[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

10/10

ocenił(a) film na 7

Film to jak resident evil w innym wydaniu. Sposób w jaki akcja jest przedstwiona, bardzo mi sie podobał, sam film jest dość głośny i chaotyczny co sprzyja rozwojowi akcji. Gdy skończyłem oglądać ten film cały byłem odrętwiały.

ocenił(a) film na 4
mim1312

A ja gdy skończyłem go oglądać odetchnąłem z ulgą, że w innych filmach operatorzy kamer nie przychodzą do pracy na głodzie alkoholowym czy narkotykowym...
Nie kupuję tego, że ten "zabieg artystyczny" (czyt.: trzęsąca się kamera) podniósł wartość filmu do miana "dzieła". Nie podniósł, a nawet moim zdaniem obniżył.
Mnie to irytowało... :/
Osobom mającym chorobę lokomocyjną przed seansem zalecam AVIOMARIN...

ocenił(a) film na 8
mim1312

Według mnie film jest naprawdę dobry. Wart obejrzenia. 8/10 jeszcze raz dobry horror

ocenił(a) film na 7
domin777

miło że ktoś sie w końcu ze mną w czymś zgadza

ocenił(a) film na 8
mim1312

Jeśli chodzi o filmy nagrane w podobny sposób to jeszcze bardziej spodobał mi się "Projekt Monster" - polecam obejrzeć jeśli ktoś nie widział :)

użytkownik usunięty
domin777

Ja oglądałem... fajny film, ale nie dał bym żadnemu filmowi 10/10 ;)

Wydaję mi się, że REC jest jednym z lepszych horrorów bo się na nim nie nudziłam (a zazwyczaj tak mam na "strasznych" filmach). Trochę przewidywalny ale to taki mały szczegół.

użytkownik usunięty
cahgpa

Czasami niekorzystne dla filmu jest właśnie to że jest trochę przewidywalny, ale właśnie z przewidywalnego, zrobić nieprzewidywalne... to jest coś :D

ocenił(a) film na 9

Wg mnie również świetny horror. To, że kamerzysta "trzęsie" kamerą jest spowodowane też tym, że np. biegnie a nie, że jest na "głodzie alkoholowym.... -_-'

mim1312

Lizus ;))

mim1312

Mnie tez się bardzo podobał, stopień napięcia ok, gra aktorska tu nie mogła być inna... film dobry, drugiej części nie oglądałam, więc nie będę się wypowiadać. 8/10

ocenił(a) film na 7
rosaria

Film jest przesycony realistycznością i klimat jest świetny. Lubie filmy robione w specyficzny sposób

mim1312

Ja również. :D

ocenił(a) film na 10
rosaria

Film jest super. Taki inny niż wszystkie i przede wszystkim baaaardzo realistyczny! Trzeba zobaczyć 2 część :) Z tego co czytałem jest dużo słabsza ale trzeba się przekonać na własne oczy.

Ernest1996

no trzeba. Dokładnie.