[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151772
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

2/10

ocenił(a) film na 2

Dla mnie to kompletna klapa. Nie było tam nic trzymającego w napięciu, a przecież po to są horrory. Jestem głęboko zawiedziony.

pachomir

A ja mam wrażenie że sfajdałeś się w gacie po pierwszych kilkunastu
minutach i wyłączyłeś, a teraz próbujesz kozaczyć hahaha ... polecam
obejrzeć na 32-40" albo i więcej. Najlepiej po ciemku i z dobrym kinem
domowym ... wtedy na pewno zmienisz zdanie, nawet wysyp żywych trupów może
być "trzymający w napięciu". Co innego jak ktoś ogląda takie filmy w dzień,
na 17" ekranie z głośniczkami komputerowymi. Ten film naprawdę potrafi
zaskoczyć ...

ocenił(a) film na 2
luk602

No, a ty wiesz najlepiej jak i na czym oglądałem ten film, i co lepiej: czy sfajdałem się... Nie każdego dokumentalizowane horrory straszą. Piszesz "Ten film naprawdę potrafi zaskoczyć" - Ciebie może tak ale nie mnie.

ocenił(a) film na 9
pachomir

uwazam ze kazdego zaskoczy ten film o ile oglada go w w/w warunkach. bez przesady ze musi to byc 50 cali ale obejrzec go samemu wiecorem/ w nocy, a nie w 10 osob przy piwie i wychodzic co 5 minut do kibla i gadac podcazs filmu. btw chyba bardziej od filmu zaskoczyla mnie Twoja opinia i ocena - co jak co ale 2/10 to przesada. (moze dlatego ze uwazam rec za jeden z najlepszych horrorow ;))Ale to Twoja opinia wiec ok.

ocenił(a) film na 9
Shep

Pachomirze, albo natychmiast zmienisz zdanie nt. tego filmu i dasz mu przynajmniej dzięwiątkę, albo ześlę na Ciebie wirusa z RECa! Na całą Twą rodzinę, wieś/miasto, parafię, księdza i jego kochankę, na Twojego chłopaka i jego chłopaka też. A przed domem wystawię armatki wodne, z których będzie leciał sos pomidorowy. Chcesz tego?! Chcesz?! Jesteś HARDKOREM?

:D

ocenił(a) film na 2
Toolbar

CISZA bo zerwe ci kabel od internetu!

ocenił(a) film na 8
luk602

uwierz mi że nawet na moim 50'' "wysyp żywych trupów" nie trzymał w napięciu :PPPPP a co do REC to film zajebisty, bardzo polecam, jak kolega wyżej powiedział najlepiej obejrzeć w nocy do tego proponuje się dobrze zjarać i macie udany seans filmowy ;>

ocenił(a) film na 7
prowned

Film dobry , choć ewidentnie wzorowany na "Blair Witch Project" . Te filmy to jedne z nielicznych , przy których się spociłem xD ale bardziej do gustu przypadł mi BWP. Może dla tego że cała akcja rozgrywała się w lesie i to nadawało tego niepowtarzalnego klimatu i ciągłego napięcia .
A co do filmu Rec to solidne hiszpańskie kino , ogólnie typ horroru za którym bardzo przepadam . Ocena 7 1/2/10

ocenił(a) film na 7
matteo_16

Właśnie obejrzałem REC. Początek trochę nudny, przez kilkanaście minut trzeba się przyzwyczaić do metody kręcenia tego filmu - kamera lata wkoło, można się pogubić ale potem jest już lepiej. Tak jak pisałem początek nudny, ale napięcie cały czas rośnie. Bardzo ciekawie zakończenie, choć wydaje mi się stworzone po to aby w razie sukcesu mieć materiał na REC2 (tak, jest już w kinach i chyba wybiorę się na kontynuacje).
Ocena: 7/10 - dałbym 6,5 ale jak już całe oceny to całe - było kilka momentów, w których można było dostać takiego "drygu" ze strachu :) Gdyby nie wspomniany przeze mnie początek ocena by była wyższa, czyli 8 lub nawet 9/10.

PS.
Niektórzy wyzywają, że film słaby, nudny dają oceny 1/10 czy 2/10 i trzeba to uszanować - kwestia gustu jednemu się spodoba innemu nie :)

ocenił(a) film na 10
pachomir

Film dopiero teraz przez weekend objrzalem, ale film byl po prostu genialny dalem 10/10 bo horror jest po to zeby sie bac,a ja juz dawno sie tak nie balem jak na nim film dla mnie jest arcydzielem zajebista atmosfera,moze niektorzy nie zagrali najlepiej ale co tam polecam!!!

Derek_mc

Ja jestem fanką horrorów,a przede wszystkim o zombi itp...I muszę nie sety, nie zgodzic się z waszymi opinami, gdyż bardzo rozczarowałam się tym filmem, nie tylko ja zresztą jak większa połowa kina!...

ocenił(a) film na 9
lana1990

Najwidoczniej braliście to samo zioło. Cóż, zdarza się.

lana1990

"Wieksza polowa" ma zawsze racje i basta :D Film naprawde swietny!

JoeBean

No nie powiem fabuła ciekawa i to mi się w tym filmie podobało, ale dużo lepiej wyszedł by ten film jakby był inaczej nakręcony...A każdy ma prawo do własnego zdania więc ja się Twojego nie czepiam.A może Ty brałeś ziółko przed obejrzeniem Tego filmu?

lana1990

w inny sposób to wogole by klimatu nie mialo i nie utożsamiałoby się z kamerzystą a o to w tym chodzi aby poczuć się jak w piekle że wy takich zamierzeń twórców nie potraficie odkryć to znaczy że marni z was kinomani i ogladacie na swoich 17 calówkach przy nagłosnieniu z reala za 30 zl gdzie obciete jest wszystko co można w tym filmie usłyszeć (Pasmo).Bez subwoffera i dobrych wysokotonwych głośników nie podchodź ..Oglądacie te horrory w rmvb albo innych kopiach a potem się dziwicie że nie wywiera na was wrażenia i gracie "znafcuff" horrorów

ocenił(a) film na 4
supratec4

Heh no tak:) Nie utożsamiałem się z kamerzystą więc jestem kiepskim kinomanem:) No i nie oglądałem filmu na sprzęcie za "milionpincset" o tym ze film nie byl w bluraju tylko marnym dfałde nie wspomne. Teraz juz wiem czemu film był kiepski:) Następnym razem zrobie wg. twoich zalecen i zapewne się na filmie obsram ze strachu^^

ocenił(a) film na 9
lana1990

Lana, nie nie brałem.
Nie czepiam się Twojego zdania. Wyznaję zasadę 'Zero napinki na sieci, bo może być zwarcie'.

@up, to właśnie mam taki sprzęt i wolę oglądać w domu, w spokoju, w samotności, w ciemności, ze świeczkami, z otwartym oknem, po północy, o tak!