[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

3/10

ocenił(a) film na 3

Oceniam film jako słaby.
Film mnie 'uspał" i to dosłownie.
Lubie w taki sposób kręcone filmy aczkolwiek oczekiwałam wręcz nastawiłam się na chociaż lekką nutkę przerażenia albo w zamian chociażby nieco zaskoczenia. Niczego takiego nie doznałam. Szkoda..

ocenił(a) film na 3
sweet_talk

Też oceniam na trzy, jednak to że potrafiłeś zasnąć przy tym niemiłosiernym wydzieraniu się wszystkich na ekranie jest godne podziwu.

ocenił(a) film na 3
AbuKamil

Potrafiłam jeżeli już :) Poza tym uważam, że nie ma znaczenia natężenie hałasu skoro mój mózg wiedział, że ten film jest po prostu nudny. :)

ocenił(a) film na 3
sweet_talk

Tak czy owak podziwiam za umiejętność zasypiania w takich warunkach, jednak mam odmienne zdanie co do natężenia hałasu. Ono jest szkodliwe i irytujące a więc ma znaczenie. Ja czułem się rozdrażniony.
Rozumiem, że w chwilach zagrożenia ludzie mogą w jakiejś chwili coś wykrzyknąć ale żeby drzeć się bez opamiętania? Aż strach pomyśleć na co uszy widza byłyby narażone w dobrze nagłośnionym kinie, w związku z tym zapamiętam nazwisko Jaume Balaguero i będę konsekwentnie go unikał. Podejrzewam, że gdyby zrobił film np, o porwaniu samolotu - taki "Air Force One" , poziom wrzasków byłby podobny. Albo film o tych górnikach z Ameryki Południowej, którzy kilkadziesiąt dni zasypani byli 1000 metrów pod ziemią. To dopiero byłby ryk. Co do oceny innych walorów dzieła jesteśmy zgodni a za tę pomyłkę w poprzednim poście przepraszam.

ocenił(a) film na 3
AbuKamil

Po kilku wrzaskach automatycznie się do nich przyzwyczaiłam poza tym byłam nieco zmęczona. W każdym bądź razie nawet gdy jestem zmęczona to gdyby coś rzeczywiście przerażającego się trafiło w owym filmie nie zasnęłabym a wręcz przeciwnie pobudziłoby mnie to. Niestety siłowałam się z tym filmem i po mimo tego darcia się zostałam pokonana przez nudną fabułę i zmęczenie. :)