PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29580
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

Pierwsza i druga część były nieciekawe, nudne i horrorem było tylko oglądanie ich.
Dlatego tak długo odwlekałam obejrzenie części trzeciej - myślałam, że będzie tak samo głupawo. Tym bardziej, że wszyscy prawie moi znajomi odradzali mi Geneze, ponieważ ich zdaniem była fatalna. W końcu wraz z moim chłopem postanowiliśmy w ten ładny niedzielny dzień sobie popatrzeć z ciekawości cóż tam ciekawego zrobili z tą serią. Okazało się, że jedynym błędem było tylko tak długie zwlekanie!!
Ten film to najlepsza część z całej trylogii!! Od połowy akcja sieka w stylu gore z nutą sytuacyjnego humoru jest ekstra. Zakończenie rewelacja, a i kreacja postaci nie aż taka zła.
Ogółem daje 7/10 za potencjał :)

P.S. Nie patrzcie w kategoriach "horror" bo teraz nie ma strasznych żadnych..w sumie nigdy nie było strasznych horrorów, więc nie wiem czy Wy w tej pozycji akurat znajdziecie dreszczyk czy co tam się czuje :P

ocenił(a) film na 2
Hikaru_Oyama

Bardzo ciekawa opinia :) Ja muszę przyznać że trylogia trzyma podzielny poziom :) za pierwszą część dałem 8 za drugą 4 a za trzecią 2 :) pierwsza część to był świetny horror ze świeżym pomysłem i faktycznie był to straszny film, druga część to już tandeta w której bohaterowie są pozbawieni myślenia i oczekują aż zostaną pogryzieni. Trzecia część natomiast to raczej nie film tylko przestroga jak filmów nie robić :) Po za uroczą hiszpanką wszystko w tym filmie jest złe, pozbawiony jakiegokolwiek klimatu bardzo nudny i beznamiętny seans. Naprawdę nie rozumiem jak film może Ci się podobać, no ale skoro stwierdziłaś że pierwsza część była beznadziejna to widać masz gust specyficzny.

ocenił(a) film na 7
Wielki_Bambosz

Wręcz stwierdzam, że gust po prostu odwrotny co do Twojego w tym wypadku, bo ocena rośnie z każdą częścią XD
Mnie tam żaden horror nie wystraszył chyba... no Candyman i Koszmar z ulicy wiązów (chyba też jeden odcinek z archiwum x w tamtym okresie) , ale to jak miałam 7 lat może bo potem to już mnie nie straszyło :P
Uwielbiam horrory, mają inną estetykę niż reszta gatunków, specyficzny klimat (w książkach jest tak samo, tylko jeszcze bardziej uwydatnione).. ale nie patrze z perspektywy straszności nigdy bo mnie nie straszy właśnie. Dlatego moje oceny są tylko i wyłącznie co do klimatu i związane z gatunkiem, scenariuszem a nie emocjami. No chyba, że się zaśmiewam do łez to może troszku emocjonalnie podchodzę wtedy...heh XD