http://www.cinefish.bg/movie_gallery.php?id=22808&type=g#
Na stronie parę fotek z [REC] Genesis ;]
Czyli co? Akcja będzie się toczyć na jakimś weselu? W sumie jest tam dużo kamer, ale nie widzę powiązania z pierwszymi filmami. Może ktoś zarażony z kamienicy będzie tam jako gość?
Skoro nazwa Genesis, musi to być początek, może znienawidzona teściowa wpadła w szał i się zaczęło? Oczywiście żartuję, ale mam nadzieję, że przynajmniej pod koniec spróbują jakoś połączyć to z jedynką. Co do [Rec]'a według mnie 2 to niewypał, więc mam nadzieję, że 3 to nadrobi, bo jak nie to [rec] Apokalipsa będzie porażką
Trochę mnie to zdenerwowało skoro najpierw zrzucają na wirus, a zaraz w dwójce jak zwykle wszystko spływa na religię.
W jedynce nic nie wskazywało, że ma coś to wspólnego z szatanem itp. W każdym bądź razie nie spodobało mi się to...
"W jedynce nic nie wskazywało, że ma coś to wspólnego z szatanem itp."
SPOILER
A właśnie że wskazywało, gdy Pablo i Angela uciekli na poddasze to można było zauważyć wycinki z gazet w którym jest mowa o opętaniu dziewczynki, jej zaginięciu i mieszaniu się Watykanu.
Kwestia wirusa została tak określona, bo gdyby nazwano to opętaniem to wszyscy by to wysmiali. O czym wspominał ksiądz w drugiej części. Z początku było to określane jako wirus (ze względu na psa) ale potem zapewne Watykan się dowiedział, że sprawa wyszła z pod kontroli i szybko wysłali współpracowników i nakazali by zabezpieczyć szczegółowo budynek. Proste, prawda?