[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151769
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Miałem nadzieję, że dostanę coś oryginalnego, a dostałem powtórkę z filmu Romero w nowocześniejszej i miastowej scenerii. Ten gryzie tego, tamten tamtego itp itd. i tak w kółko. Jest nawet identyczny motyw z dziewczynką i wiele innych uderzających podobieństw. Po jakimś czasie mocno się to nudzi. Jedynym oryginalnym zabiegiem jest niby to amatorska kamera, która tak naprawdę dopiero w końcówce się sprawdza (swoją drogą końcówka trochę z innej bajki i ciekawsza niż reszta filmu). No cóż, twórcy pewnie dobrze wyszli na tej kamerze, bo nie trzeba było wydawać za dużo kasy na efekty specjalne. Widz niespecjalnie. Podsumowując - oklepane motywy z "NŻT" dość ciekawą końcówką. 6/10 .

ocenił(a) film na 8
Jimbo_

gadasz głupoty człowieku ... Chyba kompletnie nie rozumiesz magii w odróżnianiu klimatu filmu. Owszem podobieństwa w stosunku do "NŻT" są, nawet sporo, ale gdzie siano a gdzie widły...

Dla mnie film jeden z lepszych horrorów jakie widziałem, a muszę przyznać ze wymagający ze mnie widz .

ocenił(a) film na 8
paczu666

Dziękuję... dziękuję wam ludzie... zmotywowaliście mnie do napisania recenzji... Jutro biorę się do pracy... Muszę ją napisać, bo mam wielką ochotę skrzywdzić i urazić 70% osób sądzących, że to oklepane, mało oryginalne, podobne do Blair Witch Project i niektórych filmów o zombie.

ocenił(a) film na 10
Jimbo_

"No cóż, twórcy pewnie dobrze wyszli na tej kamerze, bo nie trzeba było wydawać za dużo kasy na efekty specjalne."

Rozumiem, że to było z ironią?

ocenił(a) film na 6
Jimbo_

Nikogo nie skrzywdzicie, nikogo nie urazicie :) Nie trudźcie się. To jest moja prywatna subiektywna opinia. Za dużo horrorów obejrzałem, żeby taki film zrobił na mnie wrażenie. Niestety nie zrobił i nic na to nie poradzę.
Dla mnie jest po prostu średni. Jedzie na oklepanych motywach. Można obejrzeć. Nie jest zły. Dlatego dałem 6/10 a nie 1/10.
Klimat ? Bez przesady. Obejrzyj sobie "Lost Highway" to zobaczysz co to jest klimat.
I proszę bez wyzwisk, obrażania. Wyraziłem opinię, uzadniłem, dziękuję.

ocenił(a) film na 10
Jimbo_

jeżeli Lost Highway będzie lepszy to się z Tobą zgodzę. Poszukam, mimo że ten horror mnie przeraził:p przed chwilą obejrzałem i mimo, że mam 23 lata momentami się bałem:) Może to przez to że oglądałem po ciemku w małym pokoiku i ze słuchawkami na uszach? obejrzę Lost Highway i jak dożyję to ocenię:)