[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Naprawdę lubię filmy o tematyce zombie, ale ten poziomem aktorstwa nie pobije nawet Trudnych Spraw. Mimo wszystko przynajmniej się pośmiałem, więc film da się obejrzeć :>

ocenił(a) film na 9
kubens

heh film stylizowany na paradokument a ten sie aktorstwa dobrego spodziewa... nie rozumiesz-nie oceniaj

kinoman989999

Ależ rozumiem. Nie spodziewałem się "dobrego" aktorstwa, tylko na tyle przekonującego, że film byłby autentyczny, tym bardziej jeśli jest stylizowany na paradokument, jak twierdzisz, panie ekspercie. Mówimy o horrorze, a mnie bawił niczym jakaś komedia, więc mam jak największe prawo oceniać negatywnie :)

ocenił(a) film na 7
kinoman989999

Rozpieprzają mnie takie teksty filmwebowiczów, którzy uważają, że jak ktoś nisko ocenia film, tzn. że go nie rozumie. Co tu rozumieć? Film jest banalny jak budowa cepa. Nie podzielam oceny kubensa, ale faktycznie aktorzy grali średnio. A stylizacja filmu na dokument nie oznacza, że aktorzy mają grać słabo, a ja mam na to nie zwracać uwagi.

ocenił(a) film na 9
tarec

Stylizacja filmu na dokument oznacza ze aktorzy maja grac tak aby byli realistyczni

ocenił(a) film na 5
kinoman989999

jeden z najgorszych horrorów, kwestia gustu.

ocenił(a) film na 1
Kubyra

tragiczne, wtórne i nudne.

ocenił(a) film na 5
mickiewiczk

Jestem fanem horrorów, na filmie rec byłem w kinie, ale wcale mnie nie wciągnął! Flaki z olejem, jak dla mnie za wysoko oceniany, ale jak wiadomo kwestia gustu. Ja dałem 5/10, za to, że wytrzymałem do końca.

ocenił(a) film na 1
4funs

Koło sztuki filmowej on nie leżał, przeciętny też jest. Kwestia gustu? - o ile ktoś lubi nudne filmy albo śmieszne horrory.

ocenił(a) film na 9
mickiewiczk

Wtórne? Co więc jest pierwowzorem?
Wyborne.

ocenił(a) film na 9
kubens

O, nie spodobało Ci się, ale nie tracisz trzeźwości osądu!
Pozdrowienia, zdajesz sobie sprawę, że należysz do wymierającego gatunku?

kubens

Moi drodzy, wy nie rozumiecie, że ten film miał na celu specjalnie ukazanie tego amatorstwa nie tylko gry aktorow ale i calej akcji. Daje to odpowiedni klimat.
Mi osobiście bardzo przypadla do gustu taka konwencja i ten horror nie tyle co straszy to ma w sobie dziwny urok i nawet chęć obejrzenia następnych części.

Duzo horrorw obejrzalem, poczynając od The Ring ktory wywolal u mnie traume na dlugie wieczory (dzieciństwa :) ), kończąc na Paranormal Activity. Nigdy nie lubialem tego gatunku filmu i jakoś nie odczulem sympatii aby oglądać kolejne części zadnego horroru. Ale REC chyba byl wyjatkiem. ;p
O ile nie spaprają części trzeciej, o tyle będe czekal na czwartą.

Pzdr.

ocenił(a) film na 9
kubens

Czepiacie sie aktorstwa, kiedy Manuela Velasco wypada znakomicie