To miała być Geneza, a ja do tej pory nie wiem "jak to się zaczęło".
1. Od początku... wujek przyszedł na wesele zarażony wirusem/opętany (tego również nie
udało mi się określić ) jak to? skąd ? dlaczego? Może coś przegapiłam ? To w końcu groźny
wirus czy demony? Jedno i drugie? o_O
2. W pierwszej i drugiej części była poruszana historia jakieś dziewczyny, na której robiono
eksperymenty medyczne.. trzymano ją w zamknięciu, jak to się ma do genezy? wychodzi na
to, że no nijak. Nic z tych rzeczy nie było poruszane. A szkoda, szczerze liczyłam na to ...
Szkoda. :)
Dokładnie to samo chciałem napisać!
Jak, nazwijmy to roboczo, wirus mógł się przedostać poza ten zameczek?
dziecko, to ta kobieta z jedynki?
nic nie wiem i niczego się nie dowiem a to była GENEZA!
Oszaleć idzie.
TOTAL SPOILER
Po pierwsze, wujka ugryzł pies w klinice , po drugie dziecko nie może być tą dziewczyną bo przy scenie z lustrami na schodach widać że wszyscy byli przez NIĄ opętani , po trzecie Geneza to jedna z przepowiedni biblijnych, nie chce nakłamać ale chyba cześć z Apokalipsy,
i ostatnie najważniejsze , dobrze że Klary nie zagrała Milla Jovovich :P
Ech... Genesis to nie część Apokalipsy św. Jana, tylko Księga Rodzaju, czyli Pierwsza Księga Biblii. Ogólnie chodzi o to, że napisane jest w niej nt. synów Bożych (zapewne aniołach), którzy zstąpili na Ziemię po to, aby żenić się z ludzkimi kobietami, bowiem odczuli pokusy "cielesne". Z tego względu Bóg ich "zdegradował" i pozostali oni bodaj na Ziemi i zajmowali się kuglarstwem, wróżeniem itp. (to jest chyba w dalszych częściach Biblii, nie wiem niestety). Ogólnie w Rec3 ksiądz mówił coś o naturze demonów itd.
Natomiast jeśli ktoś pomyślał, że dziecko panny młodej przeżyło, to chyba oglądał inny film. Zauważcie, że gdy pan młody jest w tym całym pokoju z monitorami, mikrofonami itd. w tle pokazany jest telewizor, w który widać reportaż telewizji informacyjnej, na żywo, spod kamienicy, gdzie doszło do infekcji w części pierwszej. Co pokazuje, że tak naprawdę zapowiadana apokalipsa zaczęła się już wtedy - kamienica, wesele... Nikogo nie zastanawiało dlaczego na weselu zjawiła się policja a teren został zabezpieczony? A to dlatego, że wujek, który został ugryziony przez psa, to weterynarz, który został ugryziony przez psa dziewczynki z pierwszej części REC. Był taki wątek. Myślę, że stąd policja wpadła na trop wujka i pojawiła się na weselu, a potem cały teren został zabezpieczony.
no w końcu nie tylko ja zacząłem myśleć logicznie! jedyne co mi się nie podobało to, że wujek wujkiem, ale w międzyczasie ta cała policja "się" zaraziła i wpadła do sali. to nie wiadomo skąd się wzięło :/ any suggestions?
Nie wiem dokładnie co masz na myśli. Pokazane jest, że wujek stoi przed domem weselnym, przyjeżdża policja, wychodzi z radiowozów... Dalej nie pokazano co się dzieje, ale domyślam się, że wujek, do którego pewnie przyjechali, rzucił się na którego z policjantów i tak to się zaczęło.
Nie wykluczone. Chodzi mi o moment kiedy wujas spada i gryzie ciotke. Po momencie przez okno wpadają inny zainfekowani, i mi chodzi, że nie wiem kim oni są i skąd się wzieli.
Hmm... nie kojarzę szczerze mówiąc teraz tej sceny, a filmu nie mam pod ręką. Wydaje mi się, że to inne osoby, które były na dworze w trakcie wesela i zostały zainfekowane np. przez policjantów, przez tych, których zdążył zainfekować wujek. Raczej wszystkie osoby, zainfekowane na weselu, to goście i policjanci.