10/10 lekka przesada, ale nie powiem dreszczyk lekki mi dostarczył zwłaszcza, że oglądałam w domu i byłam sama.
jestem w szoku jak ludzie wysoko oceniają takiego gniota...
przecież ten film był pusty jak głowa przeciętnej tlenionej blondynki z dyskoteki, nudny jak msza święta, totalnie nielogiczny, nieprzemyślany, z żenującymi zachowaniami bohaterów i jeszcze bardziej żenującymi dialogami... właściwie treści było na 20min więc żeby jakoś rozciągnąć film to tych marnych 70min (to jest w ogóle film długometrażowy? żenada) to trzeba było powstawiać jakieś nic nie wnoszące do fabuły scenki - i kretyńskie dialogi... zero budowania napięcia, zero humoru (skoro nie ma napięcia mógł być humor), zero czegokolwiek - istna tragedia...
w trakcie filmu omal nie umarłem... z nudy :) chyba najbardziej przereklamowany film jaki w życiu widziałem... poza faktycznie dobrze nakręconą finałową sceną mającą duży klimat, styl i pomysł - reszta była fatalna - i tylko ten mocny finisz ratuje jako tako te "coś" filmopodobne - stąd zamiast 0/10 daję 3/10 niech będzie trochę naciągane bo w pierwszej chwili chciałem dać 1 ;)
OK ostro pojechałem po tym filmie - ogólnie irytują mnie takie kiepkie horrory ale oglądałem z bratem, który jest z kolei wielkim fanem tego gatunku - i on też był zażenowany i rozczarowany wiec coś w tym musi być... mało wymagających fanów tego typu kina dających siódemki jeszcze rozumiem - ale jak ktoś daje 8, 9 czy 10 takiemu "dziełu" to prawdę mówiąc współczuję takiej osobie, bo pewnie ma bardzo przykre życie mając tak zwichrowany gust ;)
jak to jest gniot to jaki horror jest wg ciebie dobry ? moze te posrane egzorcyzmy ? :D
Klasyk raczej nie, ale warto obejrzeć, jeśli ktoś lubi dobre gore ;)
Ja dałam 8 i dwójkę z chęcią obejrzę. Mam nadzieję, że będzie więcej o opętanej *__*
Chyba troszke mylisz gatunki filmowe.
Gore to gatunek filmowy , ktory ukazuje jak drastycznie mozna zmasakrowac ludzkie cialo ( m.in ). Czyli bardziej do tego gatunku 'wpada' seria Piły i Hostel.
Tak czy siak 10/10 to za duzo wg mnie, ale 8 dam. Zdygalem sie pare razy w kinie, czekam na 2 . Problem w tym, ze nikt nie chce isc do kina hahaha