PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544033}

[Rec] 3: Geneza

[REC]³ Génesis
2012
3,8 30 tys. ocen
3,8 10 1 29593
3,9 11 krytyków
[Rec] 3: Geneza
powrót do forum filmu [Rec] 3: Geneza

rec 3

ocenił(a) film na 9

Nigdy nie widziałem pierwszej ani drugiej części serii REC i na film wybrałem się bez przekonania .
Zdziwienie Moje nie miało granic gdy ujrzałem w jak prosty sposób można zrobić tak świetny HORROR okraszony muzyką w stylu Italo disco z hiszpańskim temperamentem i zgrają zombi sterowanych przez demona.Film na 100% nie miał wysokiego budżetu lecz bardzo fajnie poprowadzoną historię przez reżysera i aktorów .

Polecam wszystkim miłośnikom dobrego HORRORU przez duże H - to jest film na który warto wydać kasę na bilet !!!

Mocne wrażenia gwarantuje "Młoda para " wraz rodzinką i gośćmi weselnymi .

ocenił(a) film na 1
Conan_filmaniak

Jakbyś widział pierwszą i drugą część serii, to byś trójki tak nie wychwalał... w najnowszej odsłonie nie ma w ogóle dbania o szczegóły, oderwanie w ogóle od filozofii i stylu poprzednich części. Magia Rec'a zniknęła i powstał nowy gatunek filmowy - horror romantyczny (WTF?). Jeśli Rec: Apokalipsa nie jest plotką, to mam nadzieję, że wróci ta dbałość o film i widza, a nie pęd po kasę.

LewyZnin

Widziałam i uważam że Rec3 jest całkiem dobrym filmem ale z gustami się nie dyskutuje..

Conan_filmaniak

Trójki jeszcze nie miałem przyjemności obejrzeć, ale stary... Zaraz leć po jakieś DVD i oglądaj pierwszą część. Jeden z lepszych horrorów jakie widziałem ;)

ocenił(a) film na 4
Kazian

Jeden z najlepszych? Trochę przesada. Owszem, film ma swój niepowtarzalny klimat(pierwszy godny horror dokumentalny od czasu Blair Witch Project), ale błędy scenariuszowe są. "odwrócę się od tej chorej dziewczynki, na pewno mnie nie ugryzie", "ta szyba na pewno będzie przeszkodą nie do pokonania dla dużego gościa"(jeśli to był ten film. :P). Ciekawostka. Dwójka już trochę mniej, bo to była dokładnie jedynka, tylko w innym miejscu i z innymi ludzikami. A trójkę obejrzę tylko dlatego, że nienawidzę wesel i chętnie popatrzę, jak jedno z nich kończy się w sposób krwistoczerwony.

TakiLeszek

To wyrażę się inaczej - to jeden z tych filmów, które bardzo celnie trafiły w mój gust ;) Lubię paradokumentalne. Mają w sobie takie coś... W sumie nie wiem co, po prostu je lubię. Najpierw nasłuchałem się złych rzeczy o "Project: Monster", więc obejrzałem - bardzo fajny. Potem "Blair Witch..." - super. To samo z "Paranormal Activity". "Rec" kolega przyniósł pewnego wieczoru i obejrzałem nie wiedząc czegokolwiek na temat filmu - byłem zachwycony ;)

ocenił(a) film na 4
Kazian

Jak lubisz horrory kręcone amatorską kamerą to polecam ci film pt. Demony, nawet, nawet ten film

użytkownik usunięty
TakiLeszek

Ty nie widziałeś Rec, tylko Amerykański remake - Kwarantanna. ;-) Bo druga część Rec dzieje się w tej samej kamienicy, amerykańska cześć druga dzieje się na lotnisku.

ocenił(a) film na 4

Dzięki za sprostowanie.

Conan_filmaniak

Prawda jest taka, że ludzie patrzą na film przez pryzmat poprzednich części i całokształtu. Film już mogli zrobić osobno, a ktoś inny mógłby zrobić prequel do części 1 i 2.