Wahałem się między oceną 5, a 6. Z początku nudny film, mniej więcej 35~ minut. Jakiś spadający facet, nic poza tym ciekawego... Słuchałem w słuchawkach i to m.in dźwięk powodował, że można było się przestraszyć w niektórych momentach, to samo pojawiające się znienacka czyjeś twarze + głośny krzyk. W takich momentach u niektórych pewnie ciarki przechodziły, normalka, oglądając jakieś scream'y w necie, też tak mam czasem. ;d Później były ciekawsze sceny, więcej powodów do strachu i tak w sumie do końca. Niezbyt mi się podobało, że nagrywali to w rodzaju reportażu... 2 osoby robią reportaż, wszystko nagrywał ten kamerzysta, potrząsanie kamerą, słaby obraz momentami, to wszystko widać, tak jak podczas nagrywania reportażu w takich warunkach.. :/ Lepiej jakby nagrali normalny film z nieco innym scenariuszem.
Film ogólnie dobry, ale nie porównujcie go do Piły czy Hostelu, to znacznie różniące się od siebie filmy. Co do tego trailera i reakcji widowni - na 99% aktorzy, którym zapłacili marne grosze by udawali, że się boją. Ta jedna z dziewczyn z widowni w ogóle jakaś jebnięta, żeby aż tak się przestraszyć oglądając ten film, trzeba być naprawdę chorym. :/ Widać, że udawała głupia...
taa, zapłacili im. grube miliony im zapłacili, po to żebyt taką reklamę zrobić, tymbardziej że każda reklama filmu, to reackje publiczności, no nie? :O
dawno się tyle razy nie przestraszylem patrzac na horror, a sposob nagrania filmu - to już kazdy ma swoja opinie, jednym sie podoba, innym nie. dla horrorów - moge to teraz powiedziec - jest to sposob rewelacyjny.