Chciałbym prosić wszystkich tych, którzy mieli przyjemność oglądać ten film w kinie o opinię z uwzględnieniem tej perspektywy.
Otóż, udało mi się zdobyć film zanim trafił do kin i zlustrować w domowym zaciszu(2 w nocy). Obraz wywarł na mnie należyty efekt. Potrafi przerazić(i mówię tu z perspektywy zagorzalca gatunku). Teraz, kiedy [Rec] gości w kinach, chciałem zapytać, czy na wielkim ekranie osiąga podobny efekt? Czy przy tłumie popcornowych szczęk można liczyć na większe uniesienie? Chcę podzielić się obrazem z dziewczyną i zastanawiam się, zostać w domu, czy iść do kina?;)
obejrzyj z dziewczyną w zaciszu domowym, zobaczysz ze bedzie ciekawiej nie tylko pod wzgledem filmu ;p kino jest przereklamowane ^^
Uhahahaha kolejna tania złodziejka z 14 calówką i to jeszcze ona!
Idź do kina zobacz jak się filmy ogląda niunia
Sorki :) ale w przeprosinach dam :* ;)
Co do filmu to jest extra, dużo momentów w których przynajmniej ja jak i wiele innych kobietek skakało ze strachu a czasami i wasza płeć dziwnie zerkała pod fotele hihi a tak serio to warto się przejść ale nie zapomnij o swojej piękności o ile ją masz ;) tylko ten początek kilkuminutowy jest denny ale po kilku minutach robi się całkiem ciekawie jeśli tak można powiedzieć o horrorze i strachu panującym na sali.
warto, ja specjalnie nie probowalem zdobywac przed tym póki nie ukaze sie w kinie, POLECAM, film straszny bardzo, w dodatku jak idziesz z laska dodatkowy punkt dla ciebie ;)
przereklamowany. nie jest zły. jest dobry. powiem nawet bardzo dobry. ale pomimo zapewnień, że jest to niesamowicie straszny film, że trzyma w napięciu i ma niesamowite zakończenie, to tylko raz podskoczyłam w fotelu. a zakończenie wcale mnie nie zszokowało. a gdy wydawało mi się, że akcja się rozkręca i zaraz będzie strasznie, to pojawiły się napisy końcowe. ;/ sam koniec natomiast niezwykle jest podobny do blair witch project. ale żeby nie było, ze tylko minusy, należą sie też plusy. było dużo mocnych scen. troche szokujących i zmieniających obrót sprawy. :) no i gra aktorska-rewelacyjna!
Witam. Od siebie dodam, że ten film w kinie sprawi odpowiednie efekt pod warunkiem dobrego nagłośnienia, warto więc wybrać salę kinową pod tym kątem. W domu nie zwróciłem uwagi na te wszystkie dziwne, chore dźwięki, które na dużym ekranie robią duuże wrażenie. Swoją drogą jeśli Twoja dziewczyna nie ma mocnych nerwów to nie wiem czy jej się spodoba;)
masz racje, sam dzwiek w kinie robi duuuuze wrazenie, na glosnikach pewnie wypada to duzo gorzej niz na duzym ekranie :)
pod względem dźwięku to faktycznie lepsze kino, natomiast u mnie film wywował dużo śmiechu, więcej nie strachu (jedna scena gdy serio się bałam) może to ze względu na towarzystwo;D
jednak polecam bardziej obejrzeć w domu niż w kinie:) wtedy są chyba większe emocje.
to nie komentuj. Niektórzy wolą obejrzeć film sami a nie w pełnym kinie gdzie ludzie żrą popkorn gadają śmieją się albo sapią ze strachu.
Ja horrorów sama w domu nie oglądam ale z kimś jak najbardziej.
a to filmy powinny być jakoś obejrzane? Nie wiedziałam, że są konkretne wytyczne. Chyba każdy ogląda jak chce. Na REC akurat byłam w kinie jeżeli o to Ci chodzi.
3/10 nie więcej za bardzo nakręciłem się pozytywami... :-(((
Witam! Właśnie wracam z kina zrobiłem 170km (bo aż tyle w obie strony mam do dobrego kina) Przed wyjazdem naczytałem się wielu opinii... Czytałem tylko te dobre bo szukałem dobrego filmu i sam sie okłamywałem... Jeżeli jesteś osobą co boi się typowego Buuu... to może się wystraszysz... (nie gwarantuje i jeżeli już to max 3razy) Mam wrażenie że te wszystkie pozytywne komenty są stworzone prze ludzi robiących reklamę... (wielu pisze o powrocie z kina) Przecież dopiero 14.08 Była premiera w Polsce na której byłem... Ja mogę powiedzieć tylko tyle... Film nie głupi ale żaden z niego horror... kompletne się nie baliśmy... początek bardzo fajny widać dobre aktorstwo film wydaję się faktyczną relacją na żywo... Jednak jak zobaczyłem końcowe litery doznałem szoku :-( miałem wrażenie że kiedyś sie rozkręci... Nie doczekałem się... Kolejny film na który pojechałem poszukiwać adrenaliny zawiodłem się... Możecie mi nie wierzyć.... (ja bym nie wierzył przy tylu dobrych opiniach...) idźcie do kina bo będziecie sobie pluć w brodę ale po wyjściu z kina możecie mówić jedynie... nie tego oczekiwałem- zawiodłem się,,, Miłego oglądania.... Pozdrawiam...
Czasami mam wrażenie że negatywy pisze jedna osoba! Jakim trzeba być inteligętem żeby do kina jechać 170 km hehehe no lepszej komedie nie słyszałam!
Ty jesteś komedią samą w sobie razem ze swoją nędzną inteligencją... Kocham mocne wrażenia i 170km dla adrenaliny dla mnie to nie wiele! Film może faktycznie przy produkcjach jak OKO jest nie najgorszy... Ale po obejrzeniu efekty jak to ludzie "bali" sie w kinie skakali ze strachu... Ja sie pytam jasno: KTóRE TO BYłY MOMENTY?????? Bo mi chyba pościli w Cinema city skrócona wersje bo ja ich nie widziałem... Sory ale ten film nie zasługuje na miano dobrego horroru... Bo jeśli niby jest dobry to jaką notę powinien dostać np The Ring?? 30/10 pff... żenujące...
"(wielu pisze o powrocie z kina) Przecież dopiero 14.08 Była premiera w Polsce na której byłem"
no nie jest żadną tajemnicą , że ludzie ściągają filmy z neta.
"miałem wrażenie że kiedyś sie rozkręci"
jak na mój gust to się rozkręcił...i to szybko...właściwie cały czas była akcja w filmie.
Nie wiem czego się spodziewałeś, że jesteś tak strasznie rozczarowany? Moim zdaniem nie było źle.
170km hmm..niezły wyczyn;)
Mi bardzo spodobała się końcówka, że wszyscy zginęli, przynjamniej nie był to kolejny dobrze kończący się film ;)
pozdrawiam
Wy tak na serio? Ten film jak dla mnie to nie była żadna rewelacja. Chociaż, jeśli miałabym porównywać do innych horrorów, np. "Shrooms", "Oko" itp. to może rzeczywiście na tle tych horrorów to prawdziwe dzieło filmowe. Ale żeby zrobił na mnie jakieś piorunujące wrażenie to niezbyt. Jak się ktoś ze mną nie zgadza, to spoko.... o gustach się nie dyskutuje ;)
Byłem wczoraj na premierze w kinie, i przyznać musze, że oglądanie takiego filmu na dużym ekranie robi ogromne wrażenie. Film posiada niesamowity klimat i właśnie ten klimat przeraża bardziej niż pojedyńcze sceny. No a po za tym w kinie przyjemnie sie patrzy na te tłumy przerażonych dziewcząt xD. Wiem bo siedziałem tuż obok takiej xD
również byłam wczoraj na premierze i miałam ubaw bo dwa rzędy przede mną siedział facet ktory kilka razy dosłownie podskoczył na fotelu, a najlepsze jest to że był z dziewczyną, bał się chyba bardziej niż ona i to ona jego pewnie musiała uspokajać ;D No nie ma to jak czuć się bezpiecznie w męskich objęciach ehh faceci xD
M.in. o to chodzi, że na tle ostatnich "hitów" tego gatunku REC wypada jak arcydzieło :) Sama podałaś dobre przykłady filmów. Dorzuć do tego Hostel 2, czy kolejną część mdłej Piły...
REC faktycznie nie jest niczym mega-odkrywczym, ale to solidne kino grozy, które wg mnie zasługuje na wyróżnienie. No chyba, że ktoś woli produkcje typu Oko, czy Hostel właśnie :)
Moim zdaniem seans w kinie w przypadku tego filmu to zły pomysł. Być może lepiej się go ogląda samotnie w domu, przy zgaszonym świetle i z dobrym nagłośnieniem. W kinie "REC" bardziej śmieszy swoim udawanym realizmem, niż straszy.
Ja byłem wczoraj na nocnej premierze w Tychach i nie żałuję :P początek był nudny, ale jak sie rozkręciło to naprawde się bałem, zaciskałem zęby i zapierałem nogami o fotel naprzeciwko ;) pod koniec już modliłem się o napisy :P lubię się bać, ale ta "cisza" momentami była iście przerażająca :) realizm filmu niewątpliwie podnosi jego punktację w moich oczach. Ktoś napisał, że film ten w kinie bardziej śmieszy niż straszy - dla niedoinformowanych śmiech jest następstwem panicznego strachu, a nie drwiny ;) podobało mi się jak wszyscy skakali pośladkami na siedzeniach, mi się popcorn rozwalił w pewnym momencie :P nie piszę w którym, bo nie chcę psuć jednej ze scen tym którzy nie widzieli :)
podoba mi się też ocena z ulotki reklamowej tegoż filmu.
"Aby nie umrzeć ze strachu musisz sobie powtarzać, że to tylko film..." SkyMovies
Pozdrawiam i Polecam!
Akurat mój śmiech (i nie tylko mój zresztą) to była czysta drwina:)
Pozdrawiam również.