PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29560
4,0 8 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

boje się, że się zawiodę.
jedynka była genialna, ale dwójka całkowicie do D*. wiele irracjonalnych i nielogicznych momentów (jak wyslanie antyterrosrysty w pojedynke, bez wsparcia na zwiad.) sprawilo, ze z po drógiej częsci bylem bardzo zawiedziony.

jestem ciekaw trojki, ale boje sie ze to bedzie taki sam chłam jak czesc druga.

jedynka króluje bezapelacyjnie.

siutek

Ja jestem na trójke baardzo nakręcony i z racji, że to prequel, chętnie na nią pójde już w dzień premiery w Polsce :)
Ludzie piszą bardzo negatywne opinie więc napewno cudów nie oczekujmy... ale w sumie jedynke też przeklinali co po niektorzy :)

Zobaczymy jak będzie, ale nawet jeśli to faktycznie jest chłam, to w REC 4 chociaż Angela Vidal będzie, więc można się spodziewać troche więcej, mimo że to kiczowy sequel.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Recorder

To nie jest prequel, sorry. :) Może początkowe założenia twórców opierały się na pokazaniu historii tej dziewczynki i naukowca, ale po tym wszystkim została tylko nazwa - geneza.

xKoweKx

O sequelu mówiły tylko polskie strony które wnioskowały się na podstawie trailera bądź błędnego tłumaczenia. Oczywiście mówie tu m.in o filmwebie.
Wg. reżysera akcja rozgrywa się kilka godzin przed pierwszą częścią na weselu.

a tak swoją drogą:

(*spoiler)
*
*
*
*

- Wirus do wesela wprowadził pies. Tak ten opętany pies o którym wspominali w pierwszej części - być może to coś wyjaśni o pochodzeniu wirusa?
- Pojawi się jakiś wątek z Niną Medeiros, co było widoczne na czwartym Trailerze (medeiros zginęła w części 2)
- o innych aktorach drugoplanowych wspominać nie musze? :)

Prequel napewno, ale czy wyjaśni wątki zarażenia... wątpie, skoro akcja ma rozegrać tak niedługo przed pierwszą...
Pzdr

ocenił(a) film na 5
Recorder

Nie wiem, czy to jakiś spoiler, ale widać, że nie oglądałeś jeszcze, nie chcę ci psuć zabawy z jednej strony, ale jak chcesz to przeczytaj dalej -> *********** SPOILER *********** nie ma żadnej dziewczynki, wszyscy opętani mają takie odbicie w lustrze, obejrzyj dokładnie trailer, a zobaczysz, że to lustro. :) ************** SPOILER ***********

xKoweKx

dzięki -_-

więc skoro oglądales, i tak twierdzisz, no to faktycznie chłam z tego filmu.
Dawaj następnym razem spoilery w pionie :)

ocenił(a) film na 5
Recorder

Sorry, na przyszłość zapamiętam. :D Ale nie jest to jakiś duży spoiler, więc nie straciłeś wiele. Po prostu chciałem Ci udowodnić, że to nie prequel. :)

xKoweKx

No troszke straciłem bo tylko Medeiros mnie trzymała aby iść na ten film... no ale i tak pójde :D
Kurde, jeszcze miesiąc temu na zagranicznych serwisach Javier Botet odtwórca roli podgrzewał atmosfere zapowiadając swoją role... :/

W sumie premiera jutro, więc przy okazji obejrzalem jeszcze raz dwie części i było mówione, że tego anorektyka (aka Medeiros) można było zobaczyć tylko pod noktowizorem.
Więc skoro w trójce wszystkie zombie w odbiciu lustrzanym tak wyglądają (jak pod noktowizorem) no to ostro namieszali.

Szkoda że tak zepsuli tą fabule bo faktycznie kupa dobrego filmu mogła z tego być i sporo nawiązań do wątku.... no ale cóż, obejrze może akurat nie będzie tak źle :)

Pzdr.

siutek

Popieram. Jedynką byłam zachwycona. Na dwójce cały film się śmiałam, ten film był żałosny. A z tego, co czytam o nowej części to chyba jest jeszcze gorzej. Komedie robią z horrorów. Już dawno nie widziałam filmu, który by mnie straszył.

klamkazapadla

Obejrzyj "Kobiete w czerni"

Recorder

OK! Dzięki.

Recorder

na pokazie "Kobiety w czerni", na którym byłam cała sala się śmiała