem była dziewczynka --> Reporterka (która na końcu filmu głosem księdza mówi do krótkofalówki głosem wspomnianego wyżej kapłana, że opuszcza budynek).

ocenił(a) film na 1
KanafaP

ja myślę, że on oglądał wersje amerykańskie <a tam był to wirus>

Asiek666

Ależ Rec 3 ma jak najbardziej sens co do części 1 i 2 ale chyba ich nie widziałeś albo tylko Kwarantannę i myślisz że to Rec...

ocenił(a) film na 2
Asiek666

Fakt, wątki religijne spieprzą wszystko co dobre. Zupełnie jak kościół.

rusofil

Tu się nie zgodzę po:
1. Jeden z lepszych filmów "horror" jakie widziałem (horrory nie są straszne od jakiegoś 2000 roku)
2. Nie wiemy jak kościół spojrzał na ten film, ponieważ nie są to zwykłe egzorcyzmy. Możliwe że było oburzenie.
PS: Nie nazywajmy tego wątkiem religijnym.