PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29592
3,9 11 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Z tym ,ze chwile po tym jak wujek spadl z balkonu nagle wyskoczyli jacys ludzie opetani
niewiadomo skad?? http://www.youtube.com/watch?v=f7OPYd7dUxQ 0:23

biku1234

w filmie była scena jak wujek rzygał krwią, wtedy już był zarażony a między tą sceną a zanim spadł z balustrady minęło troche czasu i zdążył pozarażać innych ludzi.

Potem "odliczanko" i jeb z każdej strony.

ocenił(a) film na 1
Recorder

Dzieki :)

ocenił(a) film na 1
Recorder

Ale w takim razie w momencie kiedy pojawil sie na balustradzie powinien miec juz twarz umazana krwia

biku1234

jak będziesz w kine i spojrzysz mu w oczy to wtedy zauważysz różnice... i to raczej po tym można poznać.

Ale to ciekawostka, skoro już pozagryzał tamtych ludzi to faktycznie powinien być umazany krwią.

ocenił(a) film na 1
Recorder

Bylem w kinie i widziałem. No to błąd scenarzystów. Najbardziej mnie wkurzało ,ze raz opętani biegali i atakowali z taka wściekłością ,ze aż ciary przechodziły, a raz poruszali się jakby chcieli ale nie mogli choćby wtedy w kuchni kiedy Kodo wrócił tam szukać Clary i nagle ksiądz zaczął czytać biblie przez głośniki albo w lesie jak byli wtedy kolo tego radiowozu.

ocenił(a) film na 7
biku1234

przecież byli "dowodzeni" przez demona Medeiros, więc zachowywali się tak jak ona chciała. W kuchni miała już Koldo i Clarę otoczonych swoimi zombiakami, więc nie było sensu żeby się rzucali na nich w szale.

ocenił(a) film na 7
biku1234

To byli policjanci zarażeni których było widać już wtedy kiedy wujek wymiotował.

umcyk25

policjantów zaraził baleron dopiero później, mimo wszystko radiowóz stał wcześniej.

Recorder

chociaż być może coś było na rzeczy bo na początku filmu w tle poruszali się ludzi w żółtych kombinezonach.

ocenił(a) film na 1
Recorder

Poprostu ten film nie wyszedł Paco Plazie trzeba czekać na dzieło Belaguero może on lepiej to wszystko na koniec przedstawi

biku1234

Ciekawe czy Ci dwaj Panowie rozmawiali ze sobą podczas premiery, bo nie wierze, że każdy dał sobie obciąć jaja.
Co do Apocalypse to nie oczekujcie, że zobaczycie tam starego RECa ale możliwe, że mimo wszystko będzie straszny.

ocenił(a) film na 1
Recorder

I tak najwieksza porazka tego filmu byl ten caly wujek zachowywal sie jakby byl pod wplywem jakis prochow a nie opetania

ocenił(a) film na 7
Recorder

no właśnie, ciekawe skąd tam ci ludzie w kombinezonach? czyżby nas zmylili i to rzeczywiście byli robotnicy a nie rządowi ludzie od kwarantanny? :D

biku1234 może sobie daruj takie filmy, bo widzę że nie umiesz żadnych argumentów zapodać tylko "film nie wyszedł", "porażka" itd

Shedao_Shai

Tego nigdy się nie dowiemy, bo jak widzisz twórcy, a raczej jeden twórca, nazwiska wymieniać nie musze, nie umie zrobić porządnego prequela. Po za tym dzień ślubu, był dokładnie kilka godzin zanim rozpoczęła się akcja w kamienicy. Dopiero nadchodzącej nocy, wydarzenia pokryły się równolegle. A panowie w kombinezonach już sobie latali... i wątpie aby to nie miało nic wspólnego z wirusem. Tak samo natychmiastowe reakcje na poddanie kwarantannie budynku lub terenu.

Wydaję mi się, że ten film skrywa więcej rozwiązań zagadek niż można pomyśleć, ale chyba tylko i wyłącznie w czerupie reżysera, bo gdzie by indziej... -_-

Pozostaje czekać na REC 4, możliwe że coś się wyjaśni i tak jak to bywa na nie których filmach, pokażą urywki scen z przeszłości, tak że niby jakaś osoba to opowiada :)
Pamiętacie jak się dwójka skończyła? Ktoś ze służb z krótkofalówki ins.Owena spytał reporterki w jaki sposób ona mogła przeżyć - i wtedy pojawila się scena jakoby Medeiros przekazała demona reporterce...

O tak to by było udane :)
W końcu akcja częściowo ma dziać się na tankowcu* na środku morza, i poddana ma być tam kwarantannie reporterka... - tu może pojawią się wyjaśnienia -... i być może kamera będzie z ręki jakiegoś świadka przesłuchującego reporterke (demona) itp. :D
No a potem po wypuszczeniu Apokalipsa z normalnego obiektywu...

*Chociaż podejdźmy do tego z dystansem bo sam opis jest (chyba) tylko plotką!

Pzdr.

ocenił(a) film na 7
Recorder

Ale jaka by to miała być osoba? Przecież pochodzenie wirusa jest wyjaśnione - dziewczynkę Medeiros opanował demon, Kościół próbował ją wyleczyć, zrozumieć naturę opętania, zamiast tego doprowadzili do tego że opętanie stało się wirusem którym Medeiros zarażała na lewo i prawo. Co tu jeszcze więcej wiedzieć? Mi wystarczy, wolałbym się dowiedzieć jak ta historia się dalej pociagnie.

Z tym tankowcem spoko pomysł.

Shedao_Shai

No wiesz, ja na Geneze nastawiałem się, że właśnie przedstawią to w formie filmu zamiast krótkich wyjaśnień w postaci wycinek z gazet i ukażą te wszystkie sceny z naukowcem, Medeiros itp.

To tak samo jak The Ring. Oglądałeś może?
Pierwsze dwie części skupiały się na morderstwie Samary w studni i tymi telefonami po obejrzeniu zakazanej taśmy. Teraz właśnie powstaje The Ring: 0.
Prequel który przedstawi obrazowo jak wyglądalo to wydarzenie. Kim byla Samara itp. - mimo wszystko horror beznadziejny, ale bardzo ładnie realizują swoją ideologie i nie psują klimatu nowymi częściami.

Wracając do RECa, Jeśli plotka z tym tankowcem jest prawdziwa, to co przez te 7 dni (bo tyle ma trwać kwarantanna) mogą tam czynić?
Demon jest teraz w Angeli bez żadnego symptonu zarażenia... napewno będą robić przesłuchanie albo coś... pozostaje czekać i mieć nadzieje na dobry film.
- Mimo wszystko na 100% w czwórce zrobią kontynuacje i dalsze wydarzenia. Ja liczę jeszcze na wątki z odwołaniem do starych części.

Pzdr.

ocenił(a) film na 1
Shedao_Shai

Jak to nie umiem widziałeś REC i REC 2? Tam to opętani atakowali wściekle a tu poruszali się jak ślimaki. Dodatkowo przez cały film dowiedzieliśmy się tylko jak się to opętanie dostało się na wesele. Na dodatek w końcówce filmu gdy Codo i Klara wracają do kuchni tam ich otaczają opętani i idą w ślimaczym tempie nie to co w REC i REC 2.

ocenił(a) film na 7
biku1234

A ja ci wyżej wyjaśniłem twoje problemy.